Brichtův příští soupeř hýří sebevědomím: Bude to bitka, ale já jsem lepší!

Brichtův příští soupeř hýří sebevědomím: Bude to bitka, ale já jsem lepší! Leo Brichta na úvodním turnaji organizace RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Na září chystají organizace RFA a IAF druhý společný galavečer, jemuž bude vévodit titulová bitva. Šampion očekává těžký zápas, ale u vyzyvatele Lea Brichty vidí slabiny.

Rakouský bojovník s čečenskými kořeny Arbi Mezhidov má před sebou svoji první obhajobu pásu šampiona lehké váhy RFA. Ten získal letos v březnu, když v Bratislavě na body udolal domácího Martina Horínka. Oproti předpokladům ale zaostával v postoji, a tak od druhého kola upravil taktiku a k vítězství dokráčel díky wrestlingu a kontrole na zemi. „Moje silné stránky jsou především mentální. Boj je hlavně o srdci. Druhá je můj pravý hák,“ řekl k tomu s úsměvem.

Arbi Mezhidov Arbi Mezhidov | zdroj: FOTO: Se svolením RFA/Matúš Zeťák  

V září ho ale v Praze čeká o dost náročnější zkouška v podobě českého ranaře Lea Brichty, pro kterého půjde o druhý titulový zápas v řadě. Naposledy nestačil v KSW na Mirceu, jemuž ve 4. kole podlehl na škrcení rear-naked choke. 

Leo však do té doby táhl skvělou vítěznou sérii, bývalého titulového vyzyvatele Szymanského dokonce ukončil na TKO. Zápas s Mirceuou měl ale úplně jiný průběh. Brichta v posledním zápase ukázal svoje slabiny. Má mezery, bývá odkrytý a má na čem pracovat. To ale neznamená, že udělá stejnou chybu. Musím tam přijít s vlastní taktikou,“ přemítá Mezhidov.

Je mu ale jasné, že český bojovník bude pořádně tvrdý oříšek. „Je to jeden z mých nejtěžších soupeřů. Ale je třeba říct, že zatím nikdy nestál proti někomu, jako jsem já. Můj cíl je nejprve obhájit titul proti němu. Oba jsme na špičkové úrovni, ale já jsem lepší. Bude to bitka,“ láká fanoušky šampion, který v minulosti změřil síly třeba i s Lajošem Kleinem, jemuž ale na body nestačil.

Souboj Mezhidova s Brichtou bude hlavním zápasem galavečera RFA x IAF: Special Title Night v Praze, který se uskuteční 21. září. V akci uvidíme také Patrika Záděru, Tadeáše Růžičku, Václava Mikuláška, Viktora Červinského či Matěje Kozubovského.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Zdroje:  Tisková zpráva RFA

Nejnovější články