Černovous Martínek se v Polsku střetne se slovenským Mutantem, do akce jdou i další čeští bojovníci

Černovous Martínek se v Polsku střetne se slovenským Mutantem, do akce jdou i další čeští bojovníci Michal Martínek | zdroj: Foto: se svolením KSW

Nešťastný turnaj KSW 99 láká hlavně na tuzemské zástupce, odbude se však v polských Gliwicích.

Nedá se říct, že by měl turnaj KSW 99 zrovna na růžích ustláno. Měl to být pro polskou organizaci velký milník při rozšiřování svého působení v České republice, pro svou čtvrtou zastávku na našem území si totiž vybrali největší ostravskou halu Ostravar arénu. Jenže už od začátku šlo se zmíněnou akcí vše od desíti k pěti. Prakticky neexistující marketing v regionu spojený s absencí největších českých jmen v KSW (při vší úctě k Michalu Martínkovi a spol.) vedl k mizerným až skoro neexistujícím prodejům vstupenek.

Poslední ránu z milosti pak daly celé akci zářijové povodně, které jakoukoliv záchranu na poslední chvíli doslova pohřbily. Nejspíše i z tohoto důvodu pohořel od KSW relativně nevídaný krok v angažování ostravské rodačky Hanky Gelnarové, vystupující do této doby pouze v organizaci Clash of the Stars. Nakonec tedy sáhlo vedení organizace k přesunu turnaje do o poznání menšího prostoru, malé haly u PreZero arény Gliwice s kapacitou lehce přesahující 2 tisíce diváků. Přesun do Polska, i když nepříliš daleko od hranic, je nešťastný také z důvodu, že jde o kartu vytvořenou čistě pro tuzemského diváka. Na co se tedy můžeme již tuto sobotu těšit?

Štefan Vojčák vs. Michal Martínek (těžká váha, do 120,2 kg)

Hlavní zápas večera je bezesporu tím nejzajímavějším a v kontextu dalšího vývoje v divizi těžké váhy také nejdůležitějším střetnutím turnaje. Slovenský bojovník Štefan Vojčák, jenž svými takřka nadlidskými mírami dává zadost přízvisku Mutant, se utká s naším Michalem Martínkem pravděpodobně o možnost stát se dalším titulovým vyzyvatelem. Oba v KSW prozatím prohráli pouze s buldozerem Darko Stošičem (Martínkova prohra s Omielańczukem se nedá brát příliš vážně), který dokázal oba aktéry hlavního zápasu drsně knockoutovat. Vojčák s Darkem svedl o něco vyrovnanější zápas než Michal, výsledek byl ale nakonec totožný.

Od Michala Martínka můžeme čekat jeho klasický styl, na těžkou váha lehký fighter se bude snažit udržovat mezi sebou a Vojčákem konstantní vzdálenost a bude bodovat z ústupu, nejlépe s prokládáním lowkicků, jenž by Štefana měly postupem času zpomalit. Pokud se totiž Vojčákovi podaří  dostat se Michalovi na tělo, nastanou českému zástupci krušné časy. Slovák je výborným wrestlerem a s obrovskou váhovou a nejspíše i silovou převahou by si s Martínkem mohl na zemi rychle poradit.

Matůš Juráček vs. Kacper Koziorzębski  (welterová váha, do 77,1 kg)

Matůš Juráček se v KSW uvedl rychlým ukončením stylově podobného Henryho Fadipa a hned po prvním zápasu se dokázal dostat také na 10. místo v žebříčku welterové váhy. Pro své druhé představení v okrouhlé kleci pro sebe dostal prakticky ideálního soupeře v osobě Kacpera Koziorzębskiho. Tento 29letý Polák, který si naposledy připsal skalp Viktora Červinského, je typický MMA rváč. Nevyniká příliš v žádném aspektu boje, ale dohání to svou nezdolností a houževnatostí. Pro stylově trochu sterilního Juráčka by se tak mělo jednat o jasný zápas, kde si dokáže Matůš prosadit v postoji svou taktiku.

Hanka Gelnarová vs. Dominika Steczkowska (bantamová váha, do 61,2 kg)

Rozhodně nejkontroverznější fight nejen celého večera, ale v podstatě celého KSW za dlouhou dobu, obstará mladá ostravská rodačka Hanka Gelnarová s Polkou Steczkowskou. Gelnarová je nejznámější ze svého působení v bizarní organizaci Clash of the Stars, a i když má evidentně sportovní nadání a má za sebou také zkušenost v amatérském MMA, její angažování v KSW tím není o nic méně sporné. Postaví se jí navíc podle všeho velmi dobrá soupeřka, Steczkowska má za sebou bohatou kariéru v amatérech a ve svém zatím jediném profi zápasu statečně čelila Paulině Wiśniewské, která si od té doby úspěšně buduje jméno v PFL. Jediná výhoda pro Hanku by měla být ve váhové převaze, fight je vypsán v bantamu a Steczkowska by měla být spíše muší váha. Schopnosti by ale měly být jasně na straně Dominiky a bylo by obrovským překvapením, pokud by Hanka dokázala zvítězit.

Přesto všechno může jít pro české diváky o jeden z nejatraktivnějších zápasu, kdyby už jen z čisté zvědavosti jak si Hanka povede na této úrovni. O to více může všechny zúčastněné mrzet, že z důvodu nedávného skandálu Gelnarové, kdy zveřejnila samu sebe hajlující ve videu na instagramu, se Nova sport rozhodla její zápas neodvysílat. Na voyo.cz tedy budou mít fanoušci Gelnarové smůlu a v případě zájmu budou muset zvolit jiné cesty sledování tohoto turnaje.

Ostatní zápasy:

Maciej Różański vs. Vojtěch Garba (polotěžká váha, do 93 kg)

Adam Niedźwiedź vs. Viktor Červinský (welterová váha, do 77,1 kg)

Wojciech Kazieczko vs. Josef Štummer  (pérová váha, do 65,8 kg)

Vasil Ducár vs. Bartosz Kurek (polotěžká váha, do 93 kg)

Michał Sobiech vs. Karol Kutyła  (domluvená váha, do 68,5 kg)

Tobiasz Le vs. Matěj Val (bantamová váha, do 61,2 kg)

Akce KSW 99 se uskuteční již tuto sobotu v malé hale u PreZero Arény v Gliwicích. Začátek celého turnaje je plánovaný na 19:00 a v našich končinách je ho možné sledovat prostřednictvím platformy voyo.cz nebo skrze oficiální PPV přenos na platformě KSWTV.

Zdroje:  KSW

Nejnovější články