Česká legenda bojových sportů se chystá ukončit veleúspešnou kariéru, rozlučka proběhne na turnaji Oktagonu

Česká legenda bojových sportů se chystá ukončit veleúspešnou kariéru, rozlučka proběhne na turnaji Oktagonu Tomáš Hron vs. Hesdy Gerges | zdroj: FOTO: GLORY Kickboxing

Ukončit kariéru, to pro bojovníky nebývá snadné. Brněnský veterán ale usoudil, že je čas pověsit rukavice na hřebík. A kde jinde se rozloučit než před domácím publikem.

Jen málokdo se na vrcholu v bojových sportech udrží tak dlouho jako Tomáš Hron. Ten z domácí scény patří k těm služebně nejstarším. Vždyť začínal ještě v minulém tisicíletí, první profesionální zápas absolvoval v roce 1999 a postupem let jich přidal okolo dalších 130.  

Přitom ho do tělocvičny původně přivedlo to, že chtěl za mlada něco dělat se svou postavou, tehdy prý totiž vážil 130 kilo. Díky intenzivnímu tréninku se mu brzy shodit povedlo a navíc začal vyhrávat tituly, ve sbírce má pásy WKA, WKN, King of the ring, Wako pro a dalších. V roce 2014 se navíc jako první Čech ukázal v ringu prestižní organizace GLORY, kde se utkal s Hesdym Gergesem. 

Teď to ale vypadá, že přibude už jen finální tečka či vykřičník. „Hron naposled! V Brně se bude loučit s bohatou postojářkou kariérou opravdová legenda bojových sportů. Soupeře máme!“ překvapila organizace Oktagon, která na 21. září chystá turnaj do moravské metropole. Podle dosavadních informací by mělo jít o souboj pod pravidly Underground, tedy thajský box v malých rukavicích. Pod nimi už „Rattlesnake“ už dva duely absolvoval, s Melvinem Mané i Strahinjou Mitrićem však prohrál.

Zda půjde skutečně o Tomášův poslední zápas, to není jisté, on sám ale neskrýval, že se jeho fighterská kariéra chýlí ke konci. Ať už to ale bude jakkoliv, je skvělé, že taková legenda dostane příležitost ukázat se před domácím publikem na turnaji největší česko-slovenské organizace. Ta si navíc může dovolit přivést jako soupeře nějaké zvučné jméno, což by si Hron rozhodně na rozlučku rozhodně zasloužil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Kromě toho na turnaji Oktagon 61 v akci uvidíme také brněnské borce Andreje Kalašnika, Vlada Lengála a Radka Roušala a Jana Stanovského. Těšit se ale můžeme také semifinále pyramidy Tipsport Gamechanger.

 

 

 

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články