Clash of the Stars 8: OSTRAVA - online průběh a výsledky pravidelného svátku bizáru

Clash of the Stars 8: OSTRAVA - online průběh a výsledky pravidelného svátku bizáru Snejks a Martin Kocián před COTS 8 | zdroj: FOTO: Clash of the stars

Výsledky a online komentář osmého turnaje organizace Clash of the Stars z ostravské Ostravar arény, který nabídne nejen již klasickou dávku bizarních zápasů.

Filip Grznár vs. Tomáš "Dynamo" Križan (MMA, do 84 kg)

Potenciální vyvrcholení turnaje o titul organizace ve střední váze skončil již po pár momentech a opět bohužel velmi antiklimakticky. Grznár si při jednom z prvních lowkicků poranil koleno a byl konec. V pozápasovém rozhovoru pak přiznal, že už nastupoval s utrženými vazy a pouze doufal, že to vydrží po celý fight. Nevydrželo.

Vítěz: Tomáš "Dynamo" Križan, TKO (zranění), 1. kolo

 

Michaela "Miss Problem" Dostálová vs. Hanka Gelnarová (pravidla UDG, do 61 kg)

Jediný ženský zápas turnaje obstarala domácí Hanka Gelnarová s Míšou Dostálovou pod pravidly undergroundu. Kickbox s povolenými strhy a pokusy o submisi pouze v postoji favorizoval spíše Gelnarovou proti grapplerce Dostálové. Mísi se sice v prvním kole podařily dva strhy, pak už ale jen bránila. V postoji si s ní Hanka dělala prakticky, co chtěla, a v druhém kole ji poslala po čistých úderech dvakrát do počítání, přičemž podruhé už to byla pro Míšu konečná.

Vítěz: Hanka Gelnarová, TKO, 2. kolo

 

Patrik "Žralok" Hübler vs. Marek "Datel" Valášek (MMA, do 93 kg)

Žralok vzal zápas proti Datlovi na poslední chvíli pouhé dva dny předem a při nástupu do klece tančil s energií, kterou mnozí dnešní aktéři nevydali za celý zápas. A to možná nebylo nejmoudřejší rozhodnutí, protože po vyrovnaném prvním kole, kdy měl Žralok dokonce o něco navrch, fyzicky naprosto odešel. Datel sice nepředvedl skoro nic, ale Žralok už ve druhém kole plaval na suchu a prakticky bez odporu si nechal nasadit škrcení a odklepal.

Vítěz: Marek "Datel" Valášek, submise (RNC), 2. kolo

 

Alessandro "Sandro" Jandejsek vs. Václav "Baba Jaga" Mikulášek (1. kolo box, 2. kolo kickbox, 3. kolo MMA, do 93 kg)

Profesionální zápasník MMA Václav Mikulášek se vrátil do ostravské arény, tentokrát v barvách své nové organizace. Soupeřem mu byl finalista Love Islandu a boxer Sandro. Pravidla byla hybridní,v prvním kole se soupeři měli utkat v klasickém boxu v malých rukavicích, v druhém v kickboxu a ve třetím v čistém MMA. Obecně se předpokládalo, že bude mít Sandro jako boxer šanci pouze v prvním kole, v tom však za delší konec provazu tahal spíše Mikulášek a v divokých přestřelkách trefoval více. Dvakrát také poslal Sandra do počítání. V druhém kole začal být paradoxně lepší Sandro, který sice inkasoval dost tvrdé lowkicky, ale začal více trefovat na hlavu Mikuláška. Po krátké pauze, kdy Sandro neúmyslně trefil Vaška do rozkroku, začal Mikulášek působit mnohem unaveněji a Sandro jej nahulil tak, že Baba Jaga přešel k takedownu. Jenže ten je v kickboxu nepovolený, takže přišel Vašek okamžitě o jeden bod. Po chvíli ale přešel, opět trochu otřesený, k dalšímu strhu a následovala diskvalifikace.

Sandro si tak připsal obrovskou senzaci, oproti tomu Mikuláškovy akcie po tomto výkonu asi pořádně klesnou.

Vítěz: Alessandro "Sandro" Jandejsek, dikvalifikace, 2. kolo

 

Radek "Taxi kar" Blažek vs. Karlos Benda (MMA, do 120 kg)

Jedna z nejvýraznějších tváří Clashe – bývalý kulturista Karlos Benda dostal na tomto turnaji za soupeře poměrně neznámého Slováka vystupujícího pod přezdívkou Taxi kar. Jako jeden z největších outsiderů na turnaji sice Taxi kar působil docela odvážně a některé jeho výpady mohly být nebezpečné, Benda si ale poměrně rychle prosadil svou a vzal svého soupeře na zem. Tam zkoušel nejdříve submisi americanu a následně přidal tvrdé údery z horní pozice, které donutily rozhodčího zápas ukončit. Benda si tak připsal další výhru, úroveň jeho dosavadních soupeřů ale nebyla příliš vysoká.

Vítěz: Karlos Benda, TKO, 1. kolo

 

Martin Kocián vs. Pavel "Snejks" Měsíček (box, do 84 kg)

People's main event mezi kdysi slavným zpěvákem Lunetiku Martinem Kociánem a matadorem Clashe Snejksem se odehrál podle pravidel boxu v malých rukavicích. Snejks se hned po startu na Kociánovi vrhnul ve stylu hospoda a zdálo se, že některé divoké capáky si našly svůj cíl. Kocián ale ukázal, že má za sebou dobré základy boxu a poměrně snadno poslal Snejske levým hákem za ucho k zemi. Ten se expresně složil, a i když se dokázal zvednout na nohy, držel se s bolestivou grimasou za pravé ucho a do ukončení počítání nebyl schopen pokračovat. Snadná výhra pro Martina v prvním kole, párty k vítězství bude asi v tomto případě hodně epická.

Vítěz: Martin Kocián, TKO, 1. kolo

 

Tadeáš "Gangstaboy" Veselý vs. Miroslav "Fayne" Loner (MMA, bez váhového limitu)

Dobře...tohle bylo zvláštní. Tadeáš Veselý do klece vstupoval s divým výrazem v obklopení ochranky s plastovými štíty v reakci na incident z posledního galavečera, kde Tadeáše napadli při nástupu diváci. Do klece se tedy dostal tentokrát v pořádku a po něm také jeho soupeř Fayne. A pak začala celá komedie, po pokynu rozhodčího Brondera ke startu fightu Gangstaboy padl na kolena a začal zuřivě plácat na kanvas, gesto značící vzdání zápasu. Fayne to sice podle všeho pochopil, ale na Veselého se okamžitě vrhnul, v čemž mu ale zabránil ukázkovým takedownem rozhodčí. Pomoct mu ale museli také další lidé, aby uklidnili zuřícího Lonera a zabránili mu se na Tadeáše vrhnout. Veselý pak urychleně zmizel za obrovského bučení v zákulisí.

Vítěz: Miroslav "Fayne" Loner, submise, 1. kolo

 

Damir "Chorvat" Vukelić vs. Peter "Kobra" Kuťka (MMA, do 110 kg)

Prezidentský kandidát a samozvaný vaginální someliér Kobra měl více než 30 kilogramovou převahu,12 roků méně a pár zubů k dobru nad 57letým Vukelićem. Jenže Damir je přes své roky ve skvělé formě a pravidelně trénuje s profesionály, což bylo vidět. Damir se vrhal do dobrých nástupů do strhů a bránil dobře i hrozící Kobrovy gilotiny. Nakonec se jeden z nich povedl a Chorvat se ocitl v horní pozici, kde trefil pár dobrých úderů, než rozhodčí fight ukončil na technické KO. Tohle nebyla pro Kobru úplně čistá fantázia.

Vítěz: Damir "Chorvat" Vukelić, TKO, 1. kolo

 

Dan Bayer vs. Tomáš Podhorný (box, do 77 kg)

Box v malých rukavicích mezi sportovně dobře vybavenými bojovníky sliboval zajímavou podívanou, Bayer si však hned v prvním kole po jedno z háků vykloubil rameno. Souboj tak skončil antiklimaticky na technické KO ve prospěch Podhorného.

Vítěz: Tomáš Podhorný, TKO (zranění), 1. kolo

 

Stanislav "Šuk-El" Lukeš vs. Jiří "Novby" Lukeš (MMA, bez váhového limitu)

Největší alfa samec Standa Lukeš měl v tomto duelu dvou streamerů výhodu skoro 35 kilogramů a té se snažil využít, když se krkolomně s rukama dole valil k Novbymu, aby jej chytil do kravaty. Díky tomu souboj většinu času připomínal bitku o přestávce na střední škole. Lukeše ale držení kravaty rychle unavilo a souboj zvláštním způsobem vzdal. I když je také možné, že si jen rozhodčí špatně vyložil Standovo počínání, při kterém se skláněl ro vypadnutý chránič zubů.

Vítěz: Jiří "Novby" Lukeš, TKO, 1. kolo

 

Jiří Juřička vs. Samir Margina (MMA, do 77 kg)

Zápas vyhrocený hlavně ostrými vyjádřeními Samira Marginy na adresu Ostravy znamenal opět příklon ke sportu. Juřička s Marginou předvedli divoký a ostrý zápas. Samir mnohem více inkasoval, většinu čistých úderů ale přestál. Konečnou pro něj znamenal až přechod na zem, kde jej Juřička uvěznil pod sebou a z plného mountu začal bombardovat pěstmi a lokty, až rozhodčí neměl jinou možnost, než celý fight ukončit.

Vítěz: Jiří Juřička, TKO, 1. kolo

 

Jan Michálek vs. Patrik "Patrik Corleone" Horváth a Lukáš "Bukys" Bukovaz (MMA, do 160 kg)

Inovaci v boji 2v1 předvedli Jan Michálek proti dvojici Patrikovi Corleonemu a Bukysovi. Dle pravidel se Corleone a Bukys nemohli vrhnout proti Michálkovi společně, ale pouze po jednom a střídat se mohli plácnutím ruky. K ničemu takovému ale nedošlo, Patrik Corleone po pár momentech přepadl při vysokém kopu a na zemi byl expresně uškrcen. Bukys se držel o něco déle, ale po pár deítkách sekund musel také klepat na arm triangle.

Vítěz: Jan Michálek, submise (RNC proti Horváthovi, arm triangle proti Bukovazovi)

 

Intermezzo

Při mezizápasovém rozhovoru Jakuba Jíry s bizarní figurkou českého internetu Janem Brunclíkem vtrnul na improvzované podium Aleš Bejr v přestrojení s černou parukou a brýlemi a Jíru napadl. Ten mu poté, co Bejra odtrhli sekuriťáci, začal sprostě nadávat do mikrofonu. Celou dadaistickou scénku skvěle doplnil Brunclík, který pár kroků za Jírou, jenž vysvětloval situaci ohledně Bejra, v ženských šatech a s lehce přihlouplým úsměvem provolával: "boj, boj, boj". Clash je dneska s ohledem na bizár ve velmi dobré formě.

 

Jiří "Chára" Charizan vs. Christian "Nathan" Dzaba (MMA, bez váhového limitu)

Sportovněji založený duel mezi domácím podnikatelem Jirkou Charizanem a častým účastníkem reality shows Nathanem Dzabou se po úvodních výměnách v postoji přesunul na většinu kola k pletivu, kde Chára Nathana držel v klinči. Rozhodčí oba bojovníky roztrhl až 30 sekund před konce rundy, Chárovi to však stačilo, aby Nathana nahulil a ten poté v otřeseném stavu špatně došlápl a něco si udělal s nohou. Charizan jej následně dobil na zemi a mohl slavit výhru na technické KO.

Vítěz: Jiří "Chára" Charizan, TKO, 1. kolo

 

Lukáš "Huhu" Procházka vs. Jan Rybka (MMA, do 100 kg)

Tiktoker Huhu patří i přes velmi silnou konkurenci k těm sportovně nejméně nadaným aktérům Clashe, k čemuž ještě přidává naprostou nechuť k jakémukoliv tréninku. Ke svému soupeři, kolegovi z tiktoku, Rybkovi přišel s rukama dole a hned sežral jeden kop na tělo. Po pravém capáku od Rybky, u kterého máme jisté pochybnosti, jestli skutečně trefil, šel Huhu velmi snadno na zem. Tam jej Rybka zalehl a hledal nějakou submisi. Huhu však nečekal, až Rybka nějaké škrcení nebo páku nasadí a odklepal na bůhvíco.

Vítěz: Jan Rybka, submise na ?, 1. kolo

Nejnovější články