Co teď s Vémolou? Je to jen na něm, říká Novotný. Ze stolu podle něj není ani souboj s Kinclem

Co teď s Vémolou? Je to jen na něm, říká Novotný. Ze stolu podle něj není ani souboj s Kinclem Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na rekordním turnaji Oktagon 62 ve Frankfurtu nechyběl ani Karlos Vémola, byť jen jako komentátor. V kleci se ale bojovalo i o zápas s ním.

Do boje se měl Terminátor vrátit 10. listopadu v Bratislavě. Jenže plánovaný duel s Pirátem se rozpadl, neboť se Krištofič zranil. Vémolovo jméno nicméně na startovce zůstává. Už před turnajem ve Frankfurtu se debatovalo o tom, zda by jako náhradník nemohl zaskočit Patrik Kincl, s Karlosem to koneckonců mají 1-1 na zápasy a fanoušky by závěrečný díl trilogie jistě zajímal.  

Sám Patrik naznačil, že by měl možná zájem, připomínal ale, že se vše bude odvíjet od výsledku bitvy s Kerimem Engizekem. A jak víme, střední váha má teď nového šampiona. Zdálo se tedy, že nápad na odvetu s Vémolou se rozplynul. Promotér Ondřej Novotný se ale pro sport.cz nechal slyšet, že on to tak nevidí. „Je to na Patrikovi, jít o titul v polotěžké váze mohou,“ uvedl.

Jenže Kincl měl bohužel po cestě domů autonehodu. Z té sice vyvázl bez zranění, ale na návrat do boje teď asi nebude mít pomyšlení. Určitě ne za necelý měsíc v Bratislavě. A Vémola už předtím avizoval, že si chce Vánoce užít s rodinou a letošní závěrečný turnaj v O2 aréně tak nepřipadá v úvahu.

Možností je i irský tvrďák

O Vémolu si ale hodně hlasitě řekl ještě jeden bojovník. Will Fleury zničil za minutu a půl jedničku polotěžké divize Pavola Langera a ihned zaměřil pozornost na Karlose, který stále drží titul. „Podívejte se, viděl dneska ten zápas, já z něj vyšel bez zranění. Jsem připraven na to za 4 týdny jít znovu, žádný problém. Takže kdykoliv on bude chtít. Nemusí to být za čtyři týdny (v Bratislavě), může to být v Praze, kdekoliv. Ale teď jsem vyzyvatel číslo jedna. Jestli budeš šampionem, musíš se mnou bojovat,“ vzkázal mu irský ranař.

Vémola dal u komentátorského stolku ihned najevo, že o zápas nestojí. Uvedl ale, že by si na Fleuryho věřil, a pokud budou promotéři chtít, klidně výzvu přijme. Ondřej Novotný mu ale pomyslný míč vrátil: „Je to na Karlosovi, on sám si musí říct, co chce. Já ho nebudu do ničeho nutit. Fleury je úplně jinej typ zápasníka než Pirát, takže to si musí říct Karlos. Když řekne, že s ním chce zápasit, tak s ním bude zápasit.“ Promotér ale s úsměvem dodal, že nějakou šanci na uskutečnění tomuhle souboji dává. Tlačit na šampiona ale nehodlá. „Musí ten oheň cítit sám,“ vysvětlil.

Nutno uznat, že Fleury je tvrdý oříšek. Ještě před Langerem v Oktagonu zničil Daniela Škvora. Uvidíme tedy, jak se k tomu postaví Vémola, který už v podstatě ukončil kariéru a tehdy uvedl, že by se vrátil jen kvůli dokončení trilogie s Attilou Véghem. Na tu by mělo dojít příští rok v létě. Není tedy důvod, aby se na ni Terminátor „rozehříval“ už teď. Soubojem s Irem by vlastně mohl spíš ztratit. Zároveň je ale fakt, že je stále šampionem a tudíž by měl titul obhajovat, anebo ho uvolnit. Jak se rozhodne?

Zdroje:  Oktagon MMA , sport.cz

Nejnovější články