Další turnaj Oktagonu je tu, dobít německou arénu vyráží i početná družina Čechů a Slováků

Další turnaj Oktagonu je tu, dobít německou arénu vyráží i početná družina Čechů a Slováků Ivan Buchinger | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Turnaj Oktagon 61 se sice odehraje v německém Oberhausenu a prim budou pochopitelně hrát domácí němečtí fighteři, na své si ale přijdou i fanoušci českých a slovenských bojovníků. Ti totiž figurují v 8 z celkových 12 zápasů.

Jako první půjde do boje Marek Bartl. Český veterán přivítá v Oktagonu novou srbsko-německou posilu Zorana Solaju. Ten má zatím na kontě pouhé dva profi MMA zápasy. Opřít se ale může o bohaté zkušenosti z K-1, což pocítili dva dosavadní soupeři, kteří padli před limitem. Jenže to už je nějaký pátek, poslední Zoranův fight se datuje do roku 2019. V Oktagonu už se měl představit dvakrát, vždycky z toho ale nakonec sešlo. Oba pánové si vzájemně slibují knockout nejpozději ve druhém kole, pokud se ale souboj dostane na zem, tam by měl mít jednoznačně navrch zkušenější Bartl. Otázkou ale je, jak na tom bude ve welteru, silově, vzhledem k tomu, že se do welterové divize přesunuje z lehké váhy, zatímco soupeř v minulosti působil naopak výše. Nejspíš proto je podle kurzů favoritem.

Zoran Solaja vs. Marek Bartl Zoran Solaja vs. Marek Bartl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Obdobná situace je i v dalším duelu na startovce. Úspěšný slovenský thaiboxer Daniel Hromek se zatím v oktagonu trochu hledá, naposledy v dubnu schytal tvrdé KO od Diedricka. Jeho nynější soupeř Emir-can Al naopak posledně zvládl přechod z amatérů do profi na výbornou, když Tomáše Votavu rozbil hned v prvním kole. Podaří se „Tureckému býkovi“ něco podobného i tentokrát, anebo ho mírně podceňovaný Hromek v postoji rozebere?

Emir Can-Al vs. Daniel Hromek Emir Can-Al vs. Daniel Hromek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jako výrazný outsider nastoupí Max Handanagić. Ten posledně v zápase s Jacobssonem ukázal, že má bradu z titanu, a i přes špatný start dokázal nakonec vítězství urvat na svou stranu. To samé se ale dá říct i o jeho soupeři, jímž bude Wahed Nazhand. Ten si odbyl debut proti Bahníkovi, který ho v postoji často čistě trefoval, přesto si nakonec vítězství 2:1 na body připsal Afghánec (byť se jednalo o dost sporný výsledek. Uvidíme, jak si Nazhand povede s Handanagićem, ale kurz na Maxovo vítězství se zdá být až nepochopitelně vysoký.

Max Handanagić vs. Wahed Nazhand Max Handanagić vs. Wahed Nazhand | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

A právě Nazhadův poslední soupeř Jakub Bahník se představí hned v dalším zápase. Čeká ho Marcel Grabinski, který to má sice zatím v žluto-černé organizaci 1-3, ale čelil zvučným jménům. Díky svým zkušenostem je považován za favorita, ale Bahník dokáže vypnout v podstatě každého, když se mu dá v postoji příležitost.

Jakub Bahník vs. Marcel Grabinski Jakub Bahník vs. Marcel Grabinski | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Divácky hodně atraktivní bitvu slibuje slovensko-německý duel Jaime Cordero versus Milan Ďatelinka. Oba dva to rádi kosí v postoji, a tak bude zřejmě jen otázkou času, kdo půjde první k zemi KO.

Milan Ďatelinka vs. Jamie Cordero Milan Ďatelinka vs. Jamie Cordero | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Těžká zkouška čeká na Matěje Kohouta. „Mighty Rooster“ změří síly s Niklasem Stolzem, který do Oktagonu přišel po nevydařeném pokusu prorazit v UFC. O tvrdosti jeho ran už se přesvědčil Andrej Kalašnik, Máté Kertész ale ukázal, že Němec je hratelný soupeř, zároveň je ale dost komplexní, takže bude zajímavé sledovat, jakou taktiku Kohout s týmem připravili.

Matouš Kohout vs. Niklas Stolze Matouš Kohout vs. Niklas Stolze | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Hlavní zápas obstará Ivan Buchinger, který věří, že by mu další vítězství mohlo otevřít cestu zpátky k titulu. Překazit se mu to pokusí Lom-Ali Eskiev, německý Čečenec, který před příchodem do Oktagonu působil v KSW či ACA. Jelikož má silné starty a hnát kupředu ho bude domácí publikum, je jasné, že Buchinger bude muset mít nohu na plynu od samého začátku. Pokud ale zvládne úvodní nápor, měl by si dojít pro vítězství.

Lom-Ali Eskiev vs. Ivan Buchinger Lom-Ali Eskiev vs. Ivan Buchinger | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články