Humburger zná dalšího soupeře, v září se pobije s Ukrajincem, který v KSW drží rekord za nejrychlejší KO

Humburger zná dalšího soupeře, v září se pobije s Ukrajincem, který v KSW drží rekord za nejrychlejší KO Dominik Humburger | zdroj: Foto: se svolením KSW

Humburgera tentokrát čeká obrovská výzva, navíc ve vyšší váze. V případě vítězství se ale rovnou katapultuje mezi nejlepší.

Původně měl Dominik Humburger zápasit už na červencovém turnaji KSW 96, kde na něj čekala bitva o sedmou příčku ve váze do 84 kilogramů. Pár dní před zápasem ho však vyřadily zdravotní problémy. „Vypadalo to na virózu. Stalo se to ještě předtím, než jsme začali dělat váhu, Dominik zkolaboval ve vaně. Já jsem ho vytáhl, zavolala se rychlá a dali mu kapačky. V tu chvíli byla znemožněná ta váha," prozradil tehdy pro tn.cz manažer českého bojovníka.

Naštěstí nešlo o nic vážného, a tak český voják vzápětí polskou organizaci požádal, zda by nemohl dostat další zápas už v srpnu. „Jsem bojovník a bojovník musí bojovat. Když nebudu bojovat, zblázním se,“ řekl tehdy. 

A promotéři mu přání splnili, byť bude muset počkat až do poloviny září. Zápas se tentokrát odehraje v polotěžké váze (93 kg), což dává smysl vzhledem k tomu, že český válečník měl s váhou problémy už v únoru, kdy převážil o 2,2 kg. 

V novém působišti Dominika přivítá trojka divize Bohdan Gnidko. 23letý ukrajinský bojovník do KSW naskočil v roce 2022 a uvedl se tam ve velkém stylu – domácího Piwowarczyka knockoutoval za pouhých 5 sekund, což je nejrychlejší ukončení v historii polské organizace. A i dva další soupeře vyřídil hned v prvních kolech. Poslední dva zápasy sice sám před limitem prohrál, ale to nic nemění na tom, že půjde o sakra tvrdou zkoušku.

Humburger ale také není žádné ořezávátko, mezi profesionály zatím prohrál pouze jednou, když ho loni přebodoval Michalski. Otázka je, jak mu sedne vyšší váha. Doufejme, že se změna projeví pozitivně, tělesné parametry na polotíhu totiž rozhodně má a absence drastického shazování by tak mohla být výhodou. Fyzička navíc ale nejspíš nebude až tolik potřeba, neboť šance, že zápas dojde k bodovému rozhodnutí je minimální. V případě vítězství se pak český voják katapultuje na dosah titulovému souboji. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

Zdroje:  tn.cz , KSW

Nejnovější články