Jindrová zná soupeřku do druhého kola PFL. Bojí se úderů a posledně dostala bití, říká česká bojovnice. Padne KO v 1. kole?

Jindrová zná soupeřku do druhého kola PFL. Bojí se úderů a posledně dostala bití, říká česká bojovnice. Padne KO v 1. kole? Martina Jindrová před zápasem v PFL | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Postup do play-off letošní sezóny PFL má Martina Jindrová doslova na dosah, nadcházející soupeřka je "hratelná", posledně šla k zemi za minutu a půl, česká bojovnice si ale moc dobře uvědomuje, že to možná nebude procházka růžovou zahradou.

Bojovnice Martina Jindrová letos jede ve zběsilém tempu. V březnu si výhrou nad Brazilkou Cavalcanti zajistila účast v americké MMA lize PFL. Normálně by si nejspíš dala pauzu a doléčila naražené ruce a další bolístky, jenže to nešlo, za dva měsíce byl totiž v plánu další zápas. Pod bandáže si tedy dala houbičku na nádobí, aby kloubům na ruce ulevila, a pokračovala v tréninku. Vyplatilo se a první 3 body za výhru nad Vanessou Melo putovaly za českou bojovnicí, která je tak aktuálně na třetím, tedy postupovém, místě.

Do druhého kola sezóny zbývá měsíc a PFL konečně odhalilo rozlosování dvojic. Jindrovou čeká Zamzagul Fayzallonova z Kazachstánu. "Jsem za tuhle soupeřku ráda. Myslím si, že mám velkou šanci se tímhle zápasem dostat do semifinále a jsem určitě radši, než kdybych dostala třeba tu Larissu Pacheco, která s ní šla ten první zápas a v něm ji docela dost zbila, za minutu a půl byl konec. Na to, co s ní předvedla, bych chtěla určitě navázat - trefovat ji v postoji bombama a ukončit ji ideálně v prvním kole, protože 6 bodů by bylo do žebříčku super. Myslím, že je to určitě těžší soupeřka než Melo, ale žádnou jednodušší už stejně nedostanu, bude to jen horší a horší," hodnotí ji sama Martina. 

Jak ale víme, MMA matematika nefunguje a automaticky to neznamená, že ji podobně snadno přejede i Jindrová. Kazaška je bývalou reprezentantkou v judu, takže pokud se dostane na blízko, mohla by v mžiku vzít zápas na zem, kde by pravděpodobně měla mít navrch. To si Martina moc dobře uvědomuje. "Je silová, ale nebude mít takovou rychlost. V postoji jsem určitě rychlejší a zkušenější, takže tam si myslím, že proti mně nemá vůbec šanci. Ale musím dávat pozor na ty její hody, nesmím tam nikde zaspat a musím být furt ve střehu. Jakmile se dostane na blízko, tak by se mohlo stát, že poletím, což by bylo blbý. Na zemi potom hodně používá páky na ruce, armbar, má tam na něj 3 ukončení, co jsem koukala. To si musím pohlídat."

Taktika tedy bude jasná, ideálně chce Jindrová zvítězit už v prvním kole, aby si tím pojistila postup do vyřazovacích bojů. V podobný konec ale zřejmě doufá i Fayzallonva, zároveň ale půjde do zápasu nejspíš s těžkou hlavou. "Ona se trošku bojí úderů a myslím si, že na psychice ji nepřidá ani to, že před měsícem prohrála technickým KO, dostala bití. Ale určitě to bude chtít za každou cenu taky urvat v prvním kole, protože jedině 6 bodů by jí mohlo pomoct k tomu, aby se dostala do semifinále. Takže si myslím, že do toho hodně vlítne a bude chtít jít na zem. To nesmím dopustit a musím ji trefit dřív. A taky se určitě hodně hýbat," přemítá česká bojovnice. "Na body bych se s ní nerada přepinkávala celá tři kola, protože další zápas je pak hned za 7 týdnů. Takže krátká pauza na regeneraci a čím delší ten zápas bude, tím víc z toho budu zničená."

Extra motivaci dodává Martině to, že PFL plánuje semifinálové boje uspořádat v Evropě. "Bude se zápasit v Londýně, což je super, je tam perfektní spojení z České republiky. Moji známí, rodina, spousta lidí kolem mě mi říkala, že se tam přiletí podívat, takže mi teď nezbývá, než vyhrát, aby mohli všichni jet na výlet. Takže do toho dám všechno, těším se. Mám 3 týdny do odletu do USA, musím vydržet makat na plno."

Za moře vezme Jindrová kromě trenérů Petra "Pína" Ondruše a Petra "Monstera" Knížete také sestru. Slibuje si od toho lepší atmosféru. Doufejme, že se to odrazí i ve výkonu a Martina zvítězí před limitem. Turnaj PFL, na kterém se představí také například Kayla Harrison či Rory Macdonald se odehraje 1. července a bude možné jej zdarma sledovat na oficiálním Youtube kanále organizace.

 

Systém PFL

Základní část se skládá ze dvou zápasů, které od sebe dělí zhruba 2 měsíce. Podle výsledku bojovník získá určitý počet bodů

Výhra = 3 body

Remíza = 1 body

Prohra = 0 bodů

------------

Ukončení v 1. kole = 3 bonusové body

Ukončení ve 2. kole = 2 bonusové body

Ukončení ve 3. kole = 1 bonusový bod

4 bojovníci s nejvyšším počtem bodů pak postupují do vyřazovací části. Kdo zvítězí, postupuje do finále, kde se o pás a prémii milion dolarů bojuje v zápase na 5 x 5 minut.

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články