Karlos Benda před Clash of the Stars 8: Věřím ve výhru Lunetica a Taxi Kára ukončím před limitem

Karlos Benda před Clash of the Stars 8: Věřím ve výhru Lunetica a Taxi Kára ukončím před limitem Karlos Benda | zdroj: FOTO: Se svolením Karlose Bendy

Karlos Benda je dlouhodobě jednou z největší hvězd Clash of the Stars. V sobotu nastoupí ke svému pátému utkání ve skvělé formě. Během tréninků dřel, trpěl a poctivě zlepšoval své dovednosti. Po nejlepší přípravě svého života hodlá předvést precizní výkon a zvítězit před limitem.


Uteklo to jako voda. Jsou to již dva roky, co se bývalý úspěšný kulturista Karlos Benda vydal na dráhu MMA bojovníka. Po čtyřech zápasech se vypracoval mezi největší oblíbence bizarní organizace. Oproti jiným bojovníkům je Karlos čistě sportovec, který nemusí soupeře urážet či fyzicky napadat. Sympatie si získal svou upřímností, vystupováním a především inteligencí. Jako tradičně jsme Karlose vyzpovídali a zjistili, jak si vedl během přípravy a v jaké formě se cítí před zápasem s neznámým soupeřem.

Ahoj Karlosi. Tak nám začal fight week. Jak se cítíš pár dnů před dalším ostře sledovaným zápasem?

Zdravím všechny fanoušky bojových sportů a čtenáře Fights.cz. Cítím se už trošku unavený jako před každým zápasem, ale zároveň si troufnu říct, že jsem v nejlepší formě. Takže ať už je to konečně tady, věřím, že doručím sebejisté vítězství a poté si dám na pár týdnů zasloužený odpočinek.

V poslední době jsi rozšířil svůj tréninkový tým. Byla tato příprava nejlepší, kterou jsi absolvoval?

Nevím, jestli nejlepší, ale opět v něčem jiná než ty předešlé. Tentokrát jsem navštívil více gymů, díky tomu jsem měl možnost spárovat s vícero slušnými kluky, poloprofesionály i profíky. A že pár tréninků bylo fakt brutálních. Chodil jsem domů dobitý jako pes, ale moc dobře vím, že tohle mě nejvíce posouvá dopředu.

Zlepšuješ se v každém aspektu smíšených bojových umění. Sám jsi říkal, že musíš pilovat pohyb v postoji. Byla to velká součást tvých tréninků? 

V tomhle mi nejvíce pomohly tréninky v Moravské Třebové, kde trénují převážně thajští boxeři, takže právě tam jsme jeli téměř jenom postojářské tréninky. Věnoval jsem se pohybu, hlídání dlouhé i krátké vzdálenosti, boj v kapse a tak dále. A myslím si, že v tomhle tréninkovém kempu jsem pohyb v postoji opravdu zlepšil.

Nemusím se bavit o tom, že Tvou největší zbraní je boj na zemi. Máš trenéra speciálně na tuto důležitou součást MMA?

Ano, můj hlavní trenér Petr Bartoněk je mistr republiky v řecko-římském zápase, takže jasně, na tom pracuji nejvíc se svým hlavním trenérem. Zem mám samozřejmě lepší, ale jak víc a víc trénuji postoj, stávám se komplexnějším bojovníkem.

Na své sociální sítě jsi občas dával příspěvky, ve kterých sis pochvaloval, že jsi „dostal přes držku“. Kdo z tvých kolegů Tě takhle trápí a jak sis zvykl na bolest, kterou bojové sporty přináší každý den?

No právě tréninky s mým hlavním trenérem bývají ty nejbolestivější. On je profík, takže při sparringu jsem téměř pořád jenom bitý (smích). Jak jsem již zmínil tréninky v Moravské Třebové, ty byly často taky pěkně ostré, což je v pořádku a patří to k tréninku. A jak jsem již řekl, člověka to nejvíc posouvá dopředu. Také mám štěstí, že má přítelkyně je sestřička, takže se jí mohu po tréninku vybrečet na rameno a ona už se o mě postará.

Neplánuješ v budoucnu navštěvovat i některý populární gym, kde trénují profesionální bojovníci?

Dostal jsem několik pozvánek z gymů v Praze, Ostravě nebo Hradci a určitě to občas zkusím. Tuto přípravu jsem jel dle starých kolejí, ale v budoucnu určitě někam vyrazím.

Jak jsi na tom aktuálně s váhou? S kolika kilogramy nastoupíš do klece?

Přípravu jsem začal se 112 kg. Nyní vážím 104, aniž bych řešil jídelníček a podobně. Shodil jsem kvůli pohybu a dvoufázovým tréninkům. S váhou si možná budu muset více hrát před dalším zápasem, kdy budu možná bojovat v určené váhové kategorii, do teď jsem vždy šel v otevřené váze. Takže do zápasu půjdu se 104 kily a nejlepší fýzou v mém životě.

Taxi Kár vypadá jako odhodlaný soupeř. Když ho srovnáš s předchozími soupeři, kam ho řadíš?

Taxi Kár je velká neznámá. Neviděl jsem žádné jeho tréninky či sparringy. Takže těžko říct, co od něho čekat. I tak ale věřím, že mě může ohrozit pouze lucky punchem, to si musím pohlídat a ukončit ho.

Naposledy Tě fanoušci viděli na turnaji Clash 6, kde jsi bojoval i s Kung Fu kudlankou. Jak na tento večer zpětně vzpomínáš?

Na Clash 6 vzpomínám opravdu rád. Zápas proti třem soupeřům byl opravdu zajímavý a sledovaný. Jednoznačné výhry mi pomohly. Kudlanka byl zápas za odměnu, kde jsem samozřejmě použil mozek a nemusel ho zbytečně mlátit. Byl jsem na něj hodný, jak jsem slíbil, a ukončil ho lehkým obejmutím (smích).

Závěrem se Tě nemohu nezeptat na závěrečnou tiskovku. Zdálo se, že Ti z Martina Kociána doslova přecházel zrak. Co říkáš na vystoupení bývalého miláčka českých žen a dívek všeho věku?

Martin Kocián je showman a v Clashi je hlavně kvůli tomu. Já se tomu zasměju doma u televize. Být ale u toho, jak na sebe se Snejskem lejí vodu a já stojím uprostřed, to už mi tak vtipné nepřišlo. Ale vím, že to k tomu prostě patří. Na jejich zápas se celkem těším a věřím ve výhru Lunetica.

Závěrem chci poděkovat fanouškům za podporu. Věřím, že předvedu parádní výkon a Taxi Kára ukončím před limitem.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články