Keita odklepe a všichni pochopí, že nejsem outsider, říká srbský talent před soubojem s šampionem Oktagonu

Keita odklepe a všichni pochopí, že nejsem outsider, říká srbský talent před soubojem s šampionem Oktagonu Bogdanović vs. Nafuka | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Souboj zcela odlišných stylů. Srbská naděje Predrag Bogdanovič vyzve v druhém kole Tipsport Gamechangeru šampiona Losena Keitu. Dokáže srbský talent utáhnout belgického černého pantera? Odpověď zjistíme v sobotu na turnaji Oktagon 59

MMA je fenomén a nejrychleji rostoucí sport 21. století. Díky organizaci Oktagon MMA se tato náročná disciplína dostala do povědomí fanoušků po celé Evropě. Výjimkou není ani Srbsko, odkud pochází loňský vítěz pyramidy Tipsport Gamechanger Bojan Veličkovič. Letos by ho rád následoval krajan Predrag Bogdanovič. Sebevědomý mladík ve svém premiérovém zápase na body přejel Hafeniho Nafuku a nyní vyzve obávaného Losena Keitu.

Na rozdíl od některých jiných sportů, může v MMA člověk prorazit i v pozdějším věku. Predrag je toho živým důkazem. „Začal jsem s brazilským jiu-jitsu v roce 2016 a hned jsem si uvědomil, že mám talent pro bojové sporty a že je to něco, čemu se chci věnovat na profesionální úrovni,“ prozradil nám. Velmi rychle se stal srbským šampionem v lehké váze. „Řekl bych, že jsem přírodní sportovní talent, odmala jsem hrál fotbal, přestal jsem v osmnácti letech a přešel k MMA. A tam jsem si potvrdil, že mám opravdu talent.“

Pokud Predrag dokáže napodobit loňský úspěch svého zkušenějšího krajana, stane se populární nejen v rodném Novi Sadu, ale i po celé zemi plné horkokrevných fanoušků. Jak bylo zmíněno v úvodu, Bojan Veličkovič porazil elitu evropské welterové váhy a stal se prvním šampionem Tipsport Gamechangeru. Oktagon vysílal v Srbsku všechny turnaje, což získalo Bojanovi status sportovní celebrity. To se projevilo na popularitě bojových sportů v jeho rodném zemi. „Lidé u nás mají MMA rádi. Jsou to vášniví fanoušci a obliba bojových sportů je tu čím dál větší,“ potvrzuje Bogdanovič.

Při své premiéře v březnu tohoto roku byl v souboji s Hafeni Nafukou velkým outsiderem. Expertům i fanouškům ale rychle zavřel ústa. Nafuku nepustil k téměř ničemu, celých 15 minut ho trápil svým tlakem, a především téměř bezchybným jiu-jitsu. Právem si tak získal velkou pozornost a status možného budoucího titulového vyzyvatele. „Nikdy nejsem úplně spokojený, ale jsem samozřejmě šťastný, že jsem zvítězil,“ zhodnotil svůj výkon.

S působivým skóre 16-1 bude v sobotu čelit největší výzvě své dosavadní kariéry. Losene Keita je dvojkou žebříčku napříč vahami, šampion s neuvěřitelnou silou v úderech a nezlomnou vírou ve své schopnosti. Dá se očekávat, že uvidíme souboj postojáře s dominantním zemařem. „Všichni říkají, že jsem outsider, protože tomu nerozumí, ale po zápase to pochopí. Keita odklepe. A já se moc těším, až po zápase zvednu nad hlavu srbskou vlajku,“ prohlásil sebevědomě. 

Zda tomu tak bude, se dozvíme již v sobotu. Turnaj Oktagon 59 startuje netradičně už v 17:00. Kromě čtvrtfinále Gamechangeru uvidíme v akci také Lucii "Silent Killer" Szabovou, dánského žraloka Jonase Magarda, legendy Petra "Monstera" Knížete a Ivana Buchingera či navrátilce Milana Ďatelinku. „Rozhodně se dívejte, protože uvidíte nejlepší kartu letošního roku,“ láká fanoušky Bogdanovič.

Zdroje:  Oktagon MMA , vlastní

Nejnovější články