Kincl nastínil své další kroky. Vémola by s ním chtěl dokončit trilogii, jinak dá zelenou výzvě z Irska

Kincl nastínil své další kroky. Vémola by s ním chtěl dokončit trilogii, jinak dá zelenou výzvě z Irska Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Bývalý král střední váhy zvažuje co dál. Po nevydařeném výkonu by se prý do boje nejradši vrátil co nejdřív, má to ale pár háčků.

Patrik Kincl sice minulý víkend přišel o titul šampiona střední váhy Oktagonu, jak ale sám uvedl, štěstí si nakonec vybral po cestě zpět domů, kdy s manželkou vyvázli bez vážnějších zranění z děsivé autonehody. K nešťastné události se obsáhle vyjádřil v živém vysílání na Instagramu. Odpověděl také na kritiku, že se z Frankfurtu vracel hned po turnaji. Dle jeho slov stejně nemůže po adrenalinové dávce ze zápasu spát. Po cestě navíc zastavil, aby si odpočinul, a se ženou se za volantem střídali.

Není divu, že po takové události zatím nad zápasnickou budoucností moc nepřemýšlel. Dokonce prý ještě ani nebyl u doktora, protože řešil věci okolo auta a musel se starat o dceru. Přesto ve vysílání nad možnostmi zapřemýšlel.

„Samozřejmě je tady turnaj v Bratislavě (9. listopadu). Tam to s největší pravděpodobností na 90 % nevidím. Trošku mám ještě nějaký bolístky, který jsem teď hlavou tlačil před sebou. Takže to nechám zkontrolovat. Nemělo by to být nic vážnýho, funguju s tím normálně, bude to jen nakopaný, ale pro jistotu si s tím dojdu na kontrolu. Na hlavu jsem žádnou šlupku nedostal, nic mě nenahulilo, jen někde cítím bouli,“ popsal svůj zdravotní stav a přidal vtipnou historku, jak ho po zápase neposlouchaly nohy, takže měl v noci problém vstát z postele a dojít si na záchod.

Na návrat v listopadu tedy s největší pravděpodobností nedojde, prosincový turnaj v O2 aréně už ale vypadá reálně. „Jsem s tím posledním výkonem tak nespokojený, že bych to nejradši hned začal lámat. Někdy to je správná strategie, někdy vás to naopak pošle ještě hlouběji. Proberu to s trenérama, jak se k tomu postavit, co bude potřeba změnit.“

Záležet ale bude také na tom, v jaké váze bude chtít Oktagon příští rok uspořádat pyramidu Tipsport Gamechanger. Aktuálně se jako nejpravděpodobnější jeví právě střední váha (84 kg), která je Patrikovým revírem. Pokud by měl do prvního kola startovat už v únoru, O2 arénu by letos raději vynechal.

„Myslím si, že po mém posledním výkonu má Karel určitě chuť do toho zápasu nastoupit. Tahleta trilogie určitě visí ve vzduchu. No, uvidíme no. Přišel jsem o titul v 84 a co si budeme povídat, zvyknul jsem si na to být šampion. Takže ukořistit si pás v polotěžké váze je velká výzva. Ale na druhou stranu jsem měl v hlavě spíš to, jestli se nevrátit do 77,“ zapřemýšlel se Kincl nahlas. Je ale prý ještě brzo se rozhodnout.

Vémola chce trilogii, nebrání se ale ani souboji s irským vyzyvatelem

Přestože Karlos v létě po vítězství nad Attilou Véghem avizoval, že už by se do boje vrátil jedině kvůli dokončení společné zápasové trilogie, nyní to vypadá, že jej před tím v akci uvidíme ještě několikrát. Na Instagramu zveřejnil video, které adresoval Willu Fleurymu, který jej po rychlém vítězství nad Langerem nepřestává vyzývat.

„Poslouchej, já jsem chlap, co drží slovo. Řekl jsem, že pokud Oktagon bude chtít, budu s tebou příště bojovat. Takže mě nemusíš každý den označovat ve všech svých dětských příspěvcích, jakože se ti vyhýbám. Já se nikdy nikomu nevyhýbám, ani tobě. Ale brzo ukončím kariéru, můj poslední zápas bude s Attilou Véghem. A myslím, že do té doby Oktagon chce, abych dělal ty největší možné zápasy pro místní fanoušky. Chtěli jsme bojovat s Pirátem, ale ten se bohužel zranil. Teď jednají s Kinclem, abychom doručili trilogii mezi námi. To je zápas, který chtějí fanoušci nejvíc vidět. Ale právě absolvoval těžký zápas a taky měl autonehodu, takže nevím, jestli chce se mnou bojovat. Jestli ne, tak ty budeš další. Pokud se mnou bude chtít zápasit, tak budeš muset sedět a čekat, protože nejdřív udělám tu trilogii a ujistím se, abych měl ve smlouvě, že ty budeš další. Předvedl jsi dva skvělé výkony, porazil jsi mého tréninkového parťáka Škvora a Langera, takže si zasloužíš šanci bojovat o titul. Zasloužíš si svůj vysněný zápas se mnou, takže ho dostaneš. Ale jednu věc nedostaneš – pás. Slibuju ti, že ode mě ho nedostaneš.“

Uvidíme tedy, co na to promotéři. Je jasné, že pro závěrečný letošní turnaj do O2 arény by se jim nějaký velký tahák hodil a kdo jiný by ho mohl obstarat než právě Vémola. I když avizoval, že si chce letos konečně užít Vánoce s rodinou, nejspíš je bude muset opět protrpět v dietě.

Zdroje:  Patrik Kincl - Instagram , Karlos Vémola – Instagram

Nejnovější články