Končím v UFC, oznámil David Dvořák a naznačil, co bude dál

Končím v UFC, oznámil David Dvořák a naznačil, co bude dál David Dvořák | zdroj: Profimedia

Česko přišlo o jednoho ze zástupců v UFC. David Dvořák opouští zámořskou organizaci po neshodách ohledně termínu dalšího zápasu.

Nejsou to ani dva týdny od chvíle, kdy David Dvořák upozornil, že by v dohledné době mohl opustit UFC, jelikož naráží na komplikace během domlouvání dalšího zápasu. Předpověď se skutečně vyplnila. „Už nejsem součástí UFC, je to pravda, je to oficiální,” oznámil ve videu z vlastní produkce. „Byla to pro mě obrovská zkušenost, byl jsem tam zhruba 4,5 roku. Mám za sebou šest bitev, tři výhry a tři bodové prohry. Užili jsme si tam spoustu dobrodružství, spoustu cest, výhry, prohry, spoustu radosti i zklamání, bylo tam prostě všechno,” zhodnotil angažmá v nejprestižnější MMA organizaci na světě.

Následně vysvětlil, proč se takto rozhodl. „Těch věcí bylo samozřejmě víc, nicméně jeden z hlavních důvodů byl ten, že mi UFC teď posílalo několik termínů na zápasy, ale vůbec nebrali v potaz můj zdravotní stav,” řekl a dodal, že měl od promotérů nůž na krku. Poradil se tedy s manažerem Patrikem Kinclem a po „dlouhých debatách” došel k závěru, že je nejvyšší čas zvednout kotvy a posunout se jinam.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

Dvořák využil prostor ve videu k malému ohlédnutí, zavzpomínal například na první zápas v Brazílii. Mezi elitou jej v březnu roku 2020 přivítal Bruno Silva, a to za velmi zvláštních okolností. „Sice bylo smutné, že byla hala prázdná kvůli covidu, ale i tak to byl skvělý zápas. Díky tomu, co se mi tam podařilo, jsem se stal prvním Čechem v historii, který se v UFC uvedl vyhraným zápasem.”

Dvořáka ještě stále najdete v žebříčku muší váhy, angažmá završil na 14. místě. Byly ale časy, kdy okupoval 9. příčku, což lze rovněž vnímat jako obrovský úspěch. „Je prostě skvělé být devítka této našlapané ligy… Je to historicky druhý nejlepší výsledek, který tam kdy kdo z Čechů a Slováků předvedl.” Tím samozřejmě nepřímo odkázal na Jiřího Procházku, jenž si dokráčel až pro titul. Něco takového se však bude překonávat jen velmi těžko.

Poslední tři zápasy prohrál, jak ale sám připomněl, to už se měřil s těmi nejlepšími z nejlepších. „Do těch zápasů jsem vždycky dal úplně všechno, myslím si, že to bylo vidět. Odnesl jsem si spoustu šrámů, zkušeností a zážitků, nic bych na tom neměnil. Výhry i prohry z nás dělají lepší lidi. A i když se sportovně nedařilo, prohrát na body s borci těchto kvalit mě vůbec nemrzí.”

Závěrem zdůraznil, že chce ještě spoustu let zápasit a dokázat velké věci. Dokonce nevyloučil, že se do UFC zase brzy vrátí, v nejbližší době se však představí na jiných kolbištích. Navíc naznačil, že nemusí nutně jít pouze o zápasy v osmihranné kleci. „Kam ty kroky povedou, to ještě samozřejmě nevím, těch možností je opravdu hodně, ale to si řekneme až v jiném videu. Všem moc děkuju, že mi fandíte a podporujete mě, že věříte v to, co dělám.”

Dá se očekávat, že s hledáním nového domova nebude mít žádný problém. Koncem června se nechal slyšet, že by nechtěl zápasit akorát v Rusku, z jednotlivých organizací pro možný přestup zmínil ONE Championship, Oktagon a KSW. Chce si ale zároveň vydupat možnost volně nastupovat do boxerských duelů, což by pro některé promotéry mohl být problém. Více se zřejmě dozvíme velmi brzy.

Zdroje:  David Dvořák – YouTube

Nejnovější články