Loket do zátylku může Ďatelinkovi zkrátit kariéru, varoval Kincl a připomněl děsivý případ boxera s trvalými následky

Loket do zátylku může Ďatelinkovi zkrátit kariéru, varoval Kincl a připomněl děsivý případ boxera s trvalými následky Milana Ďatelinku odvážejí po loktu do zátylku na nosítkách | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl apeluje na rozhodčí Oktagonu, aby si dali větší pozor na problémové zápasníky.

Ondřej Novotný odhadoval, že alespoň osm zápasů na turnaji Oktagon 60 bude ukončeno před limitem. Nakonec jich bylo jen pět, jeden z nich se ovšem dá počítat jen napůl, jelikož skončil bez výsledku. Jamie Cordero totiž odpálil Milana Ďatelinku zakázaným loktem do zátylku.

Někdejší vyzyvatel Karlose Vémoly následně v příspěvku na Instagramu prozradil, že byl do čtvrté hodiny ranní v nemocnici, kde musel podstoupit vyšetření, aby se vyloučily případné zdravotní komplikace. Testy naštěstí nic neprokázaly. Ďatelinka vzal nepříjemnou záležitost sportovně. „Od mého soupeře to určitě nebyl úmysl, jen blbá situace, ale i to se stává. Mrzí mě, že jsme nedoručili zápas, jaký se od nás očekával,” řekl s tím, že se v dohledné době bude věnovat rodině.

Zato Patrik Kincl zaujal o poznání kritičtější postoj. Cordera krátce po zápase pranýřoval na sociálních sítích, nyní se k situaci vyjádřil podrobněji v rámci vlastního videa. Německý tvrďák totiž v podobném stylu vyřadil jeho parťáka Jakuba Bahníka. „Když byl Bahňas na třech bodech, narval mu kopačku do hlavy,” připomněl. „Cordero je pro mě po tomhle takový likvidační typ zápasníka. Nebylo to poprvé, obávám se, že pokud něco nezmění, nebude to ani naposledy.”

„Myslím si, že je důležité dodržovat těch pár pravidel, která v MMA máme. Údery do zátylku, kopy do ležících soupeřů,” zmínil některé techniky za hranicí pravidel. Právě rány do zátylku jsou vnímány jako značně nebezpečné. Kincl v této souvislosti připomněl smutný příběh neporaženého boxera Pricharda Colóna z Portorika, jenž byl několikrát zasažen do zadní části hlavy, což způsobilo krvácení do mozku. Díky rychlé operaci prežil, nyní je však odkázán na pomoc druhých. A to se bavíme o velkých rukavicích.

„Takový úder může Milanovi dost zkrátit kariéru, Milan není Neymar, aby se bezdůvodně válel po zemi. Lehce se mi zdálo, že tam byl i třes ruky, takže ten úder opravdu sedl a byl tvrdý. Jsou to věci, které mohou skutečně ukončovat nebo hodně zkracovat kariéry zápasníků.”

Na Cordera by tím pádem byl přísnější. „Pokud není schopen dodržovat pravidla, měl by podle toho být i trestán,” řekl s tím, že by si opět zasloužil diskvalifikaci. Zároveň by podle něj bylo ideální, kdyby si rozhodčí před turnajem udělali rešerši zápasníků, na které dohlíží, aby měli jasno, na co si dát pozor. V případě těchto „hříšníků” by pak měli být nekompromisní. „Vím, že to Cordero neudělal naschvál, je mi to jasné, ale za mě tam bylo pořád dost času, aby to zabrzdil, zastavil. Loket chtěl trefit, ve finále mu pak bylo jedno, kam dopadne.” Nesouhlasí ani s argumentem, že byl Ďatelinka v pohybu.

Kincl se nyní rovněž chystá na výpravu do Německa. Na turnaji na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu bude hájit titul před útokem Kerima Engizeka. Turnaj se uskuteční 12. října.

Zdroje:  Patrik Kincl – YouTube

Nejnovější články