Matěj Peňáz už nestojí o titul Oktagonu, nyní má jiné priority

Matěj Peňáz už nestojí o titul Oktagonu, nyní má jiné priority Matěj Peňáz si v Oktagonu rychle získal fanoušky i skalpy soupeřů | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

„Money” prozradil, že po neshodách s vedením Oktagonu přehodnotil své cíle. Do klece se chce vrátit ještě letos.

Pomalu natahoval své dlouhé ruce po titulu střední váhy v Oktagonu, štěstěna mu ale nepřála, takže na zápas s Patrikem Kinclem nakonec nedošlo. Následně se potvrdily spekulace, že úřadující šampion bude příště obhajovat s Kerimem Engizekem na fotbalovém stadionu v Frankfurtu.

Engizek přitom v Oktagonu absolvoval pouze dva zápasy, navíc ještě nenarazil na nikoho z vrcholu divize. Zápas zpochybňuje i Peňáz, byť chápe, proč se promotéři takto rozhodli. „Nechápu ten důvod, čím si to Engizek zasloužil, ale bylo mi jasné, že byznysově to dává smysl. Po těch řečech a výrocích ohledně mé titulové šance, že si to nezasloužím, že jsem nezápasil s nikým z nejlepší pětky a tak, mi to přijde úsměvné. Ale beru to úplně v klidu,” řekl v rozhovoru pro iSport.

Není žádné tajemství, že se Peňáz kvůli situaci kolem turnaje v Edenu dostal do nepříjemné výměny názorů s Ondřejem Novotným. „Money” dokonce oznámil, že chce z Oktagonu odejít. Během rozhovoru přiznal, že si nechal přezkoumat smlouvu, aby zjistil, jaké má v tomto ohledu možnosti. Kontrakt nicméně hraje do karet spíše organizaci. „Je poměrně těžké se ze smlouvy vyvázat. U mě dává smysl zápasit v Oktagonu.”

S promotérem si nedávno vše vyříkal. „Asi hodinu jsme spolu diskutovali, myslím si, že to byl přátelský rozhovor. Řekli jsme si, že ani z jedné strany to není osobní, je to práce, byznys. Nezabývali jsme se tím, co se stalo, ale tím, co bude, řekli jsme si, co očekáváme od naší spolupráce,” řekl s tím, že se brzy začne řešit konkrétní zápas.

S Novotným nicméně vůbec neřešil možnost bojovat o titul, o který v minulosti tak stál. Priority se změnily. „Teď na to ani nemyslím, že potřebuju titulovou šanci. Bavili jsme se o tom, že hlavně chci být aktivní zápasník. Smlouvu mám ještě zhruba na rok, takže bych chtěl stihnout třeba tři zápasy. Jestli budou titulové, nebo nebudou, je mi vlastně úplně jedno, netlačím na to,” prohlásil, přičemž přiznal, že se změnily jeho ambice ohledně kariéry v Oktagonu. Zatím ale nechtěl komentovat případné neprodloužení smlouvy.

Nyní pevně věří, že brzy přiletí laso z UFC. „V to doufám. Věřím, že mám UFC co nabídnout. Mám atraktivní styl, jsem mladý zápasník a vrchol kariéry mám stále ještě před sebou,” řekl a přiznal, že by mu nabídka na zápas v zámoří udělala obrovskou radost. Tentokrát už ale nechce jít přes DWCS, ačkoli opět dostal nabídku na účast v této show. Raději by se nabídl jako záskok za některého z bojovníků, kteří z nějakého důvodu nemohou nastoupit. Jde ostatně o jednu možných cest, jak se do UFC dostat, je ovšem otázkou, kdy taková nabídka přijde.

To bychom ale předbíhali. Dá se předpokládat, že Peňáz ještě předvede pár dobrých zápasů pod značkou Oktagonu. „Kvůli zdravotnímu stavu jsem byl přes měsíc mimo, takže na pořadu dne je dostat se do formy a teprve pak potvrdit nějaké datum… Určitě by se to mělo stihnout do konce roku.” Sice doufal, že se v kleci představí dříve, tělo jej ale nakonec nepustilo. Potrápila ho například stafylokoková infekce, s níž bojuje pokaždé, když dojde k oslabení imunity. „Věřím, že jsem se toho už zbavil a nebude se mi to pořád dokola vracet.”

Zdroje:  iSport

Nejnovější články