Milionová bitva je tu, Sivák a Růžička se konečně postaví proti sobě

Milionová bitva je tu, Sivák a Růžička se konečně postaví proti sobě Václav Sivák vs. Ruslan Tokhtarov | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Povedlo se to, organizace RFA se plácla přes kapsu a domluvila souboj, o kterém se roky mluvilo.

Je jen pár zápasů, na které fanoušci čekají dlouhé roky. Duel Sivák versus Růžička je přesně takový a dlouho se zdálo, že jej možná nikdy neuvidíme. Oba dva bojovníci za něj totiž otevřeně požadovali hodně vysoký honorář. V posledních dnech se ale na sociálních sítích objevilo několik indicií, které naznačovaly, že se jej nejspíš povedlo domluvit.

První ukazovalo konflikt mezi oběma bojovníky, který se měl odehrát někde v nočním klubu. Na to pak oba stručně reagovali na sociálních sítích. Nedlouho poté se objevilo další video, na němž Růžičku odvádějí v poutech. To už bylo skoro jasno – promo se rozjelo. Oficiální oznámení přišlo včera na společné tiskovce RFA a IAF.

„Trvalo to domluvit tak cca tři roky. Opravdu, od té chvíle, co jsme s RFA začali, tak jsme s kluky komunikovali. Tadeáš byl na jednom z našich prvních turnajů, Vašek se potom přidal. A od té doby, co u nás zápasili, tak jsme ten zápas chtěli. Teď přišla ta správná doba, správné místo a věřím tomu, že i správné datum,“ prozradil promotér Boris Marhanský, který také přiznal, že to byl pro něj osobně vysněný zápas. „Co se týče kluků, tak oba dva mají obrovský potenciál, obrovský talent. Možná jsou ještě mladí a možná ještě nevědí, jak s ním přesně nakládat, ale já věřím, že právě tato možnost, možná i ty finance a velká mediální bublina, která teď okolo nich bude, je přinutí k tomu, aby do sebe dali to nejlepší a opravdu ukázali nejlepší zápas, jaký tu možná v historii Česko-Slovenska můžeme v postoji mít.“

Dějištěm bude trochu překvapivě Ostravar aréna, datum je 15. února příštího roku. Zápas bude vypsán na 5x3 minuty v 8uncových rukavicích ve váze do 70 kg. „Neříkám, že by to pro mě nebylo lepší, kdybysme šli menší váhu. Přece jen držím světovej pás v 64 kilogramech, takže to je skoro dvě váhy nahoru. Ale nechci se na nic vymlouvat, chtěli jsme tenhle zápas, je to lépe zaplacené, takže tak.“ Právě kvůli vysoké výplatě prý odmítl i nabídku od ONE Championship.

„Mám 77 kilo, ta 70 je pro mě strop, nejsem MMA zápasník, abych dělal takový extrémy,“ okomentoval situaci okolo váhy Růžička. 

Mezi oběma bojovníky není žádná nevraživost, v minulosti spolu koneckonců dlouho trénovali. Sivák na svém soupeři vyzdvihl především agresivitu. „Nevím, odkud jí bere. Přece jen žádnej Čech nebo Slovák nemá takovou agresi jako Tadeáš.“ Ten uvedl, že ji vnímá jako oheň, který ho při nesprávném zacházení může snadno spálit. Na Vaškovi si prý cení jeho disciplínu, jelikož nonstop trénuje už hodně dlouho.

Ať už zvítězí kdokoliv, ve vzduchu samozřejmě visí odveta. Sivák uvedl, že by se dalšímu milionu nebránil a zažertoval, že by měl dostat víc, protože s tím přišel první.

Zdroje:  Tisková konference RFA x IAF

Nejnovější články