Miloš Petrášek se chystá na velkolepý návrat. Zálusk má na vyzyvatele Karlose Vémoly

Miloš Petrášek se chystá na velkolepý návrat. Zálusk má na vyzyvatele Karlose Vémoly zdroj: Profimedia

“Meloun” naznačil promotérovi Oktagonu, s kým by se chtěl potkat v kleci. Rád by otestoval ruskou hvězdu, která volá po zápasu s Karlosem Vémolou.

Ondřej Novotný spolu s Milošem Petráškem v rámci posledního vysílání MMA letem světem rozebírali blížící se turnaj Oktagon 24, mimo jiné také takzvanou “Bitvu o Vémolu”, do níž nastoupí Eric Spicely a Marcin Naruszczka. Promotér nicméně naznačil, že nezapomíná ani na Mikhaila Ragozina, o němž se v poslední době v souvislosti s dalšími možnými soupeři pro českého “Terminátora” vášnivě debatovalo.

Novotný sice uznal, že jde o kvalitního zápasníka, u diváků Oktagonu ale ještě nemá takové jméno, což je potřeba dohnat. “Reálně měl ten frajer v Čechách jeden zápas s Princem v Liberci, vyprodáno nebylo, co si pamatuju. Jinak samozřejmě zajímá lidi v Rusku. Je to vynikající bojovník, o tom žádná, ale když tady řeknu Ragozin, tak se z toho fanoušci Otagonu úplně neurvou,” vysvětlil promotér. Organizace tedy nejprve potřebuje bojovníka pořádně vypromovat.

Novotný by Ragozina rád viděl v titulovém zápasu, jelikož jako kvalitní a žebříčkově vysoko postavený zápasník může hodnotu opasku znatelně navýšit. Zároveň ale počítá s tím, že se předtím domácím divákům nejdříve představí v jiném zápasu. A právě zde vidí svou šanci Miloš Petrášek. Během rozhovoru naznačil, že by ho ruská hvězda velice zajímala. “Když vyhraju nějaké zápasy, tak se chci samozřejmě utkat s těmi nejlepšími soupeři. Když budu mít dvě výhry v řadě, tak bych ten zápas určitě vzal. Teď se k tomu samozřejmě nemůžu přiblížit, protože jsem v žebříčku nějakej 165. a on je 49., takže by to pro něj vůbec nemělo smysl.” Zároveň ale zmínil Ragozinův poslední zápas s Brazilcem Leonardem Guimaraesem, který se tou dobou pohyboval na hranici první stovky polotěžké váhy. A to je meta, k níž by se Petrášek dle jeho vlastních slov mohl velmi rychle přiblížit. “Za dva zápasy bych se tam mohl dostat a to už bych pro něj zajímavý byl. Ten zápas bych určitě vzal.”

Ondřej Novotný v této souvislosti dodal, že ranking je pouze jedna z mnoha věcí, k nimž při skládání zápasů přihlíží, důležitá je také popularita bojovníků, jejich styl a v neposlední řadě samozřejmě finanční požadavky. “Když dělám zápasy, které už opravdu potřebujeme s Palem nějak postavit, tak je to řekněme osm až deset věcí, které si společně probíráme.”

“Meloun” oznámil návrat do hry během minulého týdne na svém Instagramu. “Nepřidával jsem žádné věci, protože jsem tenhle profil založil hlavně kvůli zápasení a cestě, která k němu vede, a jelikož jsem dlouho neměl zápas, tak jsem neměl ani potřebu na sílu něco přidávat. Přemýšlel jsem, že bych zkusil starou váhu, co jsem chodil dřív, ale ještě minimálně jeden zápas si dám 93, když ji Oktagon teď začal tak hezky plnit.”

Jde o jasný signál, že dostal chuť vrátit se k životu profesionálního bojovníka. Svoji kariéru přerušil po třech porážkách v řadě, kdy dvakrát prohrál s Jeremy Kimballem a jednou s Joachimem Christensenem. Teď chce ale zpátky do klece, k čemuž jej zčásti inspiroval starší bratr Ondřej, který se nedávno v Oktagonu předvedl vůbec poprvé v úspěšném souboji s Tomášem Fialou. Miloše překvapilo, jak lehce dokázal splnit váhu, což ho přivedlo k myšlence, že by mohl zkusit štěstí o divizi níže, tedy ve střední váze.

Kdy se tak stane? To nyní není jasné. Sluší se ale dodat, že se “Meloun” již naplno pustil do přípravy. Jako sparing partner se potkává se špičkou domácí scény, čímž pomalu nabírá potřebnou energii pro návrat do klece. Už je to ostatně více než rok a půl, co naposledy zápasil.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články