Můj život už nestojí na UFC, říká David Dvořák. Ve hře je i přestup do Oktagonu

Můj život už nestojí na UFC, říká David Dvořák. Ve hře je i přestup do Oktagonu David Dvořák | zdroj: Profimedia

David Dvořák se pomalu chystá na další fázi sportovní kariéry, která se odehraje mimo kolbiště UFC.

„Měl jsem poraněné plotýnky,“ popsal Dvořák v rozhovoru pro TN.cz zranění, kvůli kterému musel na několik měsíců přerušit kariéru. „Měl jsem tam ještě nějaký zánět, který tlačil na obratle, takže hrozilo, že se rozpadnou nebo posunou, což by vedlo k tomu, že člověku musí sešroubovat páteř a dalším věcem. Byla tam spousta strašáků, kterých jsem se fakt bál.“

O zranění doposud mluvil spíše v obecné rovině, detaily si nechával pro sebe a soustředil se na léčbu. Pokud by ji totiž zanedbal a naplnil by se nejčernější scénář, možná už by se ke sportu nikdy nevrátil. To se ale nestalo a nyní začíná vyjednávat o návratu do UFC, kde by chtěl přerušit sérii tří porážek.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Petr Matouš (@petr_matous_cze)

Je dobře známo, že matchmakeři z UFC s bojovníky moc nediskutují a nejsou ochotni přistoupit na jejich požadavky. „Buď půjdeš, nebo rozvážeme smlouvu,“ vyslechl si Dvořák před zápasem, v němž mu Matheus Nicolau zařídil první červené políčko v UFC. Přitom chtěl zápas pouze o měsíc posunout, jelikož neměl k dispozici své parťáky. Tehdy se přizpůsobil, nyní už je ale nastaven jinak. „Teď už s nimi takhle nefungujeme,“ řekl s tím, že i nyní naráží na neshody ohledně termínu.

Změna postoje má jasné důvody. „Jsem tam čtyři a půl roku, zažili jsme tam skvělé dobrodružství, zápasy, výhry i prohry. Dokázal jsem excelentní věci, o kterých jsem ani nesnil. Mám to hozené tak, že se nenechám do ničeho tlačit,“ řekl s tím, že by mu ani nevadilo, pokud by s ním organizace rozvázala smlouvu. „Nebojím se o svou budoucnost, sám bych chtěl ještě dalších pět let fungovat na co nejvyšší úrovni. Můj život už teď na UFC vůbec nestojí.“

Následně zdůraznil, že štaci v UFC považuje za obrovský životní úspěch. „Je hrozně těžké se tam dostat, ale ještě těžší je udělat tam nějaký výkon jako třeba Jirka Procházka. V žebříčku jsem se dostal na deváté místo. Být v nejlepší desítce je neuvěřitelné, úplně to předčilo má očekávání,“ řekl a dodal, že je hrdý na své výkony.

A kam by chtěl zamířit po odchodu z UFC? „Je jedno, jestli to bude ONE Championship, Oktagon nebo KSW,“ řekl a jako výjimku uvedl Rusko, kde by zápasit nechtěl. Má ale jednu podmínku, a sice propustku k boxerským duelům. Třeba právě v UFC něco takového nepřichází v úvahu. „Kdo mi to dovolí, tam půjdu. Záleží samozřejmě na podmínkách, ale pokud budou alespoň trochu rozumné, jsem otevřený čemukoli.“

K boxu má blízko, dokonce se netají fascinací boxem bez rukavic. Jde zároveň o šanci bojovat na domácí scéně před rodinou a kamarády, což mu za velkou louží chybí.

To bychom ale předbíhali, na stole je stále zápas v UFC. Dvořák by chtěl bojovat nejdříve v září, matchmakeři nicméně tlačí na srpen, takže ještě záleží, jestli najdou společnou řeč.

Zdroje:  tn.cz

Nejnovější články