Musím se naučit odpočívat, přiznal Jiří Procházka. Ve svém životě chystá změny

Musím se naučit odpočívat, přiznal Jiří Procházka. Ve svém životě chystá změny Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Druhou porážku od Pereiry nese těžce, zároveň ji ale vnímá jako příležitost pro změnu. Do klece se však hned tak nevrátí.

Jiří Procházka ani napodruhé nevyzrál na „magii” Alexe Pereiry, druhý vzájemný zápas skončil ve druhém kole po tvrdém knockoutu. V rozhovoru pro TN.cz připustil, že v zápase byly i dobré chvíle, nakonec se mu však nepodařilo dodržet stanovenou strategii. Výsledek byl podle něj ovlivněn také přípravou, během níž nedokázal nastavit bojovou náladu. Jako velkou chybu vnímá fakt, že Pereirovi přenechal otěže a čekal na akci z jeho strany, což mu není vlastní. „Byl to nejhorší výkon mé kariéry,” zhodnotil odvetu.

Z neúspěchu si hodlá vzít patřičné ponaučení. „Buď teď v životě udělám takové změny, abych od sebe mohl očekávat nejlepší výkon – jak na tréninku, tak v zápase, nebo už tam… Nebyl jsem stvořený k tomu, abych tvořil poloviční výkon, abych dělal něco napůl nebo abych zápasil jen tak,” řekl s tím, že do klece chce chodit pro vítězství.

Procházka patří mezi sportovce, kteří nevydrží dlouho bez tréninku. Jako důkaz může posloužit video, v němž ukázal, jak buší do makiwary. Během rozhovoru prozradil, že se mu krátce po jeho zveřejnění ozval trenér André Reinders s upozorněním, že by po těžkém knockoutu měl podobné aktivity vynechat, aby si hlava mohla dostatečně odpočinout. „Fakt můžu říct, že jsem se po těch úderech cítil takový malátný,” přiznal.

Do budoucna by chtěl svému tělu více naslouchat. „Je potřeba vzít v potaz, že tělo nějak funguje, převzít za něj zodpovědnost, jak v přípravě, tak před zápasem, a být v nejlepším rozpoložení… Musím se naučit odpočívat, jakože opravdové umění odpočinku.”

Těžkou porážku vnímá jako důležitý milník a šanci zapracovat na zásadních změnách, povznést sebe samotného. „Povznést se nad svou dosavadní kariéru a to, jak jsem zápasil, vzít si z toho zkušenosti a ukazovat jen to nejlepší… Jednou provždy se posunout a být tím profesionálem už navždy, nebo tam nechodit.”

Dobrá zpráva je, že někdejší šampion neztrácí víru v sebe sama. Je přesvědčen, že má v sobě vše potřebné, aby jednoho dne mohl Pereiru porazit. Jen musí odemknout ty správné věci. Na návrat do klece ale zatím nemyslí. „Potřebuju načerpat novou sílu, vítr do plachet.” Na nejbližší dny plánuje úplné volno, možná i nějakou dovolenou, aby tělo a mysl opět připravil na další cestu.

Zdroje:  tn.cz

Nejnovější články