Na One Championship nemá hlavu, prohlásil Novotný na konto Václava Siváka

Na One Championship nemá hlavu, prohlásil Novotný na konto Václava Siváka Vašek Sivák v RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Václav Sivák podle promotéra Oktagonu dostatečně nepracuje na svých slabinách. Novotný je přesvědčen, že si záměrně vybírá lehké soupeře.

Bojovníci bez jediné porážky zákonitě přitahují velkou pozornost, zároveň se ale ocitají pod obrovským tlakem, který pramení ze snahy za každou cenu udržet čistý štít. Přílišná opatrnost může ovlivnit projev v kleci či ringu, ale také chování mimo kolbiště. Ondřej Novotný naznačil, že takový problém trápí i jednu z největších hvězd domácí scény.

„Čistý štít je velký nepřítel Vaška Siváka,” zmínil v rozhovoru s Vladimírem Kadlecem. „Nechce prohrát, takže bere jen zápasy, o kterých ví, nebo má velkou pravděpodobnost, že je vyhraje.”

Sivák podle promotéra Oktagonu šel do rizika pouze na turnaji v Jekatěrinburgu, kde pod záštitou organizace Fair Fight udolal domácího Viktora Michajlova. „Jednou riskoval v Rusku, tam při něm stáli všichni svatí, protože ten zápas spíš prohrál, a navíc v Rusku, ale dali mu to. Asi nenáviděli toho Rusa, nikdo si to nedovede vysvětlit.”


Letos v únoru si "Bad boy" připsal úspěšnou premiéru v KSW, jinak ale bojuje především v tuzemsku. Novotný ale není přesvědčen, že by mu vozili adekvátní soupeře. „Na domácí půdě boxuje převážně se sra*kami, ale proč ne, když ho pořád vyzývají a věří si na něj. Pro něj jsou to jednoduše vydělané peníze. Ale vlastně ho to brzdí v té světové kariéře.”

Sivák ostatně nedávno sám přiznal, že dal přednost duelu s Tadeášem Růžičkou před podpisem kontraktu s prestižním podnikem One Championship. Důvodem byly peníze. Za zápas s potížistou měl dostat milion korun, což bylo násobně více než za první zápas v asijské organizaci. Růžička však po dalších opletačkách se zákonem zamířil do vazby, takže očekávaný duel nakonec nebude.

Novotný si ale myslí, že na One Championship Sivák stejně nebyl připraven. „S největší pravděpodobností na to nemá hlavu. Stalo se to i v Undergroundu,” odkázal na postojářskou pyramidu pod záštitou Oktagonu, která se uskutečnila začátkem roku 2021. Sivák byl tehdy v roli velkého favorita, ale po vítězství ve čtvrtfinálovém souboji odstoupil kvůli naražené ruce a tržné ráně nad okem. Na svou obhajobu řekl, že už by nemohl podat maximální výkon, takže nemá smysl jít do další bitvy. Sluší se však připomenout, že ani ostatní borci nebyli ve stoprocentním stavu. Jako největší „tvrďák” se projevil Milan Páleš, který ve finále porazil Michaela Krčmáře.

Novotný dále uvedl, že Sivák na této slabině nepracuje. „Je to obžaloba toho, kam se snažíš posunout. Když chceš být světový, musíš pracovat nejen na lapách, ale se svou hlavou, týmem, na rehabilitaci a tak dále. Myslím si, že tam má Vašek mezery,” řekl s odkazem na informace o stylu přípravy Siváka, které se k němu dostaly. „Pak tě to brzdí.”

Zdroje:  Vláďa Kadlec – YouTube

Nejnovější články