Nečekaná výzva, Borák si po vítězství řekl o zápas s promotérem

Nečekaná výzva, Borák si po vítězství řekl o zápas s promotérem Leonard Borák vs. Roman Kučera | zdroj: FOTO: PML - Professional Muaythai League

Galavečer PML 11 přinesl nálož skvělých zápasů a také jedno velké překvapení. Bojovník Leonard Borák totiž po vítězství vyzval na souboj promotéra Tomáše Tadlánka.

Leonard Borák patří k těm bojovníkům, které na galavečerech PML vídáme pravidelně. Zástupce žilinského Diamond gymu charakterizuje především skvělý box a tvrdé kopy, cizí mu nejsou ale ani techniky z Muaythai, vždyť Tomíka Nguyena brutálně knockoutoval loktem z otočky. Letos v dubnu pak dokonce zabojoval o titul, ve velmi těsné bitvě ale nakonec sudí rozhodli v jeho neprospěch. 

Na sobotním PML 11 Borák oprávněně nastupoval jako velký favorit. Soupeřem mu byl Roman Kučera, ortodoxní thaiboxer, který ale zatím nemá tolik zkušeností. Sám žilinský bombardér předpovídal, že ho ukončí nejdéle ve druhém kole. 

To se nakonec nestalo a viděli jsme celá tři kola souboje stylů. Na Kučerovi bylo vidět, že dost času strávil v Thajsku, ale Borák prosadil holandskou kickboxerskou školu a zvítězil jasně na body.

Velké překvapení pak přišlo v pozápasovém rozhovoru. Když totiž moderátor Robert Kmeťo Boráka pobídl, aby si řekl o titulovou šanci, mladý bojovník s potutelným úsměvem prohlásil, že má zajímavější nápad. „Tomáš Tadlánek, kde tě mám?“ rozhlížel se po hale a snažil se najít hlavního promotéra organizace PML, komentátora, trenéra trenčínského Victory gymu a také bojovníka, jehož kariéru na dlouhé roky pozastavilo zranění a teď už se zpátky do ringu nehrne.

„Já už jsem tu na Slovensku a v Česku boxoval skoro s každým, drtivou většinu jsem vyhrál. Tomáš připravoval své kluky na mě víc než dost, tak teď bych byl rád, kdyby se proti mě postavil on sám a čelil tomu,“ vysvětlil Leo svou výzvu, kterou prý plánoval už celkem dlouho.

Tadlánek se nakonec našel, do ringu přiběhl ze zákulisí, kde právě na zápas chystal Adriána Ertela. Překvapení neskrýval. „Já nevím, jsem unavený,“ pronesl nejprve, ale druhým dechem dodal, že se možná dočkáme příští rok. „Takovou výzvu jsem dlouho neměl, možná to potřebuju,“ připustil. „Necháme to otevřené stejně jako mojí kariéru. Pokud bude další zápas, tak bude s Leonardem Borákem.“ Na první staredown ale nakonec došlo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PML (@pml_mt)

Bude to už pár let, co jsme Tomáše naposledy mohli vidět v ringu jako bojovníka. Zápas s Borákem by ale měl skvělý příběh, a tak doufejme, že se nechá vyhecovat a dojde na něj. Pro připomínku, jak hlavní kouč Victory gymu kdysi válel, přikládáme highlight z jeho zápasů.

Zdroje:  PML - Professional Muay Thai league

Nejnovější články