Neshody zažehnány nebo rozlučkový zápas? Dominik Humburger se vrací do akce v KSW

Neshody zažehnány nebo rozlučkový zápas? Dominik Humburger se vrací do akce v KSW Dominik Humburger | zdroj: Foto: se svolením KSW

Český zápasník se představí už 20. července v polské Lodži na turnaji KSW 96. V cestě mu bude stát nebezpečný domácí kickboxer.

Na léto měl český voják a zápasník Dominik Humburger jiné plány, podle dostupných informací se měl totiž zúčastnit Dana White's Contender Series a zabojovat o místo v UFC. Jenže po nedorozumění ohledně jeho smlouvy mu současná domovská organizace KSW start znemožnila a jeho další nejbližší služby si evidentně plně nárokovala. Dnes byl tak oznámen Dominikův příští zápas, jenž se odehraje na turnaji KSW 96 v polské Lodži.

Protivníkem mu bude 31letý zasloužilý kickboxer Radosław Paczuski. Ten se po úspěšné kariéře v postojářských disciplínách rozhodl postupně přeorientovat na MMA, aby po něm jako po nadějném bojovníkovi sáhla v roce 2022 KSW. Po dvou rychlých výhrách se dostal dokonce do titulového eliminátoru s Tomaszem Romanowskim, s kterým předvedli jeden z nejlepších zápasů roku 2023. Paczuski však tahal podle bodových rozhodčích za kratší konec a k souboji o titul se neprobojoval. V následujícím fightu nevyužil podobnou šanci proti Materlovi. Na turnaji Koloseum 2 jím sice tvrdě otřásl několika až brutálními údery, ale sám po nádherném kontru padl k zemi. Paczuski se tak z adepta na titul musel po dvou porážkách klidit až na sedmé místo divize.

Přesto jde pořád o vynikajícího postojáře a s Dominikem by rozhodně mohl předvést divácky atraktivní podívanou. Vzhledem ke své minulosti v čistém kickboxu a velkým rozsahem paží by mohl mít nad Humburgerem právě v postoji lehkou výhodu. Otázkou jsou však samozřejmě jeho schopnosti na zemi, protože v tomhle ohledu zatím nebyl ve své kariéře prakticky vůbec otestován.

V souvislosti s nedávnými událostmi kolem českého fightera bychom se nemohli příliš divit, pokud by se jednalo o jeho poslední zápas v KSW. Kvůli zaříznutí jeho startu v DWCS teď může být mezi oběma stranami trochu zlé krve. Půjde navíc o Dominikův pátý start v polské organizaci a rovněž to budou v srpnu dva roky od jeho prvního zápasu, je tedy dost pravděpodobné, že jeho aktuální kontrakt dojde k naplnění. Pokud by nechtěl dále v KSW pokračovat, nebude mít nejspíše o nabídky z jiných organizací nouzi. Rozhodně mu však pomůže, pokud následující zápas s Paczuskim zvládne vítězně.

Nejnovější články