Oktagon 62 – výsledky

Oktagon 62 – výsledky Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Fotbalový stadion ve Frankfurtu se stal dějištěm zatím největšího turnaje Oktagonu. Přinášíme výsledky jednotlivých zápasů.

Deniz Ilbay vs. Michael Deiga-Scheck
Deiga-Scheck se pokusil soupeře zaskočit na zemi, pistolník Ilbay ale nakonec našel své kvéry a protivníka sestřelil k zemi. Pak už stačilo jen pár dalších úderů, aby rozhodčí zápas přerušil.
Vítěz: Ilbay, TKO v 1. kole

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Hafeni Nafuka vs. Arijan Topallaj
Nafuka se na Topallaje přisál jako klíště. Celé kolo bojoval o výhodnou pozici, a byť zapomínal na údery, výkon mu stačil, aby získal první kolo. Na začátku druhého kola si oba připsali skvěle trefené údery, načež Nafuka opět přešel na zem. Z vítězky se pokoušel o škrcení, následně sbíral údery. Na konci prvního kola už byl Topallaj značně unavený. V posledním kole už Nafuka neriskoval a soupeře odkontroloval na zemi.
Vítěz: Nafuka, na body

Pavol Langer vs. Will Fleury
Fleury na nic nečekal a Langera okamžitě zatlačil na pletivo. Pěkně střídal pásma a slovenského borce slušně trefoval. Jednu z kombinací zavřel levým hákem, který Langera okamžitě uspal.
Vítěz: Fleury, KO v 1. kole

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Mago Machaev vs. James Hendin
Hendin se urputně snažil o takedown, Machaev nicméně jeho pokusy skvěle bránil. Borci tedy sbírali body především v postoji. Hendin schytal koleno na bradu, rychle se ale oklepal. Velmi vyrovnané první kolo. Ve druhém Machaev názorně předvedl, že se neztratí ani na zemi, když se soupeři přilepil na záda a pohodlně pro sebe kradl body. Ve třetím kole měl evidentně více energie než Hendin, divákům předvedl kop z otočky i naskočené koleno. Hendin sice ještě zahrozil škrcením, Machaev si ale kritický moment pohlídal a poslední kolo si připsal na svou stranu.
Vítěz: Machaev, na body

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Katharina Dalisda vs. Mallory Martin
Martin se německou šampionku snažila vyprovokovat, dokonce na ni vyplazovala jazyk. Jedním z úderů jí navíc otevřela ránu nad okem, k níž přišla během tréninku krátce před turnajem. Martin skvěle zasahovala, v polovině kola si připsala knockdown. Zápas se následně přesunul na zem, kde Martin zahrozila pákou na ruku. Techniku sice nedotáhla, první kolo však získala.

Martin zasahovala i ve druhém kole, navíc se jí dařily bránit takedowny. Druhé kolo jí připsali dva rozhodčí. Ve třetím kole si několikrát počkala na správnou příležitost a soupeřku překvapila perfektně načasovanými kontry. Zkrvavená tvář Dalisdy ve čtvrtém kole připomínala, že je zaděláno na první velké překvapení turnaje. Ani v poslední pětiminutovce však nedokázala zápas otočit. Američanka se zaslouženě stala novou šampionkou.
Vítěz: Martin, na body

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Max Holzer vs. Mohammed Trabelsi
Holzer v prvním kole dal jasně najevo, kdo je v zápase favoritem. Trabelsimu se nejprve několikrát projel po obličeji, načež jej vzal na zem. O vítězi prvního kola nebylo pochyb, u jednoho rozhodčího dokonce nabral náskok dva body. Stejně aktivně nastoupil do druhého kola, soupeře hned v první minutě znovu položil na lopatky a z half guardu jej pomalu lámal, brzy si došel pro side control. Trabelsi byl viditelně frustrovaný, neodklepal ale ani slušný pokus o kimuru. Poslední kolo se odehrávalo podle obdobného scénáře, Holzer se na zemi snažil o ukončení ostrými lokty. Nakonec jej umlátil z mountu.
Vítěz: Holzer, TKO ve 3. kole

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Lazar Todev vs. Adam Pałasz
Todev provokoval Pałasze s rukama u pasu a tlačil ho směrem k pletivu. První kolo proběhlo ve slušném tempu, každý z borců si připsal slušné zásahy, Todev byl viditelně lehčí na nohou. Pałasz však první kolo získal na svou stranu. Todev ve druhém kole trochu sešlápl plyn a pravidelně měnil střehy. Vysoké tempo Pałaszovi nechutnalo, a byť i on trefoval, pod náporem přesných bomb od „Punishera“ šel k zemi. S Todevem tedy prohrál už podruhé. Do klece jej následně přišel pozdravit Hatef Moeil, s nímž se utká na turnaji v Mnichově. Diváci si mohli vychutnat vyhrocenou strkanici.
Vítěz: Todev, TKO ve 2. kole

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Niko Samsonidse vs. Daniel Torres
Samsonidse Torrese hned v první minutě perfektním kontrem posadil na zadek a následně se za ním vrhnul na zem. Z half guardu mu tlačil loket na hlavu, nedokázal ho ale výrazněji ohrozit. Samsonidse jasně vyhrál první kolo. Ve druhém Torrese nejprve trefil přímkou ze zadní ruky, načež jej znovu položil na lopatky. Na konci druhého kola se Torres přetočil na záda, čehož Samsonidse náležitě využil a rakouského bojovníka uškrtil.
Vítěz: Samsonidse, submise ve 2. kole

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Max Coga vs. Antun Račić
První kolo bylo z obou stran opatrné, oba si hledali prostor pro lepší pozici k útoku. Coga se pasoval do role agresora, Račiće naháněl po celém obvodu klece. Ve druhém kole už byli o poznání odvážnější, do výměn dávali maximální energii. Coga rozhodl, když soupeře trefil kolenem na hlavu, čímž mu z pusy vystřelil chránič na zuby a poslal jej k zemi. Po zápase prozradil, že si v prvním kole zlomil roku, na radu trenéra rozhodl skrze koleno
Vítěz: Coga, KO ve 2. kole

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Patrik Kincl vs. Kerim Engizek
Ve vzájemném oťukávání během prvního kola byl úspěšnější Engizek. Kincla podle statistik přestřílel tři ku jedné, navíc byl o poznání přesnější. Šampion se poukusil o několik takedownů, ovšem bez úderu, takže bez úspěchu. První kolo prohrál. Ve druhém kole si borci vzájemně okopávali nohy, Kincl si všiml, že Engizeka začíná trápit levá, čehož se snažil využít. Vyzyvatel se snažil nachytat šampiona především skrze high kicky. Druhé kolo mu připsali dva rozhodčí.

Začátek třetího kola se znovu nesl ve znamení vzájemné okopávané. Kincl se pokusil o další takedown, ani tentokrát to ale nevyšlo. I nadále si držel odstup, což mu naprosto vyhovovalo. V poslední minutě nakonec domácího borce dostal na zem, nedokázal ho tam ale udržet. Engizek se rozhodl, že Kinclovi také ukáže, že mu takedowny nejsou cizí, ani on ale Kincla na zemi dlouho netrápil. Třetí kolo ale vyhrál.

V předposledním kole Kincl přišpendlil Engizeka na pletivo, posléze se mu dostal do zad. V polovině kola mu na chvíli utekl, šampion se ovšem rychle vrátil, navíc s tvrdým úderem. Tureckého bojovníka nakonec dostal na lopatky, přes side control začal vymýšlet cestu za ukončením. Engizek nicméně dokázal přežít.

Obrovský zvrat přišel v polovině posledního kola, když se Kincl po tvrdém kopu na nohu skácel k zemi. Engizek na něj okamžitě nastoupil, šampion se však ještě vydrápal zpět na nohy. Engizek jej kontroloval na pletivu, to už Kincl moc dobře věděl, že už zápas neotočí. Engizek se stal novým šampionem střední váhy.
Vítěz: Engizek, na body

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Christian Eckerlin vs. Christian Jungwirth
Lokomotiva jménem Jungwirth v prvním kole jela kupředu, Eckerlin ale hlídal její tempo a zasahoval spodky. Zároveň si připsal pěkný zvedák nebo třeba round kick. Jungwirth jej občas překvapil rychlým startem, Eckerlin se ale nikdy nenechal příliš rozhodit. První kolo si připsal na svou stranu.

Divočák Jungwirth rozhel druhé kolo ve vyšším tempu, Eckerlin ho ale brzy uklidnil dobře mířenými údery. Potvrzoval se předpoklad, že jde o techničtějšího bojovníka. „Kelt“ navíc začal krvácet, což mu Eckerlinovi pochopitelně hrálo do karet. I nadále spoléhal na levou ruku, která psala příběh zápasu v jeho prospěch. Také druhé kolo šlo na jeho stranu.

Eckerlin se na začátku třetího kola rozhodl pro změnu a zápas poměrně jednoduše přesunul na zem. Jungwirth schytal loket přímo na komoru, Eckerlina ovšem nedokázal setřást, takže schytal další lokty a také koleno do těla. Eckerlin si kolo zkušeně pohlídal.

Jungwirtha takticky připravil o jeho výhodu v podobě zdánlivě nekonečného kardia, v předposledním kole už bylo znát, že jeho zbraně rezaví. Na konci kola jej opět s přehledem držel na zemi. V posledním kole už Eckerlin příliš neriskoval, Jungwirthovi opět ustlal na zemi, kde si ho pohlídal do konce zápasu.
Vítěz: Eckerlin, na body

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články