Oktagon hlásí nový úlovek, řady bojovníků rozšíří kazašský smolař z UFC

Oktagon hlásí nový úlovek, řady bojovníků rozšíří kazašský smolař z UFC OKTAGON MMA | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V UFC se mu smůla lepila na paty a výsledkově se mu nedařilo. To však nic nemění na tom, že je Zhalgas Zhumagulov kvalitním bojovníkem. Nyní své umění předvede v Oktagonu.

13 vítězství, 3 porážky. S takovou bilancí vstupoval Zhalgas Zhumagulov v roce 2020 do UFC. Za tři roky mu ale ve statistikách přibylo 6 červených políček, v nejslavnější organizaci dokázal zvítězit pouze jednou, když na gilotinu utáhl Riveru.

Nutno však dodat, že si kazašský válečník vybral pořádnou porci smůly, 3 poslední zápasy mezi elitou prohrál těsně 2:1 na body a výsledky to byly dost diskutabilní, spousta fanoušků i odborníků to viděla opačně. Další smlouvu přesto nedostal, UFC ho nechalo jít.

Chuť si Zhumagulov spravil před domácím publikem v Kazachstánu, nejprve se blýskl rychlým TKO a v únoru přidal ještě výhru na body. Čekání na další zápas si zpestřil účastí na grapplingovém turnaji prestižní asociace NAGA, kde vybojoval pás šampiona.

Z vyhlášeného gymu American Top Team pak permanentně vysílal vzkazy, že je připraven bojovat. „Momentálně jsem v nejlepší formě života, jen hledám příležitost, abych to ukázal svým fanouškům na mezinárodní scéně,“ napsal k jedné z fotografií z tělocvičny. 

Laso nakonec přišlo z Oktagonu. Organizace novou akvizici oznámila včera na sociálních sítích a připomněla také účes, jímž se Zhalgas v UFC celkem proslavil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zatímco v UFC „Zhako“ nastupoval v muší váze, v Oktagonu pravděpodobně naskočí do hlubových vod bantamové divize. Zda ho tam přivítá dánský „Žralok“ Jonas Magard anebo někdo jiný, to se dozvíme zřejmě již brzy.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články