Oktagon se Peňázovi přizpůsoboval, naznačil Patrik Kincl. V říjnu chtěl bojovat s domácí hvězdou, promotéři však měli jiné plány

Oktagon se Peňázovi přizpůsoboval, naznačil Patrik Kincl. V říjnu chtěl bojovat s domácí hvězdou, promotéři však měli jiné plány Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl prozradil, jak probíhalo jednání o dalším soupeři, na fotbalovém stadionu se chtěl potkat s jiným bojovníkem. O Matěje Peňáze však nešlo.

K oznámenému zápasu mezi Patrikem Kinclem a Kerimem Engizekem se již vyjádřil kdekdo, šampion střední váhy však s vlastním komentářem doposud otálel. V posledním videu z vlastní produkce konečně prolomil mlčení.

V první řadě se pozastavil nad zpětnou vazbou od bývalého vyzyvatele, s nímž se nakonec kvůli zranění neutkal. „Opět jsem zaznamenal vlnu rozporuplných reakcí. Jedna z prvních byla od Matěje Peňáze, který se vyjadřoval ve smyslu, že to nečekal,” podivoval se nad příspěvkem, jenž se objevil krátce po zveřejnění zápasu. Bylo evidentní, že si „Money” chtěl trochu rýpnout do vedení Oktagonu, které dalo přednost německému bojovníkovi, jelikož na turnaji ve Frankfurtu přitáhne větší pozornost.

Kincl si však ironickou reakci vyložil po svém a ve videu podotknul, že musel Peňáz o souboji s Engizekem vědět, jelikož se potkali na jednom z tréninků. „Já jsem to nepropálil, ale kluci si tam kolem toho dělali dost srandu. Myslím si, že Matěj věděl, s kým půjdu, ve finále asi i musí tušit, proč to takhle dopadlo.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Peňázovy spory s Oktagonem nicméně komentovat nechtěl. „K té kauze se nechci vyjadřovat, úplně mi to nepřísluší, ale asi chápu, že je z toho Matěj kyselý. Na druhou stranu chápu i Oktagon,” řekl a naznačil, že se promotéři Matějovi v minulosti snažili umést cestu, byť zápas o titul nakonec nevyšel. „Z mého pohledu mu chodili naproti stylově, ve finále se mu to dost přizpůsobilo na Eden, mohl zápasit o titul. Tak teď chápu i Oktagon, že mu tu šanci nechce hned dát.”

Následně podpořil záměr dodat na turnaj ve Frankfurtu zápasníky z tamní scény. „Event v Německu to potřebuje pro domácí publikum.” Také zdůraznil, že on sám o svém dalším soupeři nijak nerozhodoval. „Nedostal jsem na výběr, jestli chci jít s Peňázem nebo Engizekem. Prostě mi to bylo oznámeno.”

„Inspektor” se sice snažil prověřit další možnosti, především se ptal na šanci srovnat staré účty s Makhmudem Muradovem. „Jediné, co jsem zkusil, když se oznámil návrat Macha Muradova, jestli není možnost se tam s ním potkat. Bylo to ještě před oznámením jeho zápasu.” Byl totiž přesvědčen, že by fanoušci ocenili „nejlepší zápas Oktagonu z pohledu světového žebříčku”, promotéři ale měli jiný názor. „Zase ale chápu, že to chtějí postavit pro domácí publikum.”

Zároveň usoudil, že na zápas s Muradovem dojde velmi brzy, tedy pokud oba zvládnou své nadcházející bitvy a nepřivodí si nějaké vážnější zranění. „Myslím si, že na jednom z dalších eventů se pak spolu potkáme. Čekám, že to pak pro československé, možná světové MMA bude ze strany Oktagonu nejlepší zápas, jaký může postavit, protože oba budeme ve světové padesátce a po našich výhrách se posuneme ještě výš.”

Závěrem naznačil, že by zápas s Muradovem mohl být teoreticky odložen, pokud by se naskytl zajímavý „money fight”, už ale neřekl, komu by v tomto směru dal přednost. Duel s Engizekem se uskuteční 12. října na turnaji Oktagon 62.

Zdroje:  Patrik Kincl – YouTube

Nejnovější články