Ondřej Novotný opět kritizoval Matěje Peňáze, zároveň mu nabídl mega zápas

Ondřej Novotný opět kritizoval Matěje Peňáze, zároveň mu nabídl mega zápas Ondřej Novotný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Neshody mezi promotérem Oktagonu a Matějem Peňázem sice stále přetrvávají, Ondřej Novotný se ale i tak vytasil s atraktivní nabídkou.

Ve výčtu pravidelných témat pořadu MMA letem světem v posledních měsících svítí jméno Matěj Peňáz. Ondřej Novotný se mu věnoval i v rámci poslední epizody, v níž potvrdil, že jeho dlouhé ruce chce vidět v kleci koncem letošního roku. Ve hře však byl i dřívější termín. „Nabídl jsem mu stadion ve Frankfurtu. Nejdřív jsme si to potvrdili, ale pak to bohužel zase nevyšlo,” prozradil s odkazem na zdravotní komplikace, které Matěje zabrzdily.

Mohlo by se zdát, že je válečná sekera zakopána, Peňáz nicméně oznámil, že si nastavil jiné priority, takže už nebude usilovat o titul Oktagonu. Také si neodpustil kritiku zápasu mezi Patrikem Kinclem a Kerimem Engizekem. „Je pro mě strašně těžké přijmout takovou kritiku od někoho, kdo si neříká o titulový zápas, kdo naopak říká, že ho nechce,” navázal na jeho slova Novotný, přičemž vyjádřil překvapení, že se znovu nepřihlásil o zápas s Kinclem. „Kdyby přišel a řekl, že chce Kincla, tak dostane Kincla.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nebezpečný dlouhán naznačil, že si v Oktagonu dá ještě pár zápasů, zároveň bude čekat na laso z UFC, kam se chce co nejdříve přesunout. Snaha opustit Oktagon Novotného netrápí. „To mě nemrzí vůbec,” prohlásil. „Pro mě to není nic osobního, to bych se dávno zbláznil.”

„Neřekne, že by si přál titul, že by chtěl Kincla. A pak jde ven a řekne, že si to Engizek nezaslouží, že on porazil větší soupeře. O tom se můžeme dohadovat, ale mimochodem – Engizek je o 30 míst před Matějem,” poukázal na světový žebříček serveru Fight Matrix. Engizek momentálně okupuje 88. místo, zatímco Peňáz je na 111. příčce.

Novotný zkrátka prohlášením ze strany Peňáze příliš nerozumí. „Není to osobní, ale vůbec to nechápu,” řekl a dodal, že s ním jeho názory osobně probíral. „Titul nechceš, neřekneš si o něj, zápasit nemůžeš, ale pak zkritizuješ, že někdo jde o titul. Tak co je to za mindset… Mně vůbec nevadí, že to řekl, že se k tomu vyjádřil. Ale druhá věc je, jestli to chápu, jestli mi to dává smysl. Nechápu a nedává.” Jeho slova by údajně pochopil v případě, pokud by aktivně usiloval o bitvu s Kinclem.

Spolumajitel Oktagonu rovněž naznačil, že zná důvod, proč Peňáz už o titul Oktagonu nestojí. Připustil, že rozhodnutí teoreticky může souviset s touhou dostat se do UFC. „Money” má totiž momentálně na kontě tři výhry v řadě a pouze jednu jedinou porážku, což je skvělá pozice. Je tedy možné, že nyní už nechce příliš riskovat, že o postavení přijde. To už jsou ale pouhé spekulace. „Já to za něj říkat nepotřebuju.”

Nic ale není ztraceno. „Matěj klidně může nezápasit až do O2 areny a pak bojovat s vítězem duelu Engizek vs. Kincl. Teď to tady nabízím.” Jak se Peňáz k nabídce postaví? To se zřejmě dozvíme relativně brzy.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články