Ondřej Novotný prozradil, koho favorizuje ve třetím zápase mezi Vémolou a Véghem

Ondřej Novotný prozradil, koho favorizuje ve třetím zápase mezi Vémolou a Véghem Attila Végh vs. Karlos Vémola 2 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Rok 2025 bude pro česko-slovenskou MMA scénu historický. Dva z největších bojovníků naší doby, Karlos "Terminátor" Vémola a Attila Végh, se potřetí a nejspíš naposledy utkají v oktagonu. 

Tento zápas, který uzavře legendární trilogii, rozhodne o tom, kdo z nich si definitivně odnese titul krále československého MMA. 

Vše začalo v listopadu 2019, kdy se v pražské O2 aréně odehrál tzv. Zápas století. Attila Végh tehdy šokoval tisíce fanoušků, když Karlose Vémolu knockoutoval v prvním kole. Terminátor, který byl do té doby považován za u nás neporazitelného, odešel z klece zcela zlomený. Tato porážka tehdy hluboce zasáhla nejen jeho kariéru ale i osobní život. 

O pět let později, letos v červnu, se však karta obrátila. Vémola dostal svou šanci na odvetu na největší akci v historii česko-slovenského MMA, která se konala na vyprodaném fotbalovém stadionu v Edenu.  Karlos tentokrát dominoval a ve druhém kole porazil Attilu na submisi. Tímto vítězstvím vyrovnal vzájemné skóre na 1:1 a dokázal, že se s ním stále musí počítat jako s jedním z nejlepších bojovníků domácí scény. 

Před závěrečným dílem bojové trilogie se Vémola bude muset vypořádat s ještě jednou výzvou. Tou je odveta s dalším slovenským bojovníkem Samuelem „Pirátem“ Krištofičem, která se uskuteční na podzim letošního roku na turnaji OKTAGON 63 v Bratislavě. Podle promotéra Ondřeje Novotného na výsledku vlastně nezáleží. „Ani si nemyslím, že záleží na tom, jak dopadne ten zápas s tím Pirátem. Samozřejmě, že když Karlos vyhraje, tak mu to dá velkou půdu pod nohy. Kdyby prohrál, tak ho to třeba bude brutálně motivovat, že mu to zase ukáže nějaké nedostatky a zase prostě na něčem zapracuje,” vysvětlil svůj pohled v podcastu Experience s Vláďou Kadlecem.

Přiznal také, že před druhým zápasem Vémoly s Véghem měl pochybnosti o Terminátorových šancích na výhru. „Musím říct, že jsem si nemyslel, že Karlos porazí Attilu v tom druhém zápase. Fakt jsem si to nemyslel. Když jsme byli v sobotu ráno (před druhým zápasem, Vémoly s Véghem - pozn red.) na komentátorské poradě, já jsem byl jediný, kdo řekl, že Karlos vyhraje. A řekl jsem, že jedinou cestu, kterou vidím, je, že mu ublíží rukama. A to se pak stalo. On ho vlastně nahulil a Attila prostě pak už nereagoval moc v tom škrcení, protože byl nahulenej. Sám říkal, že vlastně ani neví. Ale, že ho nejdříve nahulil v postoji a pak, jak ho hodil, tak nějak dopadli na hlavu. Ale zkrátka mu ublížil rukama.

Když pak přišlo na řadu tipování vítěze třetího zápasu, Novotný s odpovědí dlouho váhal. Nakonec se přiklonil na stranu českého bojovníka. „Když bych musel na někoho vsadit, tak řeknu Karlos,“ prohlásil. 

Rozhodující souboj Vémoly s Véghem bude opět jedním z největších a nejočekávanějších momentů v historii organizace a celé československé MMA scény. Oba bojovníci mají za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru, která právě tímto zápasem vyvrcholí. Kdo nakonec zvedne ruce vítězně nad hlavou? To se dozvíme už příští rok. 

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  Vláďa Kadlec – YouTube

Nejnovější články