Patrik Kincl zkritizoval Clash of the Stars a profesionální zápasníky, kteří tam bojují. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat

Patrik Kincl zkritizoval Clash of the Stars a profesionální zápasníky, kteří tam bojují. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat Patrik Kincl si byl svým vítězstvím jistý | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V poslední době se organizace Clash of the Stars (COTS) ocitla v centru pozornosti nikoliv kvůli svým zápasům, ale kvůli řadě kontroverzních incidentů, které otřásly její reputací. K situaci se vyjádřil i šampion Oktagonu Patrik Kincl.

Kincl otevřeně organizaci Clash of the Stars a podobné bizarní eventy kritizoval už dříve. Podle něj s opravdovým sportem nemají nic společného. Ve svém nejnovějším videu na YouTube se vyjádřil i k aktuálním skandálům, které zahrnují homofobní komentáře, hajlování či incidenty spojené s pedofilií. 

„V poslední době jsem kolem Clash of the Stars viděl spoustu problémů. Obecně se k tomu nevyjadřuji, ale teď, když jsou dole, tak proč si do nich nekopnout,“ začal Patrik Kincl s úsměvem. „Už dříve mi to přišlo hodně rasistické. Proto jsem se tomu snažil vyhýbat, jak jen to šlo. Ale samozřejmě v té bojové bublině to nejde.” 

“Původně jsem si myslel, že zájem o Clash poklesne, že to lidi přestane bavit. Co mě nenapadlo je, že konec přijde ze strany zápasníků. Na druhou stranu mě to nepřekvapuje. Většina z nich jsou troubové, takže se nedivím, jak to dopadá.” 

“Zaznamenali jsme pár hajlovaček, viděl jsem i vyjádření té holčiny (Hanky Gelnarové, pozn. red.), kterému jsem moc neuvěřil. A od toho momentu od nich začali dávat velcí partneři ruce pryč. Teď se objevily nějaké problémy s pedofilií... Ale jak říkám, úplně mě to nepřekvapuje.” 

Kincl také kritizoval samotnou podstatu těchto akcí. “Valná většina z nich nejsou sportovci. Berou to jen jako další promo na svou osobu. Ale s bojovými sporty to nemá nic společného. Až na pár výjimek. Karlos Benda je asi jediný normální bojovník, který si teď maže na chleba bývalé profíky z MMA, kteří ho neustále vyzývají.” 

Patrik sice nikoho nejmenoval, ale z jeho vyjádření lze usuzovat, že měl na mysli Alexe Cvernu, Michala Kotalíka nebo Vaška Mikuláška. “Nerozumím tomu, proč má někdo z profesionální scény tendenci vyzývat amatéry,“ prohlásil a dodal, že někteří možná už nechtějí bojovat mezi profesionály, nebo nemají dostatečně dobré podmínky k přípravě. 

„Chápu, že ukončili profi kariéru. Odejdou do Clashe a můžou zvolnit. Ale tak si sakra vybírám bojovníky s podobnými zkušenostmi a měřím své síly s nimi. Děláte ostudu akorát sami sobě. Ale je to čistě můj názor,” nabídl svůj pohled šampion Oktagonu. 

Tím tak trochu píchl do vosího hnízda. Netrvalo dlouho a na jeho slova zareagoval na sociálních sítích dost ostře Alex Cverna. „Takže Patriku. Nikdo Bendu nevyzýval. On sám řekl, že si to se mnou rozdá.” 

“Ty se starej hlavně o ten svůj pás, ať ho dokážeš co nejdéle obhajovat. Na mě se vy*er a vůbec si mě neber do huby. Já o tobě taky nemluvím a nestarám se o tebe.” 

“Když mluvíš o profících a takových kecech, tak když budeš mít zájem a neposereš se z toho, tak v prosinci je tady Fight Night Challenge. Takže jestli na to budeš mít koule, tak si to můžeme rozdat v boxu. Čekám na tvoji odpověď. Já jsem připravený,” přišel Cverna s vlastní zajímavou výzvou.

Později se ozval i Vašek Mikulášek. Když na Instagramu dostal od fanouška otázku, zda se s Kinclem utká, jeho odpověď byla stručná a jasná: “Rozhodně ne. Patrik je TOP bojovník. Povahou ale ne.“ 

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  Instagram , Youtube kanál Patrika Kincla

Nejnovější články