Pokousal soupeře a vyhodili ho z UFC, teď přichází do OKTAGONU. Kontroverzní Brazilec avizuje, že si jde pro titul

Pokousal soupeře a vyhodili ho z UFC, teď přichází do OKTAGONU. Kontroverzní Brazilec avizuje, že si jde pro titul Šampionský pás organizace OKTAGON MMA. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Organizace Oktagon má schopnost přivádět talentované a zajímavé bojovníky z celého světa. Nyní oznámila příchod jednoho z nejkontroverznějších mladých talentů současnosti – Igora Severina. 

Tento jednadvacetiletý zápasník má obdivuhodný dar přitahovat pozornost. Ať už svými výkony, když dokázal všechna svá vítězství doručit před limitem, anebo svým kontroverzním chováním. 

Loni Igor Severino získal díky svým vynikajícím schopnostem a nezpochybnitelnému talentu angažmá v UFC. V jeho letošním premiérovém zápase pod křídly největší světové organizace MMA proti Andrému Limovi se však vše zvrtlo. V návalu adrenalinu totiž Severino v průběhu souboje soupeře kousl do ruky. Tento nešťastný incident vedl k jeho okamžité diskvalifikaci a následnému vyhození z UFC. Lima si dokonce nechal tetovat stopy po kousnutí na ruku, čímž situaci ještě více zmedializoval. 

Následky tohoto incidentu byly pro Severina vážné. Krom vyhazovu z UFC od Nevadské atletické komise dostal devítiměsíční zákaz činnosti. Komise jej navíc pokutovala částkou 2 000 dolarů a přidala dalších 471 dolarů na pokrytí soudních výloh. 

Tato nepříjemná zkušenost ale brazilského mladíka nezlomila. Naopak, rozhodl se pokračovat ve své slibně rozjeté kariéře v Evropě, když podepsal smlouvu s organizací Oktagon MMA. Nyní má možnost napravit svou reputaci a ukázat světu, co v něm skutečně je. A míří vysoko. „Zdravím všechny, Igor je tu. Toto je moje nová smlouva s OKTAGON MMA. Děkuji za příležitost. Porazím každého v pérové váze a stanu se šampionem. Bude to brzy,“ vyhlásil na sociálních sítích.

Zajímavé je, že v UFC zápasil v nejlehčí váhové kategorii, kde je limit zhruba o 10 kg méně než v pérové divizi. Možná ale usoudil, že v Oktagonu si poradí i s bojovníky ve své přirozenější váze a nebude se muset tolik trápit shazováním. Navíc přichází v době, kdy je současný šampion pérové váhy Losene Keita zaneprázdněn účastí v turnaji Tipsport Gamechanger, což otevírá příležitost pro nové tváře. 

Příležitost pro zajímavý zápas vyvstala ale i v bantamové váze. Severinův příchod totiž ne všichni přijali s nadšením. Bývalý šampion bantamové váhy Jonas Mågård neváhal přidat uštěpačnou poznámku pod jeden z příspěvků na sociálních sítích, kde Brazilce označil za „zákeřného fightera, který v zápasech kouše“. Tento komentář odráží kontroverzi, která Severina stále provází, a zároveň ukazuje, že bude v Oktagonu od začátku pod drobnohledem. Brazilec to navíc nepřešel mlčením a s dánským Žralokem už si vyměnil pár peprných slov.

Jak si Igor Severino v novém prostředí povede? Dokáže naplnit své ambice a překonat stín minulosti? To záleží jen na něm. Oktagon mu ale nabízí ideální platformu, kde může znovu ukázat svůj talent a možná se stát jedním z klíčových bojovníků evropské scény MMA. 

Zákaz činnosti, který bojovníkovi udělila Nevadská atletická komise, končí 23. prosince 2024. Zda se vztahuje i na jeho působení v Evropě a jestli na něj případně organizace Oktagon MMA bude brát ohled, to v tuto chvíli není jasné. 

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články