Promotér Oktagonu naznačil, kdo z československé scény může ohrozit Karlose Vémolu

Promotér Oktagonu naznačil, kdo z československé scény může ohrozit Karlose Vémolu Promotér Ondřej Novotný na turnaji Oktagon 22 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Spolumajitel organizace Oktagon Ondřej Novotný s bojovníkem Milošem Petráškem rozebrali proběhnuvší turnaj Oktagon 22, výkon Milana Ďatelinky a potenciální soupeře Karlose Vémoly.

Milan Ďatelinka možná trochu překvapil diváky turnaje Oktagon 22. S Karlosem Vémolou sice nepřežil ani jedno kolo, nezdálo se ale, že by ho porážka mrzela. Teprve po zápase přiznal, že na něj celá situace velmi brzy dolehla. “V rozhovoru po zápase jsem působil, jako by mi to bylo jedno, ale opak byl pravdou. Celou dobu jsem byl úplně mimo, když jsem odešel z klece, najednou vše přecvaklo do reality a celé to na mě spadlo. Až pak jsem si uvědomil co se vlastně stalo. Brečel jsem jako malý kluk, nemohl jsem přestat,” svěřil se v příspěvku na Instagramu. Zároveň prozradil, že se před zápasem cítil dobře, teprve když nastupoval do klece, dolehla na něj tíha okamžiku, strach z neúspěchu, z toho, že zklame fanoušky a sponzory. A těm všem se v příspěvku také omluvil, stejně jako organizaci Oktagon MMA.

K zápasu se zpětně vrátil promotér Ondřej Novotný spolu s Milošem Petráškem v poslední epizodě MMA letem světem. I je chování Ďatelinky bezprostředně po zápase překvapilo, spíše očekávali, že dojde právě na slzy, které by byly na místě.

Promotér Oktagonu stále není přesvědčen, že Ďatelinka podstoupil dostatečnou přípravu, připomněl, že odmítl vycestovat na kemp do zahraničí. “I vzhledem ke covidu zůstal jen na Slovensku. A to si myslím, že bylo první podcenění.” Sparingy ve Spartakus Fight Gymu dle jeho slov nemohly stačit, v posledních týdnech navíc v gymu celá řada bojovníků chyběla. Milan byl podle něj až příliš servilní, na rozdíl od Vémoly, který se ho za těch pár týdnu naučil nenávidět. “To samé jsem z něj cítil, i když nastupoval, že vlastně ani neví, kam jde, neví, co tam jde dokázat, že to jde zkusit.”

Promotér prohlásil, že ve chvíli, kdy začal zápas, propadl Ďatelinka největšímu stresu, což dokládá “nejlenivější highkick jeho kariéry”. Panika na zemi mu pak připomněla počínání Václava Mikuláška, který v souboji s Vémolou taktéž odklepal už v prvním kole.

Nedostatky se však najdou i na straně Karlose Vémoly, který nedokázal splnit váhu, čímž přišel o titul šampiona. Miloš Petrášek se turnaje osobně zúčastnil jako doprovod bratra Ondřeje. Asistoval ale také Vémolovi, jelikož se s ním dobře zná z přípravy. Dohlížel na něj poslední hodinu před vážením, jak ale přiznal, nešlo o příjemnou zkušenost. Snažil se ho hecovat, aby nepolevoval a snažil se shodit poslední přebytečné gramy, když ale Karlos oznámil, že končí, nenašel tu sílu mu odporovat. A to mu následně Vémola vyčetl. Petrášek zmínil, že by možná stačilo pouze dalších deset minut a váha by byla splněna.

Petrášek se ve vysílání také nechal slyšet, že Karlos u nás skutečně nemá konkurenci. “Nikdo z kluků na české scéně na něj nemá zkušenosti. ‘Pirát’ je tvrďák, jeho zápasy se mi líbí, ale to by dopadlo úplně stejně. Nemůže se na mě zlobit, že to řeknu, ale na takový tlak není připravený,” řekl a dodal, že by si s ním Karlos taktéž poradil už v prvním kole.

Během rozhovoru nicméně přeci jen přišli na několik bojovníků, kteří by se Karlosovi mohli rovnat. Krom Attily Végha zmínil Petrášek Viktora Peštu, pokud by se tedy jednalo o zápas v polotěžké váze. Ondřej Novotný pak připomněl také Patrika Kincla, který je nyní shodou okolností dle žebříčku Fight Matrix na 57. pozici, tedy přesně jedno místo za Vémolou.

Novotný ale potvrdil, že stojí za svým rozhodnutím, pro Vémolu nyní shánějí zahraničního vyzyvatele. Reakce na první nabídky byly údajně pozitivní, někteří adepti se dokonce ozvali sami od sebe krátce po tiskové konferenci.

O možné odvetě s Patrikem Kinclem se přitom spekulovalo v prosinci loňského roku, kdy se Kincl sám nabídl jako záskok, protože nebylo jasné, zda Alex Lohoré skutečně přiletí na chystaný turnaj. Ondřej Novotný jeho nabídku ocenil, dokonce prohlásil, že by šlo o divácky atraktivní zápas. Zároveň naznačil, že by Kincl nemusel nic dokazovat, okamžitě by dostal nabídku na titulový zápas. Kdo ví, možná se v dohledné době stane dalším vyzyvatelem, tedy pokud se Vémolovi podaří získat zpět titul šampiona.

Zdroje:  MMA letem světem , Milan Ďatelinka Instagram

Nejnovější články