Rony Paradeiser prozradil své cíle v MMA. Na Torrese půjde s jasnou taktikou

Rony Paradeiser prozradil své cíle v MMA. Na Torrese půjde s jasnou taktikou zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Rony Paradeiser zanedlouho zabojuje o postup do dalšího kola pyramidy Tipsport Gamechanger. Torrese vnímá jako obrovskou příležitost pro posun ve světovém žebříčku.

Hlavním tahákem dalšího turnaje pod záštitou organizace Oktagon MMA bude Rony Paradeiser a jeho bitva s houževnatým Danielem Torresem v pyramidě Tipsport Gamechanger. Slovenský dlouhán si válečníka se zkušenostmi z PFL a KSW vybral sám, jedním z důvodů, které ho vedly k tomuto rozhodnutí, je šance na výrazný posun ve světovém žebříčku.

„Bojuje srdcem, dává do toho všechno,” promluvil o soupeři v rozhovoru s Pavolem Nerudou. „Nepolevuje, neustupuje, pořád jde dopředu. Po mentální stránce je to silný bojovník.” Zároveň si však všiml i jistých nedostatků. „Vidím tam technické chyby, třeba přepadává do úderu. Za podobné věci ho můžu potrestat. Ale určitě ani na vteřinu nemůžu polevit, protože toho umí využít,” řekl a připomněl kuriózní situaci z KSW, kdy Salahdine Parnasse neustál Torresův špatně trefený úder bicepsem a přišel o pozici šampiona. „S ním musím být stoprocentní. A to mě motivuje.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ronald Paradeiser (@pararony)

Paradeiser se v žebříčku lehké váhy serveru Fight Matrix pohybuje na hranici první stovky, na začátku letošního roku se dokonce vyškrábal až na 86. místo. V hlavě má ale mnohem vyšší cíle. „Mám z toho radost, ale chci být ještě výš, stále je tam motivace dostat se výš.”

„Řekl jsem si, že bych se chtěl dostat mezi deset nejlepších bojovníků na světě. V hlavě mám nastavené, že je to možné dokázat. Během dalších pěti až sedmi leto do toho dám všechno, buď to vyjde, nebo nevyjde, ale určitě se o tom pokusím. Říká se, že máš mířit na měsíc. Když se netrefíš, i tak jsi ve hvězdách.”

Na kontě už má sice úctyhodných 27 zápasů, stále je ale velmi mladý, takže má ještě hodně prostoru pro další růst. „Je mi 26 let, mám ještě tak šest, sedm let aktivního MMA a tři až čtyři roky, kdy ještě můžu vyletět v mé formě. Udělám pro to všechno.”

Ačkoli by se mohlo zdát, že je Paradeiser v kleci téměř bezchybný, prostor pro zlepšení se dle jeho názoru najde vždycky. Během rozhovoru naznačil, na čem by chtěl zapracovat. „Vzdálenost, vracení úderů, aby to bylo rychlejší, lepší a delší kombinace, s obranou jsem celkem spokojený, ale můžu být víc kreativní, větší arzenál submisí na zemi, je toho strašně moc.”

Coby dvojnásobný otec o MMA přemýšlí také jako o jednom z možných sportů pro své děti. Jak ale sám přiznal, možná by byl radši, kdyby šli trochu jiným směrem. „Vnitřně možná ani nechci, aby dělali MMA, protože vím, co to obnáší. Dostat se na vrchol je obrovská dřina, každý detail rozhoduje,” řekl a dodal, že je pro něj důležité, aby se děti věnovaly sportu, který si zamilují, ať už půjde o hokej, fotbal, nebo něco úplně jiného.

Turnaj Oktagon 59 se uskuteční 20. července v Bratislavě, na kartě figurují také Losene Keita, Vlasto Čepo či Petr Kníže.

Zdroje:  Oktagon MMA –⁠ YouTube

Nejnovější články