Růžička by měl dostat přes prsty, říká Jiří Procházka. V kauze ale vidí i příležitost

Růžička by měl dostat přes prsty, říká Jiří Procházka. V kauze ale vidí i příležitost Jiří Procházka před titulovou bitvou s Teixeirou na UFC 275 | zdroj: Profimedia

Ke kauze s Tadeášem Růžičkou se vyjádřil také Jiří Procházka, český UFC šampion, který se v mládí taktéž rval na ulici.

“Je to takové nešťastné,” nechal se slyšet v rozhovoru pro Extra.cz. “Dozvěděl jsem se, že je mu 25, to už se asi úplně nedá vymlouvat na to, že je to puberťák, mladý týpek, který se potřebuje vybouřit, zvlášť vzhledem k tomu, co bylo na tom videu.” Procházka narážel na fackování neznámého člověka, který v bezvědomí leží na zemi, což je vidět ve zmíněném videu.

Český samuraj nepochybuje o tom, že může kauza vrhat špatné světlo na sportovce, kteří se věnují bojovým sportům. “Jasně, že může, zvlášť když se na to veřejnost jedním okem trochu dívá tak, že jsou to agresivní rváči. Myslím, že je to skvělá příležitost, jak si to ujasnit. Není to sport pro de**nty, kteří se chtějí rvát. V těch, kteří takoví jsou, se to jen prohloubí a vyjde na povrch.” Procházka zdůraznil, že by měli bojovníci usilovat o ovládnutí své mysli, ducha a fyzična. Video, které Růžička zřejmě sám natočil, podle něj jasně ukazuje, jak by se sportovec chovat neměl. “Už je to trestuhodné.”

Incident se stále vyšetřuje, zatím není jasné, jak to s Růžičkou nakonec dopadne. Procházka v této souvislosti naznačil, že by mohlo jít o vítanou lekci, z níž by se “Mawar” mohl poučit. “Život je o tom, abychom dělali chyby, je ale potřeba si je uvědomit a neopakovat. Musí přijít nějaký trest, aby dostal přes prsty. Věřím, že se pak tomu bude věnovat s mnohem větším respektem a pokorou. Prostě trochu víc vezme v potaz tu cestu bojovníka.”


Procházka ostatně moc dobře ví, o čem mluví. Během svého divokého dospívání se totiž také nevyhýbal rvačkám na ulici. Dokonce přiznal, že začal praktikovat bojové sporty, aby byl úspěšnější v bitkách na diskotékách, které navíc sám inicioval. Jako vyhlášený rváč si naštěstí zavčasu uvědomil, že tudy cesta nevede.

O divokých začátcích na ulici mluví otevřeně. “Je to o mně známo, že jsem se dřív rval,” pousmál se. “Díky bojovým sportům jsem se disciplinoval. Ano, samozřejmě, takových situací nebylo málo, jsem rád, že právě díky bojovým sportům jsem z toho mohl vystoupit.”

Zdroje:  extra.cz

Nejnovější články