S tímhle přístupem nepodepíšeš nikde, vzkázal Novotný Dvořákovi ohledně hledání nového působiště

S tímhle přístupem nepodepíšeš nikde, vzkázal Novotný Dvořákovi ohledně hledání nového působiště Ondřej Novotný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jakou cenu má David Dvořák? Ondřej Novotný má v tomto ohledu jasno, českému odpadlíkovi z UFC se však jeho názor líbit nebude.

David Dvořák nedávno oznámil, že se loučí s UFC a do budoucna bude hledat nové angažmá. V minulosti se nechal slyšet, že by uvažoval například o ONE Championship, KSW či Oktagonu. A právě spolumajitel největší tuzemské organizace na jeho plány zareagoval v poslední epizodě pořadu MMA letem světem.

„Já mám Davida fakt rád, něco jsme spolu zažili, v Oktagon Výzvě nám dělal trenéra,” řekl Ondřej Novotný a dodal, že celou Dvořákovu kariéru sleduje, ať už v roli diváka, nebo přímého účastníka celého dění. Lehce jej ale překvapil jeho komentář ohledně (ne)komunikace ze strany UFC. „Představa toho, že se UFC, které má kolem osmi set zápasníků, s tebou nějak zvlášť baví o tom, jak to bude a nebude, je bláznivá.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Petr Matouš (@petr_matous_cze)

Novotný naznačil, že si dovede představit „žiletky”, které Dvořákovi nabízeli jako soupeře. Není se tedy čemu divit, že zápasy odmítl, pokud ještě nebyl stoprocentně připraven. Zároveň naznačil, že má v zámořské organizaci dveře otevřené a po několika vyhraných zápasech se teoreticky může vrátit. Novotný si ale nemyslí, že je šance na návrat kdovíjak velká. „My samozřejmě píšeme to samé, všichni píšou to samé, když někoho propouští,” prozradil. „Přece si nemůžeš myslet, že je to reálné.”

Rozpor vidí také v ceně, jakou by si Dvořák podle všeho představoval za své zápasy. „Já to chápu, že to David řekne, že to zkouší vyslat jako nějaký vzkaz, ale kdo si reálně myslí, že Davidovi někdo zaplatí dva miliony za jeden zápas?” Na podobné peníze podle něj jen tak někdo nedosáhne. „Kdo na evropském nebo světovém trhu v kategorii do 57 kg, kterou spousta organizací nemá, bere 80 tisíc eur za zápas?”

V neposlední řadě vidí problém ve způsobu, jakým se Dvořák ve světě MMA prezentuje. „Chce to vlastně dělat anonymně, což je šílenství. Kamaráde, to nejde, potřebuješ to prodat. Na jednu stranu říkáš, že chceš světové peníze, na druhou stranu chceš přijít v kapuci a odejít, aby tě ne*rali s věcmi okolo. Promiň, ale to prostě nejde. S tímhle přístupem nemůžeš podepsat vůbec nikde. Samozřejmě můžeš, ale za částku vydělenou osmi.”

Novotný naznačil, že by Dvořák nakonec skutečně mohl zakotvit v Oktagonu, otázkou však zůstává, zda se společně domluví na ceně. O tom už ale pravděpodobně bude vyjednávat s Patrikem Kinclem, jenž Dvořáka v těchto věcech zastupuje.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články