Silná slova zápas nevyhrají, až ho porazím, půjdu po titulu, řiká Josh Hill před soubojem s velkohubým Magardem

Silná slova zápas nevyhrají, až ho porazím, půjdu po titulu, řiká Josh Hill před soubojem s velkohubým Magardem Josh Hill a Jonas Magard | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Trénoval s Mieshou Tate, obdivuje George St. Pierra. Bývalý kanadský šampion a veterán Bellatoru rozvíří vody bantamové váhy Oktagon MMA. Svou cestu za titulem započne pod širým nebem v Bratislavě. 

Bantamovou váhu Oktagon MMA v Bratislavě osvěží severní vítr. Bývalý bojovník Bellatoru a účastník reality show The Ultimate Fighter Josh Hill vyzve v sobotu Jonase Magarda. Bojovník z hokejové země si nedělá hlavu z velkohubých prohlášení svého soupeře a je odhodlaný překvapit slovenské publikum.

Rodák z Ontaria v Kanadě jako každý kanadský kluk začal s hokejem. Do vysněné NHL to nedotáhl, a proto se rozhodl pro kariéru v bojových sportech. „Hrál jsem hokej od svých tří let. Když mi bylo 21 a končil jsem v juniorech, potřeboval jsem najít nějaký sport, kde si vybiji svoji agresivitu. Proto jsem se rozhodl pro MMA,“ prozradil nám v krátkém rozhovoru. Tři roky poté nastoupil do svého prvního profesionálního zápasu v kanadské organizaci Warrior-1 MMA a svou tvrdost i šikovnost z hokejových arén hravě přenesl do MMA. Vyhrál osm zápasů v řadě a stal se kanadským šampionem.

Ze země javorových listů pochází i jeden z nejlepších bojovníků všech dob, legendární Georges St.Pierre. „GSP“ je v Kanadě sportovní superhvězdou. Podařilo se mu 2x získat titul Sportovce roku, což je v konkurenci hráčů NHL nebývalý úspěch. „MMA je u nás populární, ne tak jako v Evropě nebo v Asii, ale GSP ho skutečně zpopularizoval. Lidé ho tu opravdu milují,“ netají Josh úctu k bývalému dvojnásobnému šampionovi UFC.

The Ultimate Fighter je populární reality show ze světa bojových sportů. Inspiraci z ní čerpal i Oktagon pro svou vlastní show Oktagon Výzva. Zápasníci spolu žijí na vile, soutěží mezi sebou a nakonec se i utkají v kleci. Jde o zajímavý mix emocí, tvrdé dřiny, mezilidských vztahů a především zajímavých sportovních výkonů. Josh měl tu čest zúčastnit se 18. série, kde se trenérkami staly Ronda Rousey a Meisha Tate. Nakonec sice vypadl už ve čtvrtfinále, ale na svou účast bude vždy vzpomínat. „Byla to skvělá zkušenost a jsem rád, že jsem dostal šanci tam být. Zpětně bych si přál, aby to přišlo v jinou dobu. Měl jsem nějaké rodinné problémy, které mě ovlivnily, ale když na to zpětně myslím, bylo to super.“

V následujících letech vyzkoušel několik zámořských organizací. V dnes již zaniklé WSOF vyzval například Marlona Moraese, bývalou top bantamovou váhu v UFC. Od něj bohužel schytal tvrdý knockout kopem na hlavu. V covidovém roce 2020 pak podepsal s Bellatorem, kde čtyřikrát vyhrál a třikrát odešel poražen. Letos s radostí přijal nabídku Oktagonu a bez váhání kývl na souboj s Magardem. Jonas má ostrý jazyk, který leze soupeřům na nervy. To však zkušeného bojovníka nemůže rozhodit. „Silná slova zápas nevyhrají. Je to určitě dobrý soupeř, ale já se soustředím jen na to, co mne povede k vítězství. Nemusím mít velké řeči před zápasem, vše se ukáže až přímo v kleci. Cítím se dobře, příprava byla v pořádku a jsem v dobré formě. Až ho porazím, půjdu jednoznačně po titulové šanci.“

Páteční vážení zvládl bez sebemenších problémů a nevypadal ze shazováním příliš unavený. Jeho soupeř měl s válkou menší problém, ale nakonec po svléknutí oblečení také limit splnil. Při samotném staredownu si vyměnili pár slov. Jonas klasicky provokoval a Hillovi řekl, že je v nejlepší organizaci v Evropě, ale že ho tu nikdo nechce vidět. Josh ukázal své zkušenosti a soupeři se víceméně vysmál. Žralok proti Gentlemanovi, jak zní přezdívky obou bojovníků, kteří nám jistě předvedou jeden z nejlepších zápasů horkého sobotního večera.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články