Skvělá zpráva! Šampion se vrací zpět do Oktagonu

Skvělá zpráva! Šampion se vrací zpět do Oktagonu Kaik Brito se stal novým šampionem Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Organizace OKTAGON MMA ohlásila jeden velký návrat. Usedne Brazilec zpátky na šampionský trůn?

Kaik Brito vlétl před lety do Oktagonu jako uragán. V prvním zápase zdemoloval Gábora Borárose, poté podobně rychle zničil i Roberta Bryczeka. Diskutabilní prohra 2:1 s Petrem „Monsterem“ Knížetem jeho sprint k šampionskému pásu sice trochu zbrzdila, po dalším expresním knockoutu, jehož obětí se stal Andrej Kalašnik, ale přišlo nevyhnutelné – titulová bitva s Davidem Kozmou. Houževnatého „Růžového pantera“ nakonec ukončil ve třetím kole. 

Loni jsme Brita v Oktagonu neviděli. Namísto startu v lukrativní pyramidě Tipsport Gamechanger, dal přednost boji o smlouvu s UFC. 

„On je prostě jako malý dítě,“ posteskl si tehdy nad odchodem šampiona promotér Ondřej Novotný. „Když jsme podepisovali smlouvu, tak vždycky říkal – na všechno s**u, ale Dana White’s Contender Series a UFC tam chci nechat. A já mu řikám, že mu to tam nechám v momentě, kdy nebude šampion. A on – ne, ne, ne, já i když budu šampion, tak tam chci. A já říkám, ale máš daleko větší prachy a budeš mít daleko větší prachy, když budeš u mě šampion, než když půjdeš jako Brito do UFC. Navíc přes Contender, kde dostaneš 5000 dolarů. A on – jo, jo, jo, ale já od malička a blablabla… Přemlouval mě, ale takovým tím sympatickým stylem, že nakonec řekneš: no tak jo, když je to všechno, na čem (v hlavě) stojí tvůj svět, tak to takhle uděláme. Takže Brito teď bude mít svůj výstřel a já mu vlastně přeju, aby mu to vyšlo, protože on to tak má postavený a je fajn, když se plní klukovský sny. Takže když je to jeho sen, tak ať si ho splní."

Brána do UFC nakonec pro Brita zůstala zavřená, přestože jeho bitva s Obanem Elliotem patřila k tomu nejlepšímu, co jsme v loňské DWCS mohli vidět.

Od té doby měl Kaik jen jediný fight. Loni v prosinci ukázal své umění doma v Brazílii a byla z toho opět výhra v prvním kole. Nutno ale dodat, že mu do klece asi nemohli předhodit větší potravu. 

Další zápas už naštěstí bude opět v Oktagonu, jak organizace informovala na sociálních sítích. Konkurence ve welteru je tam rozhodně větší a co se týče soupeřů, bude z čeho vybírat. Otázkou je, zda promotéři dají brazilskému sniperovi ihned možnost zabojovat o pás, který je od jeho odchodu stále volný, anebo bude nejprve muset své kvality připomenout v netitulovém zápase. Proti komu byste ho rádi viděli vy?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články