Slyšela jsem nějakou ránu a najednou jsem začala hrozně kašlat, popsala útok na tiskovce Clash of the Stars kulturistka Aneta Adamusová

Slyšela jsem nějakou ránu a najednou jsem začala hrozně kašlat, popsala útok na tiskovce Clash of the Stars kulturistka Aneta Adamusová Aneta Adamusová | zdroj: FOTO: se svolením Anety Adamusové

Kráska, která zvedá těžké váhy se těší na svou premiéru v MMA. Aneta nám před zápasem prozradila pár zajímavostí a rozsáhle se vyjádřila k útoku pepřovým sprejem na tiskové konferenci. 


Ahoj Aneto. Jsi novou tváří organizace Clash of the Stars a poprvé se představíš na bojové scéně. Můžeš nám popsat svou kariéru ve fitness?

Moje kariéra ve fitness není úplně závratná. První soutěž jsem měla v roce 2020, kdy jsme soutěžila v Česku ve wellness a skončila jsem na 4. místě. Rok na to, jsem se již přesunula do zahraničí, kde jsem soutěžila mezi nováčky také v kategorii wellness. Bylo to v Polsku a skončila jsem na 2. místě. Poté jsem bohužel musela na operaci a rekonvalescence se trošku protáhla, takže jsem rok 2022 vzala více méně jako přípravu. Nejprve jsem se musela dostat z té operace a poté jsme se postupně dávala dohromady. Od letošního ledna jsem začala s přípravou na závody, které proběhnou na podzim.

Jak dlouho cvičíš a jak ses k činkám vůbec dostala?

Cvičím pět nebo šest let. K činkám jsem se dostala, protože mě přestavil bavit takový ten noční život, což byl vlastně můj životní styl, chodit pátek a sobotu mezi lidi a pak se z toho celou neděli dostávat. Takže mě to přestalo bavit a začala jsem si říkat, co bych asi tak mohla dělat. A jelikož mě sporty úplně nebaví, tak jsem si řekla, že fitko by se mi mohlo líbit. Tak jsem tam jednou zašla, poté si našla trenéra a bylo to.

Do Clashe Tě přivedl Karlos Benda. Odkud se znáte a cvičili jste spolu někdy?

Karlose znám přes Instagram. Prostě klasický fitnesák, libil se mi jeho profil, tak jsem ho sledovala a začali jsme se tak nějak bavit, takže klasické seznámení přes Instagram. Byli jsme spolu několikrát cvičit, přijela jsem za ním do Mohelnice a při tréninku mi ukázal spousty užitečných věcí.

Předposlední tiskovou konferenci narušil pravděpodobně Aleš Bejr pepřovým sprejem. Můžeš nám pospat, co se tam vlastně stalo?

Celá ta situace byla rychlá a chaotická. Byla jsem zavolána na pódium a když jsem si sedla, slyšela jsem nějakou ránu za sebou. Říkala jsem si, co to zase bylo, a najednou jsem začala strašně kašlat, že to skoro nešlo vydržet. V tom začal kašlat i sekuriťák, co stál vedle mě. V tom mi proběhlo hlavou, že nesmím kašlat, protože jsem byla trošku nastydlá. Myslela jsem si, že ten kašel mám z toho a říkala jsem si: Aneto, teď to neposer, nesmíš kašlat. Je živé vysílání a všichni na tebe budou koukat. Pak za mnou ale přišel sekuriťák a řekl mi, že tam někdo pustil pepřák, že musíme pódium opustit. Takže najednou zavládl trošku chaos. Všichni jsme se nahrnuli na terasu a jeden přes druhého tam kašlal, kýchal, smrkal. Bylo to chaotické, protože jsme si nemohli ani vzít svoje věci. Byli jsme rádi, že jsme se mohli nadechnout, ale vyběhli jsme jen v tričkách, ale naštěstí mi půjčili mikinu, takže jsem nemrzla. Bylo to opravdu chaotické. Poté tam začal pobíhat Bejr v masce, který naštval opravdu hodně lidí, kteří na něj křičeli a nadávali mu. Tuším, že tam i někoho odvezli do nemocnice, protože mu to neudělalo dobře. Prý se to řeší do teď, protože měl něco s okem. Jak to bouchlo hned za mnou, tak jsem z toho měla i poleptaný nos a tři dny poté jsem ještě smrkala krev. Fakt to nebylo příjemné. Celý ten incident byl rychlý a chaotický. Musím přiznat, že mě hodně překvapili reakce lidí, když jsem si pročítala komentáře, že lidi psali, jak to bylo celé nahrané, že jsme tam kašlali na povel. To mi opravdu přišlo úplně nesmyslné. Jako když se něco takového stane, tak fakt není možné, abych to hrála. To vážně nedává smysl. Takže abych to shrnula. Vyběhli jsme na terasu, kde jsme mrzli půl hodiny a kdy jsme se vrátili do klubu, pořád se tam nedalo dýchat. Tiskovka se zrušila a jeli jsme domů.

MMA jsi začala trénovat od úplných začátků. Myslíš, že jsi udělala dostatečný progres ve svých schopnostech?

Jsem na sebe opravdu přísná a tvrdá. Mám vždy pocit, že dělám málo, ale co jsem se ptala trenérů, tak oni mi nechtějí pochlebovat, ale říkali, že dělám pokroky a že je to opravdu vidět. Docela mi to jde a mám pro to i nějaké vlohy. Takže věřím, že progres tam bude. Ale jak říkám, jsem hodně sebekritická, takže já ten progres vidím spíše minimální. Ale co se týče třeba fyzické kondice, tak tu mám mnohem lepší.

Bude Tvým cílem využít především sílu a energii?

Jasně, že bude mým primárním cílem využít sílu a svaly. Co se týče energie, nevím úplně co tím myslíš, ale pokud je o fyzičku, tak tam se trošku bojím že Míša bude mít výhodu. Ale já prostě zkusím využít sílu a váhu, protože jedna věc je být těžší než soupeř, ale druhá věc je umět ji použít. Myslím, že to se mi celkem daří, takže teď to musím přenést do klece.

Turnaj se pořádá ve vyprodané hale O2 Universum. Pracuješ také na psychické přípravě, aby se nedostavila případná nervozita?

Na psychice nepracuju, nevím ani, jak bych měla. Myslím si ,že se na to ani připravit nedá, protože to bude první zapas ve vyprodané hale. Myslím, že to bude taková mela, že až nastoupím do klece, tak mi vše z hlavy vypadne a nebudu myslet vůbec na nic. Zapomenu všechno, co jsem se naučila a bude to mít na mě celkový dopad. Ale to si myslím, že by řekl každý zápasník před svým prvním zápasem. Myslím si, že se na to psychicky připravit prostě nedá, protože nevíš, do čeho jdeš, tak jak se na to máš připravit.

Uvažuješ o dalších zápasech na následujících turnajích?

Ráda bych se ukázala i na dalších turnajích, ale samozřejmě záleží, jak se mnou bude organizace spokojena a jak se budu líbit divákům.  Ale rozhodně bych ráda pokračovala, protože trénink MMA mě opravdu chytil a jsem ráda, že jsem dostala možnost proti Míše bojovat.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články