Tadeáš Růžička byl vyhozen z gymu, ostrý vzkaz mu poslal i Patrik Kincl

Tadeáš Růžička byl vyhozen z gymu, ostrý vzkaz mu poslal i Patrik Kincl Tadeáš Růžička | zdroj: Profimedia

Nad kontroverzním Tadeášem Růžičkou se začínají stahovat mračna, ruce od něj dávají pryč promotéři i trenéři.

Domácí scénou v posledních dnech rezonuje další kauza Tadeáše Růžičky. Bezpečnostní kamery na jednom z pražských koupališť zachytily, jak parta tří agresorů napadla muže, který si z potyčky odnesl zlomeniny v obličeji. Tím, kdo zasadil finální údery byl údajně právě Růžička, který je v podmínce kvůli incidentu, při němž loni na ulici knockoutoval neznámého muže.

Teď už tedy s největší pravděpodobností trestu odnětí svobody neunikne a začíná se nad ním smrákat i ve sportovním světě. Incident nemohli jen tak přejít ani jeho trenéři. „Po konzultaci s Mikym Vančurou (trenér) a celým interním oddělením Spejbl gymu jsme se rozhodli Tadeáše Mawara Růžičku suspendovat. Už není náš bojovník, není v našich řadách, nebude s námi trénovat. Kvůli svýmu chování, který je neslučitelný se slušným člověkem, natož s vrcholovým sportovcem. Táda udělal chybu už podruhý, poprvý jsme se za něj postavili jak rodina, byli jsme v podstatě poslední, který se za něj rvali a omlouvali jeho chování. Mysleli jsme si, že se to zlepší, že to ovládne, ale bohužel nic se nezměnilo, možná se to ještě zhoršilo,“ oznámil na sociálních sítích Ondřej „Spejbl“ Hutník, legendární thaiboxer a jeden z hlavních mužů stojícím za elitním postojářským gymem. „Omlouváme se všem, kterým náš od teď již bývalý bojovník způsobil jakoukoli újmu. Tadeáš teď bude muset přijmout odpovědnost za své činy a postoupit pokání a trest,“ zní dodatek pod videem.

Od Růžičky začínají dávat ruce pryč také promotéři. Jako první organizace Red Face, která pořádá 8. srpna ve spolupráci s Tohle je box akci v Ústí nad Labem. Vévodit měla odveta mezi Mawarem a "Tysonem" Škopem, který ho nedávno porazil. „Bojovníci jsou od samotného začátku učeni nějaké disciplíně a nějakému respektu. Jejich ruce jsou zbraně, které by si neměly dovolit používat jinde než v kleci. Tadeáš Růžička má za sebou už jeden problém, a když se dopustil druhého, nemohli jsme mu už jen z lidského hlediska dovolit u nás pokračovat. Proto jeho zápas s Josefem Škopem s okamžitou platností rušíme.

Samozřejmě, mrzí nás to vůči fanouškům, co se na tento zápas těšili, ale zároveň věříme tomu, že naše rozhodnutí nejenom pochopí, ale i odsouhlasí. Koneckonců víme, že děláme správnou věc. Stejně by se zachovala naprostá většina z vás, kdyby byla na našem místě,“ zní vyjádření na Facebooku organizace. Zápas nakonec odmítla i konkurenční Clash of the Stars a v Oktagonu má Růžička doživotí zákaz. Jen promotéři Boris Marhanský (RFA) a Petr Píno (I Am Fighter), kteří plánovali udělat souboj Tadeáše se Sivákem, s reakcí zbytečně otálejí. Vyjádřit by se měli až dnes ve společném podcastu.

Množí se pochopitelně i kritika z řad bojovníků, kteří chápou, že podobné chování vrhá na bojové sporty temný stín. Asi nejobsáhleji se vyjádřil Patrik Kincl, který Růžičkovi poslal upřímný vzkaz. Na začátku videa připomněl, že si něčím podobným sám prošel – za násilnou trestnou činnost strávil ve vězení 2 roky. V očích okolí prý tehdy chtěl být frajer a zároveň si tím vydělat, aby se mohl věnovat sportu. Růžička se však rval jen kvůli své agresivitě.

„Ve třech lidech otravujete mladou holku, a když se jí zastane borec, kterej viděl fitko maximálně na fotce, tak ho tam sestřelíte. Ten borec měl větší koule, než vy všichni dohromady, že tam do vás takhle skočil. A vy ho tam ještě sesekáte,“ nebral si šampion Oktagonu servítky, zároveň ale neskrýval zklamání, že Růžička takový talent promrhal pro „pocit nějakýho pseudofrajerství“.

Podle Patrika musí bojovník ovládat své ego. V tomto směru připomněl, že ho na silnicích často někdo vytočí, anebo dokonce hecuje ke rvačce.  Dodal také, že jeho osobně od špatného osudu zachránil právě sport. „Kdybych neměl sport, tak tady v Hradci vynáším popelnice. Ale díky tomu, že jsem se rozhodl to svoje ego spolknout, rozhodl jsem se odstřihnout od těch lidí, před kterýma jsem chtěl být za frajera, který mě táhli do těchhle průserů a posílali mě tady a támhle něco udělat, tak se mi podařilo žít krásnej život.“ 

Zkritizoval také promotéry RFA a IAF. „Chápu, že není jednoduchý se v týhle době monopolu Oktagonu dostat na výsluní a hledáte ty cesty. Ale sakra, s problémy, které má Tadeáš, a myslím si, že jste to věděli, když jste to natáčeli, tak si hrajete na to, jak ho sbírá zásahovka, URNA, jakej je to jako drsňák. Přitom máte sami zkušenosti s kriminálem a vsadím se, že nikdo z vás, kdo tohleto vymýšlel, by se tam zpátky dobrovolně nevrátil.“ 

Celý šampionův vzkaz si můžete poslechnout zde:

Zdroje:  Instagram , Youtube kanál Patrika Kincla

Nejnovější články