Tadeáš Růžička končí, poškodil naše jméno, zaznělo od promotérů IAF a RFA

Tadeáš Růžička končí, poškodil naše jméno, zaznělo od promotérů IAF a RFA Tadeáš Růžička na turnaji RFA 5 | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

„Mawar” dostal košem také od IAF a RFA, přišel tedy o milionový zápas se Sivákem. Promotéři o jeho kauze údajně nevěděli.

Promotéři spřátelených organizací RFA a IAF prolomili mlčení a vyjádřili se k další kauze kolem Tadeáše Růžičky, jenž si podle dostupných informací připsal další napadení. Tím patrně značně zkomplikoval vlastní život, ale i plány zmíněných promotérů, jelikož s ním počítali do nedávno oznámeného souboje s Václavem Sivákem.

Boris Marhanský v rámci vlastního podcastu uvedl, že o čerstvé kauze nevěděli. „Pokud bychom o ní věděli, tak by se nedělalo takové promo,” řekl s odkazem na propagační videa, v nichž si pro „Mawara” přijela falešná zásahovka. Zjevně tedy neměli tušení, že má za sebou skutečný výslech na policejní služebně. „Kdybychom to věděli, Mawara bychom už dávno poslali do p*dele,” dodal Petr Ondruš.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Následně uvedl, že se promo natáčelo 3. července, tedy zhruba dva týdny po incidentu, k němuž podle kamerového záznamu mělo dojít 18. června. Marhanský se podivoval nad skutečností, že k medializaci došlo s takovým zpožděním. „Nechci nikoho podezřívat, ale je velmi zvláštní, že se informace objevila více než měsíc poté a dva dny po naší tiskové konferenci.”

Od problémového postojáře už dali ruce pryč promotéři ostatních organizací včetně Oktagonu, Clash of the Stars či Redface, dveře před ním zavřel i jeho domovský Spejbl Gym. To samé platí i pro RFA a IAF. „Za mě Mawar končí. To, co předvedl, je neslučitelné s kodexem profesionálního sportovce, není možné, aby takový člověk zápasil pod naší hlavičkou,” nechal se slyšet Ondruš.

Právě šéf IAF se Růžičky zastal po loňském napadení, jelikož věřil, že se napraví. To se ale nestalo. „Jako jediní jsme se za Mawara postavili. Já osobně jsem říkal, že to je to jediné, co umí, umí se prát, je v tom dobrý, neberme mu to jediné, co má. Najednou se ukázalo, že to asi nebyla dobrá varianta… Poškodil naše jméno, poškozuje jména všech zápasníků.”

Marhanský naznačil, že Růžičku čekají těžké chvíle. „Myslím si, že si musí projít možná právě tou basou, možná nějakým léčením nebo něčím, aby se srovnal. Tohle nejsou normální věci,” řekl s tím, že zřejmě ani samotný Růžička už nebude své jednání obhajovat.

Sivák tím pádem zůstává bez soupeře, o zápas nicméně nepřijde. Nabídku dostal Leo Brichta, ale odmítl, jelikož se chce soustředit čistě na MMA. Ze hry je i Patrik Záděra, protože už nechce shazovat do 70 kilogramů. Pokud tedy promotéři nenajdou nikoho na domácí scéně, budou hledat adekvátní náhradu v zahraničí.

Zdroje:  Real Fight Arena – YouTube

Nejnovější články