Turnaj Oktagon 62 přepíše dějiny MMA. Na takovou návštěvu nedosáhlo ani UFC

Turnaj Oktagon 62 přepíše dějiny MMA. Na takovou návštěvu nedosáhlo ani UFC Christian Eckerlin se raduje z vítězství | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Galavečer Oktagon 62, který se koná již tuto sobotu na fotbalovém stadionu Deutsche Bank Park ve Frankfurtu, přepíše dějiny MMA. Očekává se, že turnaj navštíví rekordní počet fanoušků.

Prodáno je již 59 tisíc vstupenek, což znamená, že padne světový rekord v návštěvnosti na akci zasvěcené čistě MMA zápasům. Dosavadní maximum (57 776 diváků) držela polská organizace KSW, která tento rekord stanovila na Národním stadionu ve Varšavě v roce 2022. Dokonce i světový gigant UFC má svůj rekord o něco nižší – 57 127 fanoušků.

Sobotní večer se tedy zapíše nejen do historie Oktagonu ale celého MMA. Na fotbalovém stadionu Deutsche Bank Park ve Frankfurtu se představí celkem 22 bojovníků, kteří předvedou své umění před největším publikem, jaké kdy svět MMA viděl.

Organizátoři připravili pro fanoušky i halftime show, kterou zpestří britský zpěvák John Newman, známý svým hitem "Love Me Again", jenž na YouTube překonal hranici miliardy přehrání. Přípravy na kulturní vložku zabraly více než 160 hodin a na pódiu se představí více než 100 účinkujících.

O turnaj je obrovský zájem i ze strany médií. Akreditovalo se 115 novinářů, z toho 85 jich bude přítomno už v pátek na oficiálním vážení Oktagon Time, které se také může pochlubit vyprodaným publikem. Přes tisíc fanoušků bude sledovat poslední staredowny a tiskovou konferenci před velkolepým sobotním večerem.

České fanoušky bude zajímat především souboj Patrika Kincla, nejdéle vládnoucího šampiona Oktagonu a jediného Čecha na zápasové kartě turnaje. Kincl se postaví Kerimu Engizkovi v boji o titul střední váhy. Engizek nenašel přemožitele už dlouhých deset let. Němce požene vpřed celý stadion a "Inspektora" tak v kleci určitě nebude čekat nic jednoduchého. Český bojovník však věří ve své schopnosti. Může se spolehnout především na své zkušenosti z pětikolových titulových zápasů, které Engizkovi chybí.

I když se jedná o titulový zápas, nebude to vrchol večera. Ten obstará "bitva o krále Německa" mezi dvěma domácími hvězdami Christianem Eckerlinem a Christianem Jungwirthem. Pro vítěze tohoto prestižního souboje je připraven speciální pás.

To ale není zdaleka vše. Na turnaji dojde i k titulovému souboji ve slámové váze žen, ve kterém Američanka Mallory Martin vyzve, v dlouho očekávané odvetě, současnou šampionku Katharinu Dalisdu, která je první Němkou, která vyhrála titul v OKTAGON MMA.

Své želízko v ohni budou mít i slovenští fanoušci, a to v podobě Pavola Langera, který změří síly s Irem Willem Fleurym

Diváci se také mohou těšit na zápasy bývalých šampionů KSW Daniela Torrese a Antuna Raciće nebo souboj dvou velkých německých talentů Hafeniho Nafuky a Arijana Topallaje. 

Na zápasové kartě se představí i 22letá vycházející hvězda německého MMA Max Holzer, který se může pochlubit bilancí 8-0. V obou předchozích zápasech v OKTAGONu dokázal své soupeře ukončit ve druhém kole a bude zajímavé sledovat, jak se mu povede tentokrát.

Turnaj, který má ambice stát se nezapomenutelnou událostí v historii MMA, odstartuje v 17 hodin a vyvrcholí těsně před půlnocí. Přímý přenos bude možné sledovat na platformě oktagon.tv.

Startovka vypadá takto:

Hlavní karta

Prelims

Free prelims

Deniz Ilbay vs. Michael Deiga-Scheck

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články