Už toho před sebou moc nemám, přiznává Buchinger. Rád by ale naboural Tipsport Gamechanger

Už toho před sebou moc nemám, přiznává Buchinger. Rád by ale naboural Tipsport Gamechanger Ivan Buchinger | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Ivan Buchinger větří jednu z posledních velkých šancí, díky které by mohl vyšperkovat bohatou kariéru.

Sobotní turnaj Oktagon 59 ozdobí i žijící legenda Ivan Buchinger, v Bratislavě zabojuje s Łukaszem Rajewskim. Zápas se navíc pojí s šancí naskočit do pyramidy Tipsport Gamechanger, jelikož se jedná o rezervní fight. Oba bojovníci tedy nepochybně budou chtít předvést, co v sobě mají.

Buchinger si tuto možnost už začíná vizualizovat. „Bylo by dobré, kdybych nastoupil do Gamechangeru, vyhrál první zápas, nějak do toho spadl a vyhrál celou pyramidu,” prohlásil v rozhovoru pro Šport.sk. „Pak bych ukončil kariéru.” V první řadě je rád, že dostal nabídku na zápas. Fakt, že se jedná o rezervní duel v pyramidě, vnímá jako příjemný bonus a motivaci.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Rajewski se sice nemůže chlubit kdovíjak oslňující bilancí, nutno však dodat, že se v posledních letech měřil s řezníky z KSW. Ocenil jej i Buchinger. „Koukal jsem na jeho první zápas v Oktagonu a říkal jsem si, že s ním bych jít nechtěl,” utrousil s úsměvem a postěžoval si, že na něj poslední dobou vychází zápasy s bojovníky, kteří mu příliš nesedí. Zároveň ovšem vidí jasnou cestu k vítěznému konci. „Myslím si, že mám určitě šanci na zemi. Rajewski je velmi dobrý postojář, má dobré oko, obranu a také tým. Určitě bude velmi dobře připravený. V postoji bych to s ním měl velmi těžké.”

Je dobře známo, že si Buchinger našel zaměstnání, MMA tedy už nedává tolik času. Pokud by se na něj ale usmálo štěstí a skutečně by se dostal do boje o hlavní výhru ve výši 300 tisíc eur, přišla by změna. „Kdybych spadl do Gamechangeru a měl bych mít zápas, který by mě mohl posunout dopředu, určitě bych se s firmou dohodl na nějakém neplaceném volnu. Nebo bych si vybral celou dovolenou… Musel bych všechno vsadit na jednu kartu, už toho před sebou moc nemám,” řekl s tím, že by šlo o jednu z posledních velkých šancí v jeho kariéře.

Následně vysvětlil, že pracuje na směny a s plánováním tréninků nemá problém. Zároveň ale přiznal, že nejde o ideální stav, už jen kvůli nočním službám, které nepochybně nabourávají proces regenerace. „Určitě to není nejlepší, i proto teď netrénuju tolik jako předtím.”

Šance na celkové vítězství podle něj určitě jsou. „Bylo by to těžké, ale člověk nikdy neví, co bude. Může se stát, že to celé vyhraju. Kdybych tam nějak spadl, určitě bych to mohl vyhrát. Neříkám, že bych stoprocentně všechny porazil, ale mohlo by se mi to povést. Člověk nikdy neví.”

Do pomyslného zápasnického důchodu se zatím zjevně nechystá, MMA je pro něj i nadále důležitou součástí života. „Chci vyhrávat zápasy. Když jsem doma a přemýšlím, co bych dělal, kdybych netrénoval, tak mě nic nenapadá. Bylo by to určitě těžké,” řekl s tím, že dokud tělo nebude příliš protestovat, bude brát další zápasy.

Zdroje:  ŠPORT.sk

Nejnovější články