Vedení Oktagonu hasí požár, Matěj Peňáz hrozí odchodem do jiné organizace

Vedení Oktagonu hasí požár, Matěj Peňáz hrozí odchodem do jiné organizace Matěj Peňáz a Vlasto Čepo | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Kauza kolem zásadního zápasu na turnaji v Edenu pokračuje. Matěj Peňáz naznačil, že největší českou organizaci zřejmě opustí.

Oktagon momentálně musí hasit požár, který se rozhořel po odstoupení Patrika Kincla ze zápasu s Matějem Peňázem. Dlouho odkládaný duel s Čepem už byl na dosah, „Money“ ale odmítl bojovat s náhradníkem, protože se dozvěděl, že se nebude jednat o titulový zápas.

Celou situaci se včera snažil vysvětlit promotér Ondřej Novotný a bylo naprosto evidentní, že s Peňázem nemůže najít společnou řeč. Vyjádření dnes nabídl také Čepo. Ve videu na Instagramu vysvětlil, že rozhodnutí o podmínkách zápasu s Peňázem nemůže nijak ovlivnit, jelikož jde o záležitost Oktagonu. Ve smlouvě má přímo uvedeno, že by v případě potřeby nastoupil s Kinclem do titulového duelu, s Peňázem by ale šlo pouze o běžný tříkolový zápas bez šance na opasek.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Když vedení organizace řekne, že si to nezasloužíme, tak k tomu asi má nějaký důvod. Podle mě si to teď nezasloužím, protože jsem po prohře s Wawrzyniakem, kterého Kincl porazil. A Matěj ještě neporazil nikoho lépe umístěného v žebříčku.“

Zároveň je ale ochoten přistoupit na změnu. „Pokud Ondra s Palem dovolí jít 5x5 o prozatímní titul, jsem ochoten přistoupit na tato pravidla,“ prohlásil. „Přijal jsem všechny Matějovy požadavky, na vše jsem přistoupil, už není cesty zpět, 8. června to můžeme jednou provždy uzavřít… Věřím tomu, že nebudeš tři kola utíkat,“ vzkázal závěrem svému rivalovi.

K dispozici už máme také komentář přímo od Peňáze. Na Instagramu vyjádřil podezření, že celá situace kolem domlouvání zápasu s Čepem a odpírání možnosti bojovat alespoň o prozatímní pás nevznikla náhodou. „Oktagon ze mě klasicky udělal toho špatného, já mám být ten, co si něco vymyslel. Ne – já jsem ten, co nedostal správné informace, smlouvy, nebyl jsem obeznámen s tím, jak to bude,“ řekl a zmínil včerejší vyjádření ze strany Novotného, které se mu ani trochu nelíbilo.

„Nakonec ještě po mně budou chtít, abych udělal jeden z nejsledovanějších zápasů na Edenu, prodal jim spoustu PPV, lístků a udělal jim radost, že doručím jeden z nejsledovanějších zápasů na československé scéně? To si fakt nemyslím.“

Peňáz je dokonce odhodlán učinit vskutku radikální krok. „Je prostě jasné, co se teď stane z mé strany… Je jen jedna cesta, budu chtít rozvázat smlouvu s Oktagonem a začít zápasit pro jinou organizaci. Tady už není cesty zpět. Už se ze mě udělal dvakrát kr*tén a teď se v tom Oktagon snaží pokračovat. Nemám na to co říct, snad jen, že už to stačilo. Uvidíme se někde jinde, na jiné platformě,“ řekl s tím, že mu bude stačit, když se k němu jeho „zaměstnavatel“ bude chovat férově.

Bude zajímavé sledovat, jak se spor nakonec vyvrbí. Oktagon již vydal prohlášení, že se snaží vše vyřešit. „Situaci kolem vyjádření Matěje Peňáze intenzivně řešíme. Naším hlavním cílem je přinášet vám, našim fanouškům, i zápasníkům pozitivní emoce a skvělé zápasy. Rádi bychom vás ujistili, že o dalším vývoji situace a zápasu vás budeme průběžně informovat. Do té doby prosíme o trpělivost a děkujeme za vaši podporu a pochopení.“

Více se zřejmě dozvíme během následujících dnů. Turnaj Oktagon 58 se ostatně nezadržitelně blíží.

Zdroje:  Matěj Peňáz – Instagram , Vlasto Čepo – Instagram , Oktagon MMA – Instagram

Nejnovější články