Video: Bitva roku! V souboji Čecha se Slovákem došlo na 6 počítání

Video: Bitva roku! V souboji Čecha se Slovákem došlo na 6 počítání Adrián Ertel vs. David Zambaga | zdroj: FOTO: PML - Professional Muaythai League

Sobotní galavečer PML přinesl celkem 13 skvělých zápasů napříč 3 disciplínami. Největší řežbu v ringu rozpoutali thaiboxeři Adrián Ertel a David Zambaga.

Odchovanec trenčínského Victory gymu Adrián Ertel na sebe výrazně upozornil letos v únoru, když se ve 4členné pyramidě probil do finále, kde poslal Dominika Tábora dvakrát do počítání, ale následně si vyhodil rameno, a přestože si ho sám nahodil a byl odhodlán pokračovat, jeho trenér raději do ringu hodil ručník. Pro mladý slovenský talent to byla první porážka v kariéře, nikdo na něj nevyzrál ani v amatérech. 

Teď Ertel dostal za úkol v PML přivítat nováčka Davida Zambagu, loňského amatérského vicemistra ČR thaiboxerské asociace C.M.T.A., který nastupuje za českobudějovický klub Storm Fight Academy. Mezi profíky sice vstoupil teprve letos, ale v sobotu šel už do svého 6. zápasu.

Mezi oběma mladými bojovníky to před zápasem dost jiskřilo. Ertel totiž prohlásil, že je pro něj Zambaga jen krátkou zastávkou na cestě k titulu, což ten samozřejmě nemohl přejít jen tak. „Myslím, že to bude smrdět káčkem z obou stran. Jsem nepředvídatelný a agresivní a jsem připravený tam nechat všechno,“ hlásil před bojem.

Vřelo to i na staredownu během veřejného vážení. A naštěstí si ale oba tuhle agresivní energii přinesli i do ringu. Lépe začal Ertel, který si držel distanc a od prvních vteřin Zambagu rozkopával. Když pak i zaboxoval, zdálo se, že zápas nebude mít dlouhého trvání. Slovák navíc hrozil na více frontách, do nohou Čecha zasekával jeden calfkick za druhým a podle výrazu v Davidově tváři bylo vidět, že to hodně bolí.

Pár vteřin před koncem ale Zambaga trefil levým hákem a ustupujícího soupeře ihned dohnal kombinací přední zadní a poslal ho k zemi. V prvním okamžiku se zdálo, že to bude KO. Ertel se ale postavil, a i když byl viditelně otřesený, od dalšího počítání ho zachránila časomíra. Čech ale tímhle drtivým finišem srovnal bodové skóre.

Po minutové pauze chtěl Zambaga navázat tam, kde v předešlém kole skončil. Bylo ale vidět, že Ertel je už zpátky v zápase a dokázal divoké tempo korigovat. Z dálky pak opět zasekával jeden calfkick za druhým, což nakonec vyústilo v počítání. Zambaga raději změnil střeh, aby rozkopanou nohu schoval, a po pár vteřinách trefil kombinaci dvou háků, což znamenalo další knockdown. 

Českobudějovickému borci svědčilo, když tlačil a rozpoutával chaos. Díky tomu nakonec druhou rundu vyhrál v poměru 2:1 na body. Jenže Ertel byl pořád extrémně nebezpečný a držel se plánu – co nejvíc rozkopat soupeřovu přední nohu. Zhruba v půlce kola pak dobře trefil tvrdou zadní a bylo z toho další počítání. Hned vzápětí nahnal Zambagu do rohu a sestřelil ho znovu. Ten ale ukázal neskutečné srdce a po knockdownu pokračoval. Hrobníkovi z lopaty už ale utéct nedokázal, 48 vteřin před koncem putoval opět k zemi a Ertel mohl slavit vydřené vítězství.

Celý zápas:

Něco takového se nevidí a tahle bitva si zaslouží, aby se o ní mluvilo jako o možná nejlepším zápase letošního roku. A kdo ví, třeba se někdy dočkáme odvety. Teď má ale vítěz jiné plány – rád by srovnal účty s Dominikem Táborem, který jej posledně „porazil“, jak již ale bylo řečeno, zápas tehdy ukončilo hodně smolné vykloubení ramene.

Zdroje:  Professional Muaythai League

Nejnovější články