Vítězství je droga, přiznal Vladimír Lengál. Rád by se utkal s postrachem Oktagonu

Vítězství je droga, přiznal Vladimír Lengál. Rád by se utkal s postrachem Oktagonu Vladimír Lengál | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Přední český postojář Vladimír Lengál pomalu vyhlíží další příležitost v Oktagonu. Stále věří, že jednoho dne získá titul.

Popularita MMA se v posledních letech výrazně zvýšila, do klece se tím pádem nahrnuli i lidé z příbuzných sportů. Jedním z nich je Vladimír Lengál, houževnatý válečník, jenž byl znám především coby šikovný boxer, koncem roku 2022 ostatně obhájil titul mistra republiky. O vztahu k bojovým sportům promluvil v pořadu Staredown.

V první řadě upozornil, že box nelze s MMA vůbec srovnávat. Zatímco velké rukavice vyžadují hlavně dril a tvrdost, MMA je mnohem složitější. „Musíš být komplexní bojovník, vědět o tom sportu všechno, být připravený na držení, škrcení, páčení, lokty do hlavy… Je to fakt složité, ale já jsem si to zamiloval. Boj můžu rozvíjet dál a posunout ho na další úroveň, to je fakt skvělé. Opravdu mě to baví.”

V profesionálním ringu dosáhl na ty nejvyšší mety, v kleci však najednou patřil mezi zelenáče. A s tím se těžko srovnával. „Zase je to všechno na začátku. A já nechci dostávat. S Lubošem Lesákem jsem vstoupil do klece a prohrál jsem,” zavzpomínal na jeden z prvních zápasů pod hlavičkou Oktagonu. „Nechceš zažívat prohru, musíš se překonat. A je to sakra těžké.”

Následně dodal, že člověk zkrátka během života musí vykročit z komfortní zóny, pokud chce něco dokázat. Teprve pak přijde zasloužená odměna. „Nejlepší je, když se to na tebe po vítězství všechno sesype. To je strašné, mazec. Je to droga.”

V posledních dvou zápasech nicméně narazil. Na Samuela Barka nastavil špatnou taktiku, silné zbraně nechal v šatně a se soupeřem se především přetahoval na pletivu. „Ten zápas jsem ani neviděl, trenéři mi to zakázali. Byl to můj nejhorší zápas. I manželka mě hrozně seřvala,” přiznal. V souboji s Torresem jej zase zradila noha, nebyl tedy stoprocentní. S výkonem byl ale o poznání spokojenější. „I když jsem prohrál, tak to byl nejvýše postavený bojovník v Oktagonu. Zabojoval jsem, myslím si, že se mohu rovnat se světovou špičkou.”

Cíle v MMA jsou jasné. „Pořád věřím, že dokážu urvat titul,” prohlásil a poukázal na obrovskou podporu fanoušků, kteří mu dodávají sílu. „Vím, že to dokážu. I když si každý myslí, že ne, divize se posouvají dopředu, ale já to vím, Ruchy to ví, všichni to víme a makáme.” A zatímco někteří bojovníci z domácí scény již udělali prostor zahraničním nájezdníkům, Lengál chce v Oktagonu bojovat co nejdéle a na co nejvyšší úrovni. „My neodpadneme, já to urvu.”

Závěrem přiznal, že by se mu líbilo, pokud by mohl zabojovat o titul v pérové váze. Jako soupeř by se mu líbil Losene Keita. „Čeho bych se bál… Buď to urveš, nebo umřeš.” S taktikou by si hlavu nelámal. „Něco tam vidím. Velké plus je, že nechce jít na zem,” řekl a přiznal, že by měření sil s panterem probíhalo v postoji. „Byla by to surovost. Není tam jiný plán než soupeře knockoutovat, nic jiného, jen jít po těžkém knockoutu.”

Zdroje:  Oktagon MMA –⁠ YouTube

Nejnovější články