Zlomil jsem mu ksicht, připomněl Martínek válku s Peštou. Odveta pro něj není priorita

Zlomil jsem mu ksicht, připomněl Martínek válku s Peštou. Odveta pro něj není priorita Michal Martínek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Michal Martínek zavzpomínal na povedený zápas s Viktorem Peštou, který mu nyní dýchá na záda v KSW. "Blackbeard" má ale na mušce jiného soupeře.

Michal Martínek nyní dobývá cizí území v polské organizaci KSW, kde se drápe do horních pater žebříčku těžké váhy. Naposledy si udělal výlet do Paříže, kde mu podlehl Prince Aounallah, francouzského válečníka sestřelil pěkně trefenou bombou ze zadní ruky. Nyní už pomalu vyhlíží další příležitost. „Zajímal by mě nějaký termín na konci léta, na začátku podzimu, tam se to s týmem snažíme směřovat. Soupeře zatím daného nemám, celé se to řeší,“ prozradil v rozhovoru pro Rádio Prostor.

V blízkosti Martínka shodou okolností figurují další dva bojovníci z domácí scény, a sice Štefan Vojčák, slovenský „Mutant“, jenž „Černovouse“ o příčku přeskočil a nyní se pohybuje na třetím místě. A pak také Viktor Pešta, s nímž už se jednou střetl pod záštitou Oktagonu. Nyní mu dýchá na záda z šesté pozice.

Martínek sice připustil, že by jednoho dne mohlo dojít k odvetě, někdejší šampion polotěžké váhy Oktagonu mu ale evidentně trochu pije krev, když prohlašuje, že vzájemný zápas prohrál kvůli zlomené čelisti. „Takhle to podává,“ ušklíbl se. „Ale tu čelist mu zlomil můj granát. To nebylo tak, že by kopl lowkick a zlomil si nohu o moji holeň v bloku. Bavíme se o tom, že za dvě a půl minuty dostal 25 úderů do držky. A že mu z toho dva údery zlomily lebku, to je jeho problém, ne můj. Že neuhne úderu, který na něj letí, je také jeho problém. A že se otočí zády, odplácá mi to a vzdá zápas, to je také jeho problém.“

Jedním dechem ale dodal, že pokud by se Pešta nevzdal, zápas by skončil prakticky stejně. „Kdyby to neudělal, tak na té zemi leží o deset vteřin později.“ Martínka mrzí, že se k porážce nepostavil trochu jinak. „Že to podává jako zranění, to je sice fajn, ale faktem je, že to zranění nevzniklo samo o sobě. Ten ksicht jsem mu zlomil já. Z toho vycházím, beru to tak, berou to tak všichni.“

Během rozhovoru o sobě prohlásil, že se v rámci zdokonalování svých dovedností soustředí především na chyby a slabé stránky, které se následně snaží zlepšit. Opačný přístup je mu proti srsti. „Hromada lidí hledá chyby jinde, snaží se vymlouvat na nehody, náhody, ústřely, zranění a podobné kecy.“ Jedním dechem ovšem dodal, že mezi nimi není žádná nevraživost. Peštu ocenil za ochotu utkávat se s těžšími zápasníky, v čemž si rovněž libuje.

Odvetě by se nebránil, momentálně nicméně pomýšlí na jiné výzvy. „Tím, že ten zápas byl z mé strany tak dominantní, tak to není priorita. Kdyby nebylo do čeho, tak samozřejmě ano, nemám s tím problém, ale teď jsem sportovně nastavený tak, že jsem přes polská média vyzval Szymona Bajora, což je polská dvojka, abych se mohl přiblížit k titulu.“ Zároveň ale naznačil, že nakonec bude záležet na organizaci.

Zdroje:  Rádio Prostor – YouTube

Nejnovější články