Změna v boji o trůny. Soupeř Brichty nenavážil a ztratil šanci na pás šampiona


Změna v boji o trůny. Soupeř Brichty nenavážil a ztratil šanci na pás šampiona
 Leo Brichta | zdroj: FOTO: Se svolením RFA/Matúš Zeťák

Mohl se stát králem hned dvou organizací. Po Stevenu Krtovi historicky druhým společným šampionem RFA a IAF, o tuhle šanci ale přišel ještě před bojem.

Brazilský válečník Jairo Pacheco nesplnil váhový limit před titulovým soubojem s Leem Brichtou. Hranici 70,3 kilogramů přestřelil zhruba o kilo a půl, což v bitvách o trůny znamená jediné. I když Pacheco na zítřejší super akci v O2 Universum nastoupí, pás lehké váhy MMA se ho týkat nebude. O ten zabojuje pouze Brichta.

Třináct skvělých zápasů, z toho hned tři o pás šampiona. Takhle nabitý bude speciální titulový galavečer v Praze, na kterém se už zítra pobije elita RFA a IAF. V hlavním duelu se utká právě Brichta s Pachecou, novým králem obou značek se však bude moci stát jen prvně jmenovaný. Ostřílený Brazilec totiž zaváhal už před klecí. Coby hvězdný náhradník za zraněného šampiona Arbiho Mezhidova nesplnil váhu, čímž se o šanci na trůn lehké váhy RFA i IAF připravil ještě před bojem.

To Brichta naopak splnil limit na chlup přesně. Spolu s ním i všichni další aspiranti na titul, přičemž Matěj Kozubovský s Tamásem Pirikem (Real Fight, 81 kilo) měli dokonce i značnou rezervu. Bez zaváhání splnili váhu také Patrik Záděra s Dominikem Bereczkim, kteří si to o pás rozdají ve stejné disciplíně, jen o šest kilogramů níž.

Jediným bojovníkem, který spolu s Pachecou váhou neprošel, byl tak soupeř Frederica Komuenhy Martin Kozák. Ten vzal zápas jen týden před turnajem jako náhradník za nemocného Václava Mikuláška a přestřelil o kilo, jeho start v duelu ohrožen ale není.

Druhou “část“ vážení, tu mnohem příjemnější, mají ovšem bojovníci teprve před sebou. Od 18:00 nastoupí v pražské Galerii Harfa před fanoušky, střihnou si tam staredown se soupeřem. Svému protivníkovi pohlédnou do očí i táta se synem, tedy oba Václavové Sivákové. Zatímco na tiskové konferenci měli povedený staredown spolu, tentokrát půjdou žerty stranou. Proti nim se postaví Konstantin Stoykov s Erkanem Muratem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články