Adesanya se vrací, v Austrálii zabojuje s africkým rivalem

Adesanya se vrací, v Austrálii zabojuje s africkým rivalem zdroj: Profimedia

Motivace je zpátky a Israel Adesanya se chystá na návrat, který proběhne v srpnu na turnaji UFC 305.

Zápas mezi Israelem AdesanyouDricusem du Plessisem visí ve vzduchu už od loňského roku, kdy se začali přít kvůli tomu, kdo je pravý africký bojovník. Kvůli zranění Jihoafričana a Adesanyově neochotě čekat ale na souboj nedošlo. A osud nakonec napsal jiný příběh, Adesanyu totiž o pás nečekaně připravil Sean Strickland 

Američanova vláda nad střední váhou však moc dlouho netrvala, při první příležitosti jej o titul šampiona připravil právě Dricus. A bylo jasné, že je jen otázkou času, kdy se utká s Adesanyou. Bylo mezi nimi totiž velké napětí a původně plánovanému zápasu předcházelo hodně trashtalku.

Adesanya sice původně avizoval hodně dlouhou pauzu, před pár dny ale prostřednictvím videa oznámil, že zahajuje přípravu a odhalil změny v životním stylu a tréninku. Krátce poté se jeho jméno objevilo na tabuli v pracovně šéfa UFC jako polovina hlavního zápasu turnaje v Austrálii, takže bylo víceméně jasno, že půjde o „titulák“ a soupeřem tedy bude Du Plessis.

„Africké Slunce je to stejné, které osvětluje naši planetu. Slunce bude znovu vycházet a zapadat, dokud do něj neodejdeš. Užívejte si Slunce, dokud svítí. Až zanikne, nastane temnota,“ okomentoval oznámení zápasu Adesanya.

Stylisticky nás čeká hodně zajímavý postojářský souboj. Zatímco Adesanya je známý svou precizní technikou, načasováním, pohybem a bojovou inteligencí, Du Plessis naopak těží ze své agresivity, fyzické síly a také divného stylu, na který je těžké se připravit. Kdo si nakonec prosadí svou, se dozvíme 18. srpna. Do té doby nás pravděpodobně čeká spousta slovních přestřelek.

Zdroje:  Instagram - Israel Adesanya

Nejnovější články