Až porazím Leona, budu druhým nejlepším bojovníkem v historii welterové váhy, holedbá se Belal Muhammad

Až porazím Leona, budu druhým nejlepším bojovníkem v historii welterové váhy, holedbá se Belal Muhammad Belal Muhammad | zdroj: Profimedia

Belal Muhammad sice nepatří mezi nejpopulárnější bojovníky, on sám je ale přesvědčen o svých kvalitách a už se vidí na piedestalu.

Nadcházejícímu turnaji UFC 304 bude vévodit bitva o titul welterové váhy, šampiona Leona Edwardse vyzve Belal Muhammad. Oba se už v oktagonu potkali v roce 2021, když druhý jmenovaný zaskočil za nemohoucího Khamzata Chimaeva. Souboj byl od začátku v režii Edwardse, bohužel ale skončil předčasně kvůli ošklivému dloubnutí do oka, takže od té doby volal po odvetě.

UFC údajně o ni údajně nemělo velký zájem a Leonovi na UFC 300 nabídlo 3 jiné soupeře, ani jeden z nich ale nebyl ochoten nastoupit. Nakonec se ale Belal dočkal a rozhodl se přitlačit na pilu v trashtalku.

„Kdyby neměl ten pás, tak ani nikdo neví, kdo to je. Neprodává se, nepromuje se, neví, jak mluvit. V podcastech šeptá. Působí prostě strašně hloupě, vystrašeně, jako by sem ani nepatřil. Ten pás nepatří na jeho rameno, patří na to mé. Jak ho získám, tak divizi ukážu,“ prohlásil třeba v rozhovoru pro MMAfighting. Paradoxní na tom je, že Belalovi sebepropagace také moc nejde a stejně jako šampion se nemůže opřít ani o to, že by zápasy často ukončoval před limitem, a k titulové šanci se dostal spíš díky tomu, že má UFC s ostatními bojovníky jiné plány, anebo červencový termín odmítli.

To ale nic nemění na tom, že o víkendu možná usedne na trůn, což si představuje jako pomyslný začátek nové éry. „Mým cílem není jen být šampionem, hodlám se stát tím nejlepším bojovníkem, jaký kdy ve welteru byl,“ netají svůj cíl. Dost ambiciózní, vzhledem k tomu, jací velikáni v minulosti divizi kralovali. „Porazit Leona Edwardse, který dvakrát porazil Usmana, o kterém si všichni mysleli, že je nejlepší v historii, to pak budu rovnou nahoře před ním. Budu hned za Georgem Saint Pierem,“ maluje si. „Pak mi dají Shavkata, Jacka Della Maddalenu, Iana Garryho a já je všechny přejedu, nezbyde tam nic víc a budu prostě zpečetěn jako ten nejlepší v historii.“

Za své hodně sebevědomé prohlášení se Belal okamžitě stal terčem vtipů. „Zajímá mě, jestli mu v testech vyjdou pozitivní nějaké drogy,“ zažertoval si na jeho účet jeden z fanoušků, zatímco jiný jen konstatoval, že poškození mozku je v MMA očividně opravdová hrozba. Byla by ale chyba Američana s palestinskými kořeny podceňovat, vypracovat si v UFC sérii 10 zápasů bez porážky není jen tak, navíc v posledních duelech čelil Seanu Bradymu a Gilbertu Burnsovi, což je celkem solidní test kvality. Zda najde na šampiona recept se dozvíme v neděli okolo 6. hodiny ráno.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články