Bojovníci UFC se porvali na turnaji PFL. White toho využil, aby do konkurence vtipně rýpnul

Bojovníci UFC se porvali na turnaji PFL. White toho využil, aby do konkurence vtipně rýpnul Dana White na tiskové konferenci před UFC 300. | zdroj: Getty Images

V poslední době se nějak rozmohly nešvary, které na bojové sporty nevrhají zrovna to nejlepší světlo. Tentokrát se o pořádný rozruch postarala skupinka bojovníků z UFC, kteří se potkali na turnaji konkurenční organizace PFL. Skončilo to tím, že Brendan Allen napadl Marvina Vettoriho.

Podle jedné z verzí měl mít nejprve Vettori zaútočit na Angličana Tuco Tokkose (v UFC zatím absolvoval jeden zápas), ale minul. Další bojovník Michael Johnson se zřejmě snažil situaci uklidnit (anebo alespoň udělat pro rvačku prostor), načež se do věci vložil Brendan Allen a věrný své přezdívce šel do toho rovnou „all-in“ a vyrazil na Itala s kombinací úderů. Ten ale pohotově zareagoval, zabalil se do krytu a dokonce dokázal z ústupu trefit zadní hák. 

Víc už k vidění nebylo, jelikož se přihlížejícím podařilo oba rozzuřené borce oddělit. Na místo pohotově dorazila i policie, takže se Vettori raději vypařil. Na sociálních sítích pak ale zareagoval. "S jednou rukou proti sedmi chlapům na druhé straně. Ukaž obličej, protože jsem tě možná párkrát trefil, než se začalo nahrávat," napsal na X a na Instagramu zase ukázal svůj obličej, který zůstal bez jediného šrámu.

Zpráva o rvačce se samozřejmě ihned dostala i k šéfovi UFC. Pokud od něj však někdo čekal, že bojovníky pokárá, že se neumí chovat, musel být zklamaný. „Jestli to bylo na PFL, tak to musel být nejlepší zápas večera,“ zareagoval White na sociální síti X. Zda měl pravdu, to už necháme na posouzení každého z vás.

Vtipný komentář ale přesně zapadá do strategie, kterou vůči PFL, která by se asi dala považovat za největší konkurenci UFC, zaujal. Dotazy na ně obvykle přejde jen povýšeným úsměvem a dává najevo, že se o postavení své organizace nijak nebojí. Co se týče přístupu k zápasníkům a rvačkám mezi nimi, zastává naopak názor, že se to prostě děje a je na organizátorech, aby jim v tom zabránili, což se ne vždy povede. Výjimku ale přesto nedávno udělal, když potrestal neporaženého Mokaeva za zákeřné napadení soupeře krátce před zápasem tím, že mu neprodloužil smlouvu.

Zdroje:  Dana White - Twitter

Nejnovější články