Bojovník se srdcem na pravém místě. Francis Ngannou pro své soupeře vyjednal královskou odměnu

Bojovník se srdcem na pravém místě. Francis Ngannou pro své soupeře vyjednal královskou odměnu Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Francis Ngannou není jen excelentní bojovník, ale také chytrý muž s velkým srdcem. Po svém přechodu do organizace Professional Fighters League si totiž dokázal vyjednat výjimečnou smlouvu a nezapomněl ani na své budoucí protivníky. 

Jedním z těch, kdo z toho bude těžit, je i Renan Ferreira. Brazilský zápasník se s Ngannouem utká už 19. října v hlavním zápase turnaje PFL Super Fights, ve kterém nepůjde o nic menšího, než o pás šampiona těžké váhy organizace PFL, který aktuálně Fereira drží. 

Ngannouova smlouva s PFL zahrnuje majetkový podíl ve společnosti, místo v představenstvu a funkci předsedy PFL Africa. Zároveň se také může věnovat boxu, a co je hlavní – zajistil, že každý jeho soupeř v PFL obdrží minimálně dva miliony dolarů. A právě této skutečnosti si Renan Ferreira nesmírně váží. 

„Můj respekt k němu vzrostl,“ řekl Ferreira v rozhovoru pro MMA Fighting. „Ngannou nejenže hledá lepší příležitosti pro sebe, ale také pro své soupeře. Je to od něj velké gesto.“ 

Ferreira si celkově na angažmá v PFL zatím nemůže vůbec stěžovat. V loňské sezóně se probil až k celkovému vítězství, což mu krom šampionského pásu vyneslo také odměnu milion dolarů. Následně si v souboji v souboji s šampionem Bellatoru Ryanem Baderem vydobyl právo změřit síly s Ngannouem.

“Cítím se tím vším poctěn a jen mě to motivuje k tomu, abych se zlepšoval a dál ukazoval, kdo jsem jako sportovec. Abych dál patřil mezi nejlepší a byl tím nejlepším. Jsem šťastný, že s ním mohu bojovat. Tento zlomový okamžik v mé kariéře je vyvrcholením dlouhé cesty plné tvrdé práce a odhodlání. Jsem z toho opravdu šťastný.“ 

Brazilec si uvědomuje, že souboj s bývalým šampionem UFC nebude jednoduchý. Ngannou sice od ledna 2022 v MMA nezápasil a v boxerském ringu naposledy schytal KO, ale jeho série vítězství nad velkými jmény jako Ciryl Gane, Stipe Miocic, Jairzinho Rozenstruik nebo Junior dos Santos stále budí respekt. 

Ferreira je však přesvědčený o tom, že má zbraně na to, aby v kleci způsobil Kamerunci problémy. „Francis je knockoutér jako já, ale já se připravuji na všechny možnosti. Mám dobré strhy, jiu-jitsu, a pokud bude šance, vezmu ho na zem a použiji svoje ground and pound.“ 

“Pro mě je nejdůležitější vítězství. Ale pěkné vítězství, spektakulární vítězství, jako se mi to povedlo už mnohokrát, to potěší ještě více,“ pokračoval. „V tomto zápase musím být opatrný. Na druhé straně bude stát tvrdý a zkušený bojovník, který se utkal s mnoha skvělými zápasníky. Takže důležité je vítězství, bez ohledu na to, jakým způsobem k němu dokráčím. Vím, že to bude válka.” 

Tento zápas slibuje skvělou podívanou. Ferreira ví, že klíčem k úspěchu bude precizní výkon, protože na druhé straně oktagonu bude stát jeden z nejimpozantnějších bojovníků v historii MMA. Jak tento souboj titánů dopadne, to se dozvíme už 19. října na turnaji PFL Super Fights, který se koná v saúdskoarabském Rijádu. 

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články