Brazilec si s Číňanem hrál jako kočka s myší, pak ho brutálně knockoutoval. Je první, komu se to kdy povedlo

Brazilec si s Číňanem hrál jako kočka s myší, pak ho brutálně knockoutoval. Je první, komu se to kdy povedlo Carlos Prates vs. Li Jingliang | zdroj: Profimedia

Brazilský knockoutér Carlos Prates ukázal, že by se před ním welterová divize UFC měla mít napozoru. Li Jinglianga naprosto deklasoval.

Hlavní část turnaje UFC 305 otevřel hodně zajímavý souboj ve váze do 77 kilogramů. Čínského fightera Li Jinglianga asi není třeba nijak sáhodlouze představovat, byť si ho většina fanoušků bude nejvíce pamatovat jako potravu pro Khamzata Chimaeva, v nejslavnější MMA organizaci působí už deset let a bylo až s podivem, že nikdy nedostal KO, dokonce ani technické.

Matchmakeři se ale možná vsadili, zda Li obstojí proti někomu, kdo opravdu ví, jak soupeře vypínat. Na druhou stranu se totiž postavil Carlos Prates. Relativně nová akvizice, do UFC se probojoval teprve loni přes Contender Series, jak jinak než pěkným KO, a letos připsal další dva zářezy, zkušený veterán Jingliang měl však být největší zkouškou jeho dosavadní kariéry.

A tu Prates zvládl na výbornou. Nikam se nehnal, využíval své výškové převahy a držel si Číňana od těla. První výraznější úder padl až po skoro třech minutách. Zadní hák a Li šel poprvé na moment k zemi. Brazilec ale nebláznil a pokračoval v pomalejším tempu, Leech ho nedokázal vůbec ničím ohrozit. Půl minuty před koncem Pratesova zadní ruka opět našla cíl a Jingliangovi se na moment podlomila kolena. Tohle byla hra kočky s myší. Po pár vteřinách prošla další tvrdá levačka a když se Li postavil, schytal hned další, což ho vyhecovalo k protiútoku, Pratese ale nijak výrazně neohrozil.

Během minutové pauzy si Jingliang možná uvědomil, že se Brazilcovi nepřezdívá Nightmare (Noční můra) bezdůvodně. Tohle byl pro něj zlý sen a Prates si od začátku druhého kola věřil natolik, že dokonce stál v klasickém Muaythai postoji na zadní noze s odlehčenou přední a rytmicky si podupával. Bylo trochu zarážející, že se Li nepokusil zatlačit a přenést boj na zem. Zaklinčoval až v polovině kola a bez větších potíží nechal Pratese rychle uniknout. Působil naprosto bezzubě, kromě tvrdosti neměl vůbec nic. Po další minutě ho Brazilec kombinací přední-zadní opět poslal k zemi a nechal jej vstát. Pak už ale usoudil, že je na čase raněnou kořist dokončit. Číňan se snažil utíkat podél pletiva, ale jakmile se zastavil, přistál mu na braně zadní hák a definitivně padl a dlouhé vteřiny zůstával bezvládně ležet na podlaze. Tohle KO bylo hodně brutální.

„Hodně jsem na ten zápas trénoval, Li je opravdu tvrdý soupeř, v UFC má spoustu zápasů, sleduju ho od chvíle, kdy tady začal. Dneska jsem byl extra motivovaný, protože je tu má dcera a mám narozeniny, takže si myslím, že to byl dobrý výkon a možná bych si zasloužil bonus padesát tisíc dolarů, byl by to pěkný dárek,“ prohlásil po zápase a přání se mu splnilo.

Prates má trochu smůlu, že působí v tak nabité divizi jako je welter. Ani vítězství nad Jingliangem ho nejspíš ještě nedostane do nejlepší patnáctky, bezpochyby si jím ale řekl o další zvučnější jméno. Nabízí se jich celkem dost. Třeba Kevin Holland, Michael Venom Page anebo Vicente Luque. Carlos sám vyjádřil přání bojovat v prosinci na UFC 310 a vyzval trochu překvapivě Khaose Williamse, jehož jméno v žebříčku rovněž nenajdeme. „Není to nic osobního, ale je to taky postojář. A já stavím dům, potřebuju bonus. Proti němu ho určitě dostanu. Nic proti němu nemám, je to jen byznys.“ Vypadá to, že nám tady roste taková lehčí a anglicky mluvící verze Alexe Pereiry.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články