Brazilský obr seknul krajana KO v 1. kole. Nemůžu se dočkat, až tě uvidím znovu bojovat, slyšel od šéfa UFC

Brazilský obr seknul krajana KO v 1. kole. Nemůžu se dočkat, až tě uvidím znovu bojovat, slyšel od šéfa UFC Šéf UFC Dana White | zdroj: Profimedia

Těžkých vah není nikdy dost. UFC teď ulovilo velkou rybu z Brazílie, s Tallisonem Teixeirou zatím v oktagonu nikdo nevydržel do konce prvního kola.

Letošní série populárního pořadu Dana White's Contender Series, jehož prostřednictvím UFC hromadně nabírá nové bojovníky, je v plném proudu. 6. epizoda přinesla mimo jiné duel dvou brazilských těžkotonážníků, kteří jsou zvyklí vítězit v prvních kolech. Bylo tedy víceméně jasné, že jejich souboj nebude mít dlouhé trvání.

Arthur Lopes měl sice oproti 201 cm vysokému Talissonu Teixeirovi velkou výškovou nevýhodu, od začátku ale úspěšně zkracoval vzdálenost a jeho údery dost často nacházely cíl. Ani jeho soupeř se ale nedržel zpátky a mohli jsme tak sledovat skvělou bitvu. Ta však podle očekávání neměla dlouhého trvání, už za necelé dvě minuty tvrdá zadní od Teixeiry poslala Lopese k zemi a následné dobíjecí údery už byly pouze formalitou.

Dana White neskrýval nadšení a o tom, že Brazilec dostane smlouvu nebylo nejmenších pochyb. "Velký kluku, je ti 24, jsi 201 centimetrů vysoký. Velká, silná a mladá těžká váha. Máš to 7-0, z toho 6 knockoutů. Nemůžu se dočkat, až tě zase uvidím bojovat!" slyšel od něj Teixeira.

Ten by mohl mělké vody těžké váhy celkem zčeřit. Ačkoliv se rád přestřeluje v postoji, na zemi to s ním soupeři také nebudou mít jednoduché, je totiž majitelem černého pásu v brazilském jiu-jitsu a v grapplingu také celkem úspěšně závodil. Co se týče premiérového zápasu v nejslavnějším oktagonu, Teixeira by ji rád absolvoval co nejdříve, pokud by to bylo na něm, preferoval by listopadové UFC 309, kde bude mít hlavní zápas jeho bojovnický vzor Jon Jones. 

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články